• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Pegasus, hedeflediği kâra ulaştı

Pegasus, hedeflediği kâra ulaştı
Pegasus Havayolları Başkanı Ali Sabancı, şirketin 2007 yılı sonunda iki haneli kâr hedefine ulaşacağını bildirdi.

ANTALYA- Pegasus Havayolları Başkanı Ali Sabancı, şirketin 2007 yılı sonunda iki haneli kâr hedefine ulaşacağını bildirdi. Şirketin tarifeli seferlerde zamanında kalkış oranının yüzde 93'e ulaştığı belirtildi

Ali Sabancı, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİSAD) tarafından düzenlenen girişimcilik haftası etkinlikleri çerçevesinde, Akdeniz Üniversitesi'nde konferansa katıldı. Pegasus havayolu şirketini 2,5 yıl önce satın aldıklarını anlatan Sabancı, havacılık sektörüne yeni değişimler ve rekabet getirdiklerini söyledi. Bu sektöre girmeden önce hava taşımacılığında aşırı yüksek bilet fiyatları bulunduğunu, rekabet ve hizmet kalitesi olmadığını, THY ile hiç bir hava şirketinin rekabet edemez durumda olduğunu anlatan Sabancı, Pegasus'un yeni atılımla sektörün içine girmesiyle rekabetin yaşandığını bildirdi.

Pegasus'un emniyetli ve güvenli uçuştan asla taviz vermediğini kaydeden Sabancı, 2,5 yıllık süre içinde Türkiye'nin ikinci büyük hava yolu şirketi olduklarını belirtti. Bu yıl içinde 2 milyon 400 bin yolcu taşıdıklarını anlatan Sabancı, Türkiye'ye ucuz fiyattan uçma imkanı da yarattıkları söyledi. Sabancı, şöyle konuştu: ''Türk halkına en ucuz uçma imkanı verdik. Havacılık sektöründe rekabeti yarattık, fiyatların düşük olmasını sağladık. Misafirlerimize karşı güleryüzlü ve samimi olmada kararlıyız. Zamanında kalkışlarda yenilikçi olacağız. Başarılı olmak için insanımıza yatırım yapmamız şart. Herkes çok para kazanmak istiyor. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'ne (IATA) üye olduk. Düşük fiyat politikasını 55 YTL'den başladık ve 25 YTL'ye çektik. Şimdi fiyatlarımız 20 YTL ve 15 avrodan başlıyor. 362 bin 698 yolcu düşük fiyattan uçma imkanı buldu.''

Tarifeli seferlerde zamanında kalkış oranının yüzde 93'le ulaştığına dikkati çeken Sabancı, üç saati aşan gecikmelerde yolculara bedava uçuş, 5 saati geçen gecikmelerde ise hem bedava uçuş, hem de ilave bedava bilet hakkı verdiklerini anlattı. Başka şirketlerin de düşük fiyat uygulamasına geçmek istediğini ancak maliyetlerin yüksek olması nedeniyle buna cesaret edemediklerini ifade eden Sabancı, uçak içi ikramda da yeni düzenlemeler yaptıklarını, uçakta ayda 86 bin 500 ürün satışı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Uçak içinde ve dışında reklam alanları yarattıklarını ve yılda 150 bin dolar reklam aldıklarını anlatan Sabancı, uçak içinde de promosyonlara ağırlık verdiklerini kaydetti. Yakın zamanda bu promosyonlarda yolculara televizyon bile hediye edebileceklerini söyledi. Geçen ay 187 bin yolcu taşıdıklarını, günde 250 yolcunun daha yüksek fiyat verip kendi koltuğunu belirlediğini dile getiren Sabancı, şöyle devam etti:

''2,5 yılda nereden nereye geldik. Şirketi ilk satın aldığımızda 16 seferimiz vardı. Şimdi 90 sefere ulaştık. Ocak 2005-Temmuz 2007 tarihleri arasında tarifeli seferlerde yüzde 36 büyüme var. Pegasus yüzde 64 büyüdü. Pazar payımız her geçen yıl artıyor. Pegasus'un girdiği pazarlarda da yüzde 61 büyüme var. Havacılıkta rekabet arttı. Bilet fiyatları yüzde 25 düştü. Pazar payımız her dönem artıyor. Türkiye'nin ikinci en büyük hava yolu şirketiyiz. Pegasus'un 2007 yılı kârı iki haneli olacak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.