• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Pandemide tatil alışkanlıkları değişti, kiralık villa gözde oldu

Pandemide tatil alışkanlıkları değişti, kiralık villa gözde oldu
2020 neleri, kimleri değiştirmedi ki tatil anlayışımızı değiştirmesin. Pandemiydi karantinaydı derken tatil yapmak, arkadaşlarla bir araya gelip bir yerlere kaçmak hayal oldu.

İSTANBUL- 2020 neleri, kimleri değiştirmedi ki tatil anlayışımızı değiştirmesin. Pandemiydi karantinaydı derken tatil yapmak, arkadaşlarla bir araya gelip bir yerlere kaçmak hayal oldu.

Sosyal medya filozoflarına göre bu dönem insanlar gerçek samimi dostlarını öğrendi. Kim ne derse desin sığ ya da samimi herkesin en çok özlemini çektiği şey, küçük gruplar halinde bir araya gelerek sosyalleşmek. Bazı rivayetlere göre içe dönükler bile geceleri ağlıyormuş, sosyalleşebilmek için.

Çoğu kişinin haberdar olmadığı villa tatili, bu dönemde tatil özlemi çekenlere, karantinada evde olmaktan kendini dağlara taşlara vurmak isteyenlere ilaç gibi bir fırsat sunuyor. Avrupa’da çok yaygın olan kiralık villa tatili ülkemizde de giderek daha fazla talep görmeye başladı. Dilediğiniz yerde dilediğiniz konseptte tatil yapma imkanı sunan bu villalarda tatil yapmanın avantajları saymakla bitmiyor.

kiralik-villa-.jpgHellovillam'ın kurucusu Sercan Korkuç, "Kiralık tatil villası talebi 2020 yaz aylarında 2019 yılına göre %700 arttı. Ekim 2020-Ocak 2021 döneminde ise bir önceki yıla göre erken rezervasyon talepleri %55 artış gösterdi. Bu da bize 2021 yaz döneminde villa tatili yapmak isteyen tatilcilerin, ev konforunda korunaklı tatil yapmak için villalar tükenmeden yerlerini ayırtmak istediklerini gösteriyor" diye belirti.

Hellovillam.com tarafından hazırlanan 5 adımda villa kiralamanın avantajları;

Türkiye’nin birbirinden güzel tatil beldesi arasından hangisini istiyorsanız seçin

kiralik-villa--001.jpg

Akdeniz’in dünyaca ünlü plajlarında deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, bölgenin muhteşem doğal güzelliklerini tatilinizin arka planı yaparak sosyal medyada beğeni yağmuruna tutulacağınız fotoğraflar çekebilirsiniz. Mitolojinin doğduğu yer olan, masmavi suların yemyeşil ormanlar ile buluştuğu Muğla’da kafanızı nereye çevirseniz bir efsaneye denk geleceksiniz. Hafta sonlarını çok fazla uzaklaşmadan değerlendirmek isteyenleri ise Marmara’nın oksijen deposu Sapanca ve Şile bekliyor. Kaş, Kalkan, Belek, Fethiye, Bodrum, Kuşadası hangi belde tatil anlayışınıza uygunsa, hangi atmosfere ihtiyacınız varsa dilediğinizi seçebilir ve hemen tatilinize başlayabilirsiniz.

Jakuzi, sauna, ısıtmalı havuz, şömine, çocuk havuzu bu villalarda yok yok!

kiralik-villa--002.jpg

Birbirinden güzel turizm cennetlerinde kendi yazlığınızdaymış gibi rahat ve keyifli bir tatil geçirebileceğiniz bu tatil villalarında, aradığınız her şey var. Mis gibi bir akşam mangal mı yapmak istediniz size özel bahçeniz var. Serin havalarda, belki yağmurlu bir günde havuz keyfi mi yapmak istediniz kapalı ya da ısıtmalı havuzunuz var. Eşsiz coğrafyalarda muhteşem manzaralara karşı jakuzi keyfi mi istediniz yatak odanızda jakuziniz hazır. Kışın ortasında ufak bir kaçamak yaptınız, akşam şömine başında şarabınızı içebilirsiniz. Olmaz, bütün yıl çalıştım krallar gibi tatil yapmalıyım mı diyorsunuz, o zaman sauna, sinema odası, spor odası, hamam gibi ultra lüks özelliklere sahip kiralık villalar arasından bir seçim yapabilirsiniz.

