• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Pandemi sonrası dünya turizminde ''farklı' olan konsept kazanacak!

Pandemi sonrası dünya turizminde ''farklı' olan konsept kazanacak!
TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, pandemi sonrası dünya turizmini ''farklı olan'', '' önce insan'', temiz deniz suyu'', '' yaban hayatının korunması'' gibi özellikle kazanacak.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
 Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliğ i(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, pandemi sonrası dünya turizmini ''farklı olan'', '' önce insan'', temiz deniz suyu'', '' yaban hayatının korunması'' '' biyolojik ve endemik bitki çeşitliliğinin korunması'' ''temiz doğa'', ''bozulmamış ekolojik çevre'', '' temiz su kaynakları ve yenilenebilir enerji anlayışına bağlı konaklama tesisleri, tarih,kültür, arkeolojik varlıklar ve insan ilişkilerinde doğallık'' ön planda olacağını söyledi.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-023.jpg

Her yıl 16 milyon yabancı, 4 milyon yerli ve yabancı turistin ağırlaya Türkiye turizminin kalbi Antalya'da Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar yatak kapasitesinin 670 bine ulaştığını belirten TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat-Side De ilk turizme açılan turizm bölgesinin Titreyengöl-Sorgun olduğunu söyledi.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-029.jpgtisoyab-baskani-huseyin-aydogan-030.jpg

Başkan Hüseyin Aydoğan, ''Bölgemiz merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde teşviklerle ilk turizme açılan bölge. 36 yıl önce 3 bin yatakla başlayan turizm 40 bin yatağa ulaştı. Yine Antalya'da 44 yıl önce Antalya'da  5 bin yatakla başlayan turizm bugün; 670 bine ulaştı. Manavgat-Side bölgesinde her yıl 15 bin yatak artışı oluyor. Titreyengöl ve Sorgun Da 36 yıl önce  plaja ulaşma da birinci  banttaydı  bugün 5'nci bantta. Antalya deniz, kum ve güneş turizmine yönelik turizm yatırımlarında yeterince doyuma ulaştı. Aynı konseptte turizm yatırımları aynı zamanda akıllara şu soruyu getiriyor;bölgeye gelen turist sayısında bir değişiklik olmazken yatak sayısında her yıl 15 bin artış niye ?. '' diye konuştu. 

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-024.jpg

Dünyada en fazla tatil yapmada seyahat yapan milletin Almanlar olduğunu belirten turizmci Hüseyin Aydoğan şunları anlattı: ' Bölge turizmcileri 15-20 yıl öncesi bölgemize gelen tatilde harcama yapma potansiyeli yüksek olan Alman turistleri özlüyor. Farklı konsepte konaklama tesisleri yapılırsa yeniden o dönemki entelektüel birikimi çok yüksek olan varlıklı Alman ve Avrupalı turistleri yeniden bölgemize çekebiliriz. Her şey dahil sisteminde fabrika sahibi bir Almanla fabrikasında çalışan işçisi aynı otelde tatil yapıyor. Fabrika sahibi Alman, fabrikasında çalıştığı işçisi ile aynı otelde tatil yaptığını görünce; işçisinin çekinme olmadan rahat bir şekilde tatil yapması için tatil yaptığı oteli değiştiriyor. Antalya'nın turizmi 12 aya yayma ve 365 güne yaymada turizm çeşitlendirilmesinde harmanlandığı tek yerin Manavgat-Side destinasyonu. Böylesi bir zenginliğimiz olmasına karşı sürekli aynı konseptte otel yapımı nedeni ile İspanya Mayorka Adası ve İtalya Toskana bölgesinin  Alman ve Avrupalı bisiklet sporu turizminde çektiği bisiklet sporcusunun yüzde 15'ni çekemiyoruz. Yine aynı şekilde dünyanın en ayrıcalıklı ormanı olan oluşumu milyonlarca yılda olan kumul orman Sorgun Çamlığı ile Titreyengölde çok sayıda endemik bitki, biyolojik tür zenginliği, hayvan türü ile çok sayıda kuş türü olmasına karşı Ornito(Kuş gözlemi turizminde) bir Fransa bir Almanya'nın yüzde 20'i tursti çekmedik. Gecekondu yapar gibi sürekli aynı konseptte otel yaparsak turizmde farklı olan kazanır konseptinde küme düşmüş oluruz. '' 

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-032.jpg

Bu haber toplam 1067 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.