• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Özyeğin’de gençleri turizme kazandırma etkinliği

Özyeğin’de gençleri turizme kazandırma etkinliği
Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Lisans Programı Müdürü Teoman Alemdar: Gençleri turizmi kazandırmak için profesyonellerle işbirliği yapıyoruz.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Lisans Programı Müdürü Teoman Alemdar 6.Kariyer Günleri etkinliğinde gençlerin sektörden ayrılmalarını engellemek için otelciler ve restoran yöneticileri ile birlikte yeni projeler geliştirdiklerini söyledi. Okul Müdürü Teoman Alemdar “Gençleri Türk turizmine kazandırmak için otel yöneticileri ve restoran sahipleri ile işbirliği kurarak projeleri hayata geçiriyoruz’ dedi.

ozyegin-kariyer.JPG

Teoman Alemdar “Turizm bölümünde stajı son eğitim dönemine taşıyıp öğrencileri otel ve restoranlara emanet edeceğiz. Ayrıca çocukları sektörün içinde tutmak için 5 yıldızlı tesislerin sabah yönetim toplantılarını katılmalarını planladık. Böylece çocuklar turizm tesisine ısınacak, hayal ettiği mevkilerdeki kişilerle birlikte çalışacak ve yeteneklerini göstererek turizmde kalma imkanı bulacaklar” şeklinde konuştu.

ozyegin’de-gencleri-turizme-kazandirma.jpg

PROFESYONEL OTEL YÖNETİCİLERİ GELECEĞİN TURİZMCİLERİ İLE BULUŞTU
Özyeğin Üniversitesi salonlarında düzenlenen 6.Kariyer Günleri’ne katılan Türkiye’nin 4 ve 5 yıldızlı otellerin yöneticileri ile geleceğin turizmcileri olan öğrenciler bir araya geldi. Düzenlenen workshoplarda öğrenciler kafalarındaki soruları otel yöneticilerine sorarak yerinde cevaplar aldılar.

ozyegin-kariyer-.jpg
ozyegin-kariyer--001.jpg
ozyegin-kariyer--002.jpg

ozyegin-kariyer-001.JPG

Etkinlik öğrencilerle otelcilerin buluşması şeklinde devam ederken, katılımcı otel yöneticilerinin Özyeğin, Bilkent ve Galatasaray Üniversitesi mezunlarından oluştuğu dikkati çekti. Etkinlikte okulun banket salonunda düzenlenen toplantıda ise Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Lisans Programı Müdürü Teoman Alemdar, yaptıkları çalışmaları, turizmin geleceği üzerine planlamalar ve karşılıklı beklentileri içeren bir konuşma yaptı. Ayrıca okulun yönetim kadrosunu ve görevlerini katılımcı otel yöneticilerine tanıttı.

ozyegin-kariyer-teoman-alemdar.jpg
ozyegin-kariyer--003.jpg

TÜRYİD: GELECEKLERİNİ PLANLAYACAKLARI GÖREVLERDE STAJ YAPACAKLAR

Teoman Alemdar,Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği -TÜRYİD Başkanı Kaya Demirer ile yaptıkları toplantıda yeni fikirler oluştuğunu belirtti. Alemdar, Kaya Demirer’in isteklerini şöyle dile getirdiğini söyledi.
“Biz restorana sadece staj için öğrenci almıyoruz. Belli bir yere kadar daha etkili olsun ve bizimle uzun soluklu kalsın istiyoruz. Eğitimin son dönemini tamamen staja ayırın, sonra onları kaybetmeyelim. Onları doğru yere yerleştireceğiz. Küçük görevler değil, geleceklerini planlayacakları görevlere yerleştireceğiz. Eğitimin son 1,2 yılını olmak istedikleri kişilerle birlikte geçirecekler. Biz bu çocukları kaybetmek değil, kazanmak istiyoruz”

