• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Pakdemirli kamuoyunu “yanlış” bilgilendiriyor

Pakdemirli kamuoyunu “yanlış” bilgilendiriyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Çelebi, Pakdemirli’nin kamuoyunu “yanlış” bilgilendirdiğini iddia etti.

İZMİR-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Çelebi, Pakdemirli’nin kamuoyunu “yanlış” bilgilendirdiğini iddia etti.

İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçakları ile müdahale edilmemesi tartışmaları da beraberinde getirmiştiTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, THK uçaklarını emniyetli bulmadıklarını söyleyerek “6 tane apronda uçak görünüyor, 3 tanesinin motorlarının içine kuşlar yuva yapmış.” şeklinde konuşmuştu.

Mehmet Ali Çelebi, twitter hesabından iddialarına ilişkin belgeleri yayınladı.

23 Ağustos 2019’da Bağımsız Havacılar sitesinde günümüzdeki gibi yaşanan olaylar şöyle anlatılıyor.

turk-hava-kurumu-yangin-sondurme-ucaklari-.jpgTHK YANGıN SÖNDÜRME UÇAKLARı NEDEN HEDEFTE? KIM NE DIYOR?

İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçakları ile müdahale edilmemesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türk Hava Kurumu uçaklarını “emniyetli bulmuyoruz” diyerek uçabilir durumda yalnızca 3 uçak olduğu açıklaması yaptı. Türk Hava Kurumu sessizliğini korurken Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarına siyasilerden itirazlar geldi.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve hızla büyüyerek Menderes ve Seferihisar ilçelerine de sıçrayan orman yangınları sonrası Bakan Pakdemirli, Türk Hava Kurumu (THK) yangın söndürme uçaklarının kullanılmama nedenlerine yönelik açıklamalar yaptı. Pakdemirli, THK uçaklarını emniyetli bulmadıklarını söyleyerek “6 tane apronda uçak görünüyor, 3 tanesinin motorlarının içine kuşlar yuva yapmış.” şeklinde konuştu.

Pakdemirli açıklamasında “THK’nin uçuşa elverişlilik sertifikalarının hiçbirine ben tamı tamına 30 yıllık pilot olarak güvenmiyorum. 2 tane uçabilir uçak var, diyelim 3 olsun. Nasıl Avrupa’nın en büyük filosu olur?” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Çelebi, Pakdemirli’nin kamuoyunu “yanlış” bilgilendirdiğini iddia etti. Çelebi sosyal medya üzerinden “Bakan Pakdemirli kamuoyuna yanlış bilgi vermeyin: THK Toplam 9 CL-215 uçağı mevcut. 3 adedi yedek parça için kullanılmaktadır. 5 uçak göreve hazır. Bir adedi İzmir/Menderes Meydanında, 4 Adedi Ankara’dadır.” paylaşımı yaptı.

Vekil Çelebi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) belgelerini paylaşarak “Size göre bu uçaklar uçamaz! Bu uçakların SGHM tarafından tüm bakımları sürekli kontrol altında olup ‘Uçuşa Elverişlilik Raporları’ mevcut.” açıklaması yaptı.

turk-hava-kurumu-yangin-sondurme-ucaklari--001.jpg

turk-hava-kurumu-yangin-sondurme-ucaklari--002.jpg

turk-hava-kurumu-yangin-sondurme-ucaklari--003.jpg

turk-hava-kurumu-yangin-sondurme-ucaklari--004.jpgturk-hava-kurumu-yangin-sondurme-ucaklari--005.jpg

turk-hava-kurumu-yangin-sondurme-ucaklari--006.jpg

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.