• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Pazarlar turistlerin otel dışına çıkmasını sağlıyor

Pazarlar turistlerin otel dışına çıkmasını sağlıyor
Turizmcilerin ölü sezon diye tanımladığı kış döneminde yaşlı Alman ve Avrupalı turistler uzun süreli 20 ile iki ay arası kaldığı için kış döneminde turistin pazarcılar sergi açmıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Turizm destinasyonları içinde ülke genelinde turistik pazarlar Antalya Manavgat, Muğla Fethiye ve Çanakkale ile Edirne , Alanya ve Okurcalar, Türkler, Avsallar ve Mahmutlar mahallesinde bulunuyor.
Manavgat'ta başta Alman, İngiliz, Hollanda, Belçika, Avusturya, İskandinavya, Baltık ülkeleri , Rus, Ukraynalı, Polonyalı ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülke vatandaşları Manavgat'ta kurulan Pazartesi, Perşembe , Side ve Çolaklı pazarlarına kurulan turistik pazarlarda  bin 600 pazarcı esnafı tezgah açıyor. Turizmcilerin ölü sezon diye tanımladığı kış döneminde yaşlı Alman ve Avrupalı turistler uzun süreli 20 ile iki ay arası kaldığı için kış döneminde turistin pazarcılar sergi açmıyor. 

 

pazarlar.jpgpazarlar-.jpg Kış döneminde pazarcılar yazın pazarlarda açtıkları sergiden kazandıkları para ile geçiniyor.
Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Platformu Başkanı Ercan Akarsu,, iki yıldır pandemi kısıtlamaları kapsamında sergi açamdıklarını 2022'de kısıtlamalar kalkınca iyi bir turizm sezonu geçirdi,söyledi. Kış döneminde yaşlı Alman ve Avrupalı turistlerin gelmesi nedeniyle pazarcıların yüzde 65'nin turistik pazarlarda sergi açmadığını belirten Ercan Akarsu,'' Geçen sene sabit ve seyyar pazarcılar çok güzel bir turizm sezonu geçirdi. Manavgat'ta turistik pazarlar genel olarak Alman turistlerin dizaynına göre şekillenmiş durumda. Manavgat'ta Alman turistlerin 38 yıldır düzenli olarak turistik pazardan alışveriş yapıyor. Bir Alman turist bir Rus, Ukraynalı ve Baltık ülkeleri,ve Bağımsız devletler topluluğu ülkelerine göre üç kat daha fazla alışveriş yapıyor. Turistin pazarların bel kemiğini Alman ve İskandinavyalı turistler oluşturuyor. Alman turistler turistik pazarların kurulması nedeni ile kaldıkları otelden dışarı çıkararak Manavgat'ı yakından tanıyor. Turistik pazarlara Alman ve Avrupalı turistlerin gelmesi ile 1600  sabit ve seyyar pazarcılar dışında şehirde 10 bin esnafta istifade ediyor. ' dedi.
pazarlar-001.jpgpazarlar-002.jpg

Bu haber toplam 2285 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.