• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C
  • Antalya 18 °C

Özyeğin Üniversitesi’nde: Dersimiz Skal

Özyeğin Üniversitesi’nde: Dersimiz Skal
Özyeğin Üniversitesi’nde Skal Marmara işbirliğinde düzenlenen etkinlikte “Dünya Skal Günü” kutlandı ve ders konusu “Skal” oldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Özyeğin Üniversitesi Otel Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Skal Marmara işbirliğinde düzenlenen etkinlikte “Dünya Skal Günü” kutlandı ve ders konusu “Skal” oldu. Konuşmacılar, Türkiye'nin tanıtımında önemli yere sahip olan Skal'un bünyesinde gençlerin yer alarak turizmin geleceğine katkıda bulunmalarını istediler.

skal-marmara-ozyegin-001.jpg
skal-marmara-ozyegin-008.jpgSEMİNERLER DİZİSİNDE: SKAL

Özyeğin Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Lisans Programı Müdürü Teoman Alemdar ile Öğretim Üyesi Tekin Ertan’ın yönetiminde düzenlenen seminerler dizisinde bu kez“Dünya Skal Günü” yer aldı.
“Dünya Skal Günü’ kutlaması için düzenlenen seminere Uluslararası Skal Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Tarıman, Skal Marmara Başkanı Mert Okan katıldı.

salih-cene-002.jpgSALİH ÇENE KUTLADI
2015 yılında Dünya Skal Başkanlığı yapan Salih Çene Skal Marmara'nın, Özyeğin Üniversitesi önemi üyeleri, panelistler ve gençlerin Dünya Skal Günü'nü kutladığı mesajında Skal'un felsefesini oluşturan turizmi sosyal fayda etkisini anlattı. Skal'un temel sloganının turizmde dosluk ve barış olduğunu belirterek şöyle devam etti:  "Turizm ülkeler ve insanlar arasında dostluk, kültür alışverişi, birbirini daha iyi anlama ve sevmeyi kuvvetlendiriyor.  Böylece dünya barışına hizmet eden uluslararası en önemli faaliyettir. Sadece misafir sayıları ve ekonomiye sağladığı önemli katkılarla değil, ülkelerin ve insanların birbirlerini daha iyi anlamaları, sevebilmeleri ile dünyada önem kazanmıştır. Sizlerde bu önemli endüstrinin gelecekteki liderleri olacaksınız. Mezun olduktan sonra bu bilinçle özveri ile sektöre sahip çıkıp onu daha ilerilere taşıyacağınıza inanıyorum."

skal-marmara-ozyegin-004.jpg

skal-marmara-ozyegin-002.jpgskal-marmara-ozyegin-009.jpg
skal-marmara-ozyegin.JPGDÜNYADA SKAL TANITILDI

Öğretim Üyesi Tekin Ertan’ın açış konuşmasından sonra Young Skal yöneticileri konuşmalar yaptılar.
Daha sonra Teoman Alemdar’ın moderatörlüğünde yapılan seminere katılan Uluslararası Skal Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Tarıman, Skal Marmara Başkanı Mert Okan, Türkiye’de Skal ve dünyada Skal hakkında bilgiler verdiler.

skal-marmara-ozyegin-006.jpg

skal-marmara-ozyegin-003.jpg
skal-marmara-ozyegin-007.jpgTÜRKİYE SKAL'DAN DÜNYAYA YENİLİKLERİ

Türkiye’nin önderliğinde her yıl tekrarlanan Skalite Ödülleri ve geleceğin yöneticilerinin yer aldığı Young Skal gibi yapıların dünya Skal’una kazandırıldığı anlatıldı. Skal’ın Türkiye’nin turizm profesyonellerini bir çatı altında buluşturarak 90 ülkede yer alan binlerce Skal üyesi aracılığı ile tanıtım yapıltığı belirtildi.
Türkiye’de 17 Skal derneğinin bir federasyon altında toplanarak daha güçlendiği belirtilerek, öğrencilerin fikirleri ve enerjileriyle Türk turizmi adına Skal çatısı altında yer almaları gerektiği bildirildi.

Bu haber toplam 3202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.