• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Özgür Özel: İngiltere’deki Knidos aslanı memleketine dönecek

Özgür Özel: İngiltere’deki Knidos aslanı memleketine dönecek
Manisa Milletvekili Özgür Özel, Datça Knidos'tan götürülen Knidos Aslanı'nın İngiltere'den getirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

DATÇA- CHP gurup başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Datça Knidos'tan götürülen Knidos Aslanı'nın İngiltere'den getirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Datça Knidos’ta Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) tarafından, bu yıl 9'uncusu 'Göç ve Kimlikler' temasıyla düzenlenen 'Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali kapsamında 65 sanatçının yüzlerce seramik, heykel, resim ve cam eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.

-knidos-aslani-001.jpg

Yaklaşık 380 eserin yer aldığı serginin açılış törenine CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Süleyman Girgin, Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar ve yüzlerce sanatsever katıldı.

GÖÇMENİN YOKSUL HAKKINI SOSYAL DEMOKRATLAR SAVUNUR
Özgür Özel , sosyal demokrat, solcu ve sosyalistlerin göçmenlere değil, göçmen yaratan politikalara karşı olmaları gerektiğini belirterek "Ülkemizde, en katı tutucu bile yurt içinde olabilecek en sağdaki partiyi tercih ederken, Almanya'ya gidince oyunu sosyal demokratlara ve hatta yeşillere veriyor. Çünkü biliyor ki; göçmenin, yoksulun hakkını onlar savunur. Bizim içinde bulunduğumuz sosyal çevrede, daha çok bizim gibi düşünenlerin son zamanlarda, biraz bu konuda zafiyet içinde sosyal medya paylaşımları, ileride sahiplenemeyecekleri bazı nefret söylemlerini gördükçe üzülüyorum. Sosyal demokrat isen eğer, göçmene, mülteciye, sığınmacıya karşı olamazsın. Onların umudu olabilirsin. Göçmenlerin zorunlu göçe tabi tutulmayacakları bir ülkeyi, bir dünyayı, hatta sırsız bir dünyayı kurarsın ki, kimse göçmen kabul edilmesin" dedi.

-knidos-aslani.jpg

KNİDOS ASLANI MEMLEKETİNE DÖNECEK
Knidos Aslanı'nın Türkiye'ye iadesine ilişkin başlatılan imza kampanyasına destek vereceklerini belirten Özel, "Ege ile Akdeniz'i birlikte selamlayan ve bulunduğu yere ait olan Knidos Aslanı, şimdi İngiltere'de British Museum'da sergileniyor. Knidos Aslanı'nın yuvasına dönmesine ilişkin çabaların farkındayız. Muğla milletvekillerimizle birlikte, 1 Ekim'de TBMM açıldığında, bir soru önergesi verip, tüm siyasi partileri bu işte birleştirecek bir kampanyaya öncülük etmeye kararlıyız. Genel Başkanımızın imzasıyla İngiltere İşçi Partisi'ne doğrudan yazılacak bir mektubun yanı sıra, TBMM'deki tüm partilerin ortak katılımı ile hazırlanacak bir metni, İngiltere Parlamentosu'na gönderip, Knidos Aslanı'nın Türkiye'ye iadesini istemeyi planlıyoruz" dedi.

-knidos-aslani-002.jpg

Konuşmalardan sonra etkinlik Ahura Ritim Topluluğu'nun konseri ile sona erdi. 9'uncu Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali kapsamında açılan 65 sanatçının yüzlerce seramik, heykel, resim ve cam eserlerinin yer aldığı sergi 31 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Bu haber toplam 8287 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.