Yabancı bakışlardan uzakta bir tatil mi? Nasıl?

Tamam hepimiz sosyalleşmeyi özledik ama bu tanımadığımız insanlarla dip dibe olmak, sürekli karşılaşmak istediğimiz anlamına gelmiyor. Yabancı bakışlardan uzak, yalnızca size ait, dışardan asla görünmeyen bir havuz ve bahçede canınız ne istiyorsa, ne zaman istiyorsa yapabileceğiniz bir tatil mümkün. Korunaklı, muhafazakar villalar ile günün her saati sosyal bir kelebek olmanıza gerek yok. Dilediğiniz gibi güneşlenebileceğiniz havuz bölümü ile özel alanınızı ihlal eden meraklı bakışları da, bikini izlerinizi de dert etmenize de gerek yok. 

Farklı konseptlerde tatil yapmak mümkün!

Kiralık villalar hem kalabalık gruplara hem de baş başa kalmak isteyen çiftlere uygun kişi kapasitesine sahip.  2 kişilik villaların yanı sıra 12 kişi kapasiteli villalar da bulunuyor. İhtiyacınız olabilecek mutfak eşyalarına kadar her şeye sahip bu villalarda tatil boyunca sıkılmayacağınız kişileri seçmek de size kalıyor. Sakin ve huzurlu bir tatil isteyenler için doğa ile iç içe, göl ya da dağ manzaralı tatil evleri bulunuyor. Göl evi de diyebileceğiniz bu villalarda tatil yapmak kış mevsiminde bir başka oluyor. Hareketli bir tatil geçirmek isteyenler için canlı gece hayatı ile dikkat çeken beldelerde villalar sizi bekliyor. Kolay kolay unutamayacağınız adrenalin dolu bir tatil için ise heyecanlı su sporları yapabileceğiniz destinasyonlar mevcut. Bu sene tatilinizi planlarken nasıl bir tatil istediğinizi düşünerek villanızı seçebilirsiniz.

Düğün yapamadınız, unutulmaz bir balayı yapın!

Geçtiğimiz yılın en zorlanan sektörlerinden biri de şüphesiz düğün sektörü oldu. Bir düğünün her aşamasını zorlayan ve imkansız hale getiren bu süreç balayı hakkınızı elinizden almasın. Yazın ayrı kışın ayrı güzel tatil beldelerinde, size ait bir villada güne muhteşem bir manzarayla başlayabilirsiniz. Balayı çiftleri düşünülerek hazırlanan bu villalarda her ayrıntı özel olarak düşünülmüş. Balayınızı, talihsiz bir seçim hissi ile değil de tatlı bir tebessümle hatırlamak istiyorsanız, villada balayını seçeneklerinizin en tepesine eklemeyi unutmayın!

Pandemi dedik karantina dedik peki bu villalarda temizlik nasıl yapılıyor?

Tatil villalarının en büyük avantajlarından biri de güvenli tatil sunması. Yeni normalde güvenli tatil için kiralık villalar diğer tatil alternatiflerine göre daha zahmetsiz. Çünkü her şey sizin adınıza düşünülüyor; her konaklama sonrasında villalarda detaylı bir dezenfeksiyon işlemi yapılıyor. Özellikle en çok temas edilen yüzeyler dezenfekte edilerek tüm villa temizleniyor. Bahçe ve havuz temizliğiniz ise her gün yapılıyor. Evinizin konforunda tatil yapma fırsatı sunan tatil evlerinde size sadece tatilinizden keyif almak düşüyor.

Bu haber toplam 2376 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.