ozyegin-kariyer--004.jpg

ozyegin-kariyer--005.jpg

HİLTON, THE MARMARA’DA YÖNETİMDE GÖREV ALACAKLAR

Alemdar, Hilton Bosphorus ve The Marmara Group-The Marmara Collection ile yaptıkları toplantıda ise öğrencileri yönetim seviyesine hazırlamak için teklif geldiğini belirterek “Öğrencilerin ayda1.2 kere yönetim toplantısına katılsınlar. O gün otelde kalıp ilerde olmak istediği görevi bizlerle birlikte yaşasın. Bu şekilde onları turizme kazandırabiliriz. Maksimum verim almamız için bizim hizmet içi yetiştirmemiz gerekiyor” dediklerini anlattı.
Yüksekokulun 3650 m2 alanda kurulu olduğunu ve banket odası ve 4 model otel odası bulunduğunu anlatan Teoman Alemdar “Öğrencilerin okulda tatbiki eğitim yapmaları için Dedeman Smart adlı yeni tip otelin odası gibi döşedi. Diğer odaları da başka oteller döşedi. Öğenciler burada oda eğitimi alıyorlar, banket bölümünde ise servis tatbikatı yapıyorlar. Derslerin tamamı İngilizce ve 4 yıllık lisans eğitimi şeklindedir. Ayrıca Almanca, Rusça, Çince, Fransızca eğitimlerimiz bulunuyor. Stajlarımız yurtiçinde ve yurtdışında 75 iş gününü kapsıyor. Halen Türkiye’nin önemli turizm kuruluşlarında 4 ve 5 yıldızlı otellerinde Özyeğin mezunları başarıyla görev yapıyorlar.”

ozyegin-kariyer--006.jpg

TURİZMDE ROBOTİK ÇAĞ

Teoman Alemdar, turizm eğitimi gören gençlerin turizmdeki robotik ve dijital gelişmelerden edişe duyduklarını belirterek “Turizmde teknoloji çok hızlı ilerliyor. Bizlerde eğitimde robotik çağa ayak uydurma konusunda eğitimleri veriyoruz. ‘Onlar o dünyada doğdular, şimdikiler yeni dünyaya doğacaklar’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Artık değişen dünya şartları konuşuluyor. Blokchain, bitcoin konuşulurken çağa ayak uydurmak gerekiyor. Önümüzdeki günlerde dünyaca ünlü Türkiye'de ekonomik krizden çıkış yollarını yazan Türkiyeli ekonomist Daron Acemoğlu’nu getirerek geleceği konuşacağız. Bu şekilde öğrencileri yeni dünyaya hazırlıyoruz. Japonya’da ‘acayip’ isimli bir otel tamamen robotik yönetimi hedefledi. Yeni segmentler oluşuyor, ancak lüks sınıf otellerde robotik sistemler yerini bulamaz. Turizm yatırımcıları ise sadece kar düşünüyor. Yani turizm paranın olduğu yere doğru gidiyor.”

ozyegin-kariyer--009.jpg

MOLEKÜLER MUTFAK PANELİ

Dünyada mutfağında değişime uğradığını sözlerine ekleyen Teoman Alemdar ‘Dünyada otelcilik nereye gidiyor neler yapmalıyız?’ başlıklı 16-17 nisan 2019’da moleküler uzmanının katılacağı bir panel yapacaklarını belirterek “Moleküler mutfak ile uğraşanlar nüfus artıyor. Yiyecek yetmeyecek, baka ir boyuta geçmeli diyerek içinde yiyecek olmayan menüler üretiyorlar. Bu toplantıya tüm otel yöneticilerini davet ediyoruz” dedi.

ozyegin-kariyer--008.jpg

BİLKENT’TEN ÖZYEĞİN’E

Sözlerine Bilkent’ten Özyeğin’e kadar uzanan 1992 yılından 2018’e kadar yolculuğunu geniş bir şekilde anlatarak devam eden Teoman Alemdar, “Bilkent’te 7 bin öğrenciyi, Özyeğin’de ise 150 öğrenciyi turizme kazandırdık. Bizler eğitimde her zaman sayıyı değil kaliteyi önemsedik” diyerek şunları anlattı.

