• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Pandemide Alman genç turistlerde %85 kayıp

Pandemide Alman genç turistlerde %85 kayıp
Alman gençlerde Antalya'da deniz, kum, güneş ile kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde yüzde 40 düşüşün olduğu ve 2020 yılı pandemide bu oranın yüzde 85 olduğunu söyledi

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya - Antalya Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi ve Alman turizm uzmanı yeminli tercüman Mehmet Elbudak, son üç yıl içinde Alman gençlerde Antalya'da deniz, kum, güneş ile kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde yüzde 40 düşüşün olduğu ve 2020 yılı pandemide bu oranın yüzde 85 olduğunu söyledi.

alman-turist.jpegMehmet Elbudak, 2008-2014 yılları Alman gençlerin Antalya'ya tatile gelme oranının yüzde 80 olduğunu vurgulayan Mehmet Elbudak, '' Bundan 10 yıl önce Alman gençler deniz, kum ve günel turizmi kapsamında gedikleri Antalya'da Perge, Olimpos, Termessos, Side Antik Kent, Xanthos, Letoon, Myra, Patara Meclisi, Aspendos Antik Tiyatro ve tarihi ören yerlerinde ve müzelerde Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu Devleti, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yerinde görerek tarih, sanat tarihi ve Latince derslerini yerinde görerek işliyordu.

alman-turist-001.jpegAlman gençlerini yeniden turizme kazandırmak zorundayız. Alman gençlerinin Antalya'ya tatile gelmede  başta Berlin olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iyi bir tanıtım yapması lazım. Avrupa Birliği(AB) ülkeleri arasında  Avrupa'nın kadim ve evrensel değerlerine sıkı sıkıya bağlı millet Almanlar Avrupa'nın evrensel değerlerini ön plana çıkararak genç Almanları Manavgat - Side destinasyonuna çekmek gerekir. '' diye konuştu. 

 alman-turist-002.jpegAlman turizm uzmanı Hasan Duman, geçmiş yıllarda Alman gençleri deniz, kum ve güneş turizmi kapsamında Antalya'ya tatile gelen gençler arkadaşlarıyla tarihi ören yerleri gezdiğini söyledi. Duman, ''Pandemi döneminde zaten Manavgat- Side destinasyonu Alman turistleri yüzde 88 oranında kaybetti. Bu kaybın yüzde 75'i genç Almanlardı. Alman gençleri tatil ve farklı aktiviteler için İspanya, Güney Fransa, Tayland, Singapur, Mısır ve Hindistan'ın tercih ediyor.  15-25 YAŞ GRUBU almanları yeniden Antalya'ya gelmesi için cazip alanlar ile iyi imkanlar sunulmalı.'2 diye konuştu.     gezerek çoğu zaman öğrenciler

Bu haber toplam 2370 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.