• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Pandemi Yağlı Güreş Severlerin Kırkpınar Güreşi keyfini engelledi

Pandemi Yağlı Güreş Severlerin Kırkpınar Güreşi keyfini engelledi
Yağlı Güreş Federasyonu'nun 2020 Yağlı Güreş Takvimi nde 659.Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Edirne Sarayiçinde 3-4-5 Temmuz tarihlerinde yapılması gerekirken pandemi nedeniyle yapılamadı

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE-MANAVGAT/ANTALYA - Pandemi tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşi ile Kırkpınar'ın tarihi daha eski olan Tarihi Elmalı Güreşleri Güreş Federasyonu'nun 2020 güreş takvimi günleri geçmesine rağmen ''Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin engellenmesi Antalyalı güreşci ve güreş severler üzüyor.
Yağlı Güreş Federasyonu'nun 2020 Yağlı Güreş Takvimi nde 659.Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Edirne Sarayiçinde 3-4-5 Temmuz tarihlerinde yapılması gerekirken pandemi nedeniyle yapılamadı. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinden tarihi ileri olan 668 Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri 4-5-6 Eylül tarihleri yapılması gerekirken yapılmadı.
yagli-gures-severlerin kirkpinar-guresi-.jpgAntalya Recep Gürbüz, Cengiz Elbeye, Mehmet Yeşil yeşil, Orhan Okulu, Recep Çakır, Osman Aynur, Ali Gürbüz, Mehmet Öztürk, Salih Dorum, Hasan Tuna ve İsmail Balaban gibi pehlivanları çıkarmış ve halkın önemli çoğunluğu yağlı güreş izlemeyi seviyor.

yagli-gures-severlerin kirkpinar-guresi--001.jpgYağlı Güreş sporu yazarı Adem Aydın, 2020 yılını bitmesine sayılı aylar kalmasına karşı tarihi Kırkpınar ve tarihi Elmalı ve Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin yapılmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.
ABD'de Pandemi tedbirleri kapsamında NBA basket maçlarının devam ettiğine dikkat çeken Aydın, ' Tarihi Kırkpınar Güreşleri savaş yıllarında bile yapılmış. Askeri darbe yıllarında yapılmış. Pandemi nedeniyle Yağlı Güreş Federasyonu 2020 yılındaki deklare ettiği tarihlerin hiç biri gerçekleşmedi. Kırkpınar 3-4-5 Temmuz tarihlerinde yapılacaktı? Ama yapılmadı. Güreş Federasyonu Sağlık Kurulundan gelecek kararı bekliyor. Federasyon Sağlık Kurulu'na Kırkpınar'ın yapılması için '' pandemi' tedbirleri kapsamında alternatif tedbir kapsamına yönelik projeler sunmalıdır. Kırkpınar Ekin ayı içinde yapılırsa yapılır; yapılmazsa kasım ve aralıkta havalar çok soğuk ve yağışlı olacağı için yapılamaz. 2020'de Kırkpınar yapılacaksa ekim ayı Güreş Federasyonu ve Sağlık Kurulu'nun takvim belirlemesi gerekir. '' dedi.

yagli-gures-severlerin kirkpinar-guresi--002.jpg658. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, 7 aydır Kırkpınar'a hazırlandığını 3-4-5 Temmuz sonrası ise '' yarın Kırkpınar yapılacakmış gibi'' çalışmasını yaptığını söyledi. Ali Gürbüz, ''Tek Hedefim rahmetli merhum babam Recep Gürbüz'ün 1988'de Antalya'ya getirdiği altın kemerin üç yıl üst üste alarak ebedi sahibi olmak. '' ifadesinde bulundu. Antalyalı başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'da güreşmek için her gün düzenli güreş hazırlandığını kaydetti.
yagli-gures-severlerin kirkpinar-guresi--003.jpg

Bu haber toplam 4245 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.