ozyegin-kariyer--010.jpg

ÖZYEĞİN İLE LE CORDON BLEU

“Özyeğin’de 2008’de kurulan vakıf ile okul açıldı ve 2009 da kurucu rektörü oldum. Okul 31 Aralık’ta açıldı. 2009 Ocak ayında Otel Yönetimi Lisans Bölümü’nü kurduk. Bilkent’te görev yaptığımız sürede İstanbul’da bir toplantıda 1997 yılında Fransız Le Cordon Bleu’den işbirliği teklifi geldi. Bilkent’e teklif ettik olmadı. Daha sonra Özyeğine teklif ettik kabul edildi. Bunun üerine 4 yıllık ihtisas programı koyduk. Halen Özyeğin Le Cordon Bleu’da 7 tane şef görev yapıyor. Bunların arasında 2 Fransız. 2 isviçreli 1’de Türk bulunuyor. Bu dönem içinde gastronomide önemli işler yaptık. Yetiştirdiğimiz öğrenciler dünyanın önemli otelmeri ve lokantalarında çalışıyorlar. Çin’de partner restoranlarımız var. Çin’in ünlü ‘Utraviyole’ adlı tek masalı, kişi başına 1500-2000 dolar ödenen ve 2 yılda randevu sırası gelen restoranda Özyeğin mezunu bir aşçımız çalışıyor. Macau’da Kon restoranda mezunumuz, ABD Miami’de 2 öğrenci, İspanya’da Rocco kardeşlerde 2 öğrencimiz çalışıyor.”

teoman-alemdar-.jpgVEHBİ KOÇ BİENALI SONRASI KEMAL DEDEMAN
Özyeğin Üniversitesi’nin 10’uncu yılını kutladığını belirten Teoman Alemdar, Türk turizminin önemli isimlerini ancak üzere 2 yıl önce bienal başlattıklarını ve ilk olarak Divan otellerinin kurucusu Vehbi Koç’un anıldığını söyledi. 12 Şubat 2019’da Dedeman otellerinin kurucusu Kemal Dedeman’ı anacaklarını bildirdi.

ozyegin-kariyer--007.jpg

EMCUP 2019 YARIŞMASI İLE ULUSLARARASI YARIŞMADALAR
Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin kurtuğu HoT Club ekibinin sosyal faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Aydın Bayhan, Özyeğin’in 3 ve 4’üncü sınıflarından oluşan genç aşçılarından oluşan ekibiyle17-18 Şubat 2019’da Hollanda’nın Maastricht şehrinde düzenlenen “Old School-New School” başlıklı 11’inci EmCup 2019’a katılacaklarını söyledi. Yaklaşık 40 grubun katıldığı yarışmaya Avrupalı otel yöneticilerinin katıldığını anlatan Aydın Bayhan “Öğrenciler bu yarışmalarda Avrupalı otel yönetiicleri ile tanışıyor. 40’tan fazla grup katılıyor. Yarışma coach hunter gibi ortam yaratıyor. Geçen yıl ilk kez katılıp birkaç ödül aldık” dedi.

ozyegin-kariyer-002.JPG
ozyegin-kariyer-003.JPG
ozyegin-kariyer-004.JPG
ozyegin-kariyer-005.JPG
ozyegin-kariyer-008.JPG
ozyegin-kariyer-009.JPG
ozyegin-kariyer-010.JPG
ozyegin-kariyer-011.JPG
ozyegin-kariyer-012.JPG
ozyegin-kariyer-013.JPG
ozyegin-kariyer-014.JPG
ozyegin-kariyer-015.JPG
ozyegin-kariyer-016.JPG
ozyegin-kariyer-017.JPG

Bu haber toplam 5036 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.