• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 18 °C

Oteller sezon öncesi kalifiye eleman bulma telaşına girdi

Oteller sezon öncesi kalifiye eleman bulma telaşına girdi
TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan: Tunizm sektörünün Pandemi de turizm çalışanı kaybı yüzde 33 oldu

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya da 2020 turizm sezonunun 15 Mart'ta başlayacak olması otellerde  sezon öncesi kalifiye  eleman bulmayı yeniden gündeme getirdi. Antalya Side'de Unser Tour Turizm Sahibi Aziz Günyeli,pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 turizm sezonunda zor günler geçiren otel sahipleri,otel işletme sorumluları ile turizm çalışanlarının bu sezon iyi bir sezon geçireceği söyledi.

kalifiye--eleman.jpgAziz Günyeli, "Baş ta Almanya olmak üzere Orta ile Kuzey Avrupa rezervasyonları iyi durumda.Antalya turizminin son 35 yılının baskın Turist karakterini Alman  ve Avrupalı turistler oluşturuyor. Antalya'nın Pandemi döneminde iki yılda Alman ve Avrupalı turist kaybı ortalama yüzde 65 oldu. Antalyalı iki sezondur Alman ve Avrupalı turistleri özledi. İki yıldır  süren bu hasretin bu sezon bitecek.Çünkü rezervasyon yüz güldürüyor." dedi 

kalifiye--eleman-001.jpg Antalya Manavgat Titreyengöl -Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Baş kanı Hüseyin Aydoğan, Almanya, Avrupa rezervasyonlarının iyi olması 2022  turizm sezonunun başat turistlerinin Almanlar olacağı söyledi.

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan,"  Turizm sezonu Antalya da 6-7 ay ile sınırlı olması başta gençler turizmi iş kolu görmüyor.Sektörün  Pandemi de turizm çalışanı kaybı yüzde 33 oldu Böyle olunca sezonda kalifiye eleman bulmak zorlaşıyor.Bunun yegane çözümü turizmi çeşitlendirmek turizmi yılı n 12 ayına çıkarmada n geçiyor. Bu yıl sezon erken başlayacağı için oteller şimdiden kadrolarını hazırlamaya başladