• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 25 °C

Pandemide Aya Thekla'yı 8 bin Hristiyan ziyaret etti.

Pandemide Aya Thekla'yı 8 bin Hristiyan ziyaret etti.
Yeraltı kilisesi olan Aya Thekla’nın Hristiyanlarda Ortodoks, Katolik, Evangelist ve Protestan mezhepler için kutsal bir mekan olarak ziyaret ediliyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SİLİFKE
- Pandemi döneminde Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan dünyaca ünlü yeraltı Kilisesi Aya Thekla yı 8 bin kişi ziyaret etti. 2021 hedefi 25 bin inanç turizmi ziyareti olarak öngörülülüyor.
Azize Tekla ,17 yaşında Isparta Yalvaç'a Hristiyanlığı yaymaya gelen Aziz Paul'dan İncil'den ayetleri öğrendikten sonra kendisini Hristiyanlığa vakfeder, ömrünün sonuna kadar Hristiyanlığı yaymak için uğraşır. Hristiyanlar onun bu azim ve gayetinde ötürü Meryem'in kızı unvanını verildi.
İnanç turizmi uzmanı ve turist rehberi İlkay Özen, yeraltı kilisesi olan Aya Thekla’nın Hristiyanlarda Ortodoks, Katolik, Evangelist ve Protestan mezhepler için kutsal bir mekan olarak ziyaret edildiğini belirtti.

aya-thekla.jpgORTODOKSLAR İLGİ GÖSTERİYOR
Azize Thekla’yı inanç turizmi kapsamında en fazla ziyareti rahibelerin ziyaret ettiğini belirten İlkay Özen, ''İmparator Zenon M.S. 476-491 arası yaptırdığı Adak Kilisesi’ni Azize Thekla’ya ithaf etmiştir. Yer altı kilisesi M. S, ibadete açılmıştır. Yıllarca rahip, rahibe, keşiş, pastör, vaiz ve papaz yetiştirmiştir. Ziyaretçi olarak Ortodokslar yoğun ilgi gösteriyor.

aya-thekla-001.jpgÖLDÜRÜLME KARARI ÜZERİNE SAKLANMIŞ
İnanç turizmine Rus, Polonya, Ukrayna, Yunanistan ve Belarus'tan ziyaretçi geliyor. Meryemlik'te M.S 6'ncı yüzyıldan çok büyük su sarnıcı var. Meryemlik, çok tanrılı, putperest krallar döneminde Aziz St. Paul ve Azize Thekla’ya bulunduğu yerde öldürülme fermanı çıkarılması sonrası Mersin'in Silifke ilçesi 6 kilometre uzağında bulunan yeraltı mağaralarına sığınırlar. Daha sonra mağara Kilisesi ye çevriliyor.

aya-thekla-002.jpgMEZARI BOŞ
Azize Thekla vefat edince yeraltı kilisesinin içine defnedilir. Bugün Thekla’nın mezarı boştur. Cesedinin başka bir yere taşındığı tahmin ediliyor. Pandemi döneminde en fazla ziyareti Ruslar, Polonyalılar, Ukraynalılar yaptı. Ayrıca Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli köyünde kurulan Akkuyu Nükleer Santrali'nde çok sayıda Rus mühendis ve tekniker çakıştığı için ibadet için Azize Thekla Geliyor. 2021 hedefimiz 25 bin inanç turizmi ziyareti.
aya-thekla-003.jpg
aya-thekla-004.jpg
aya-thekla-005.jpg

Bu haber toplam 2738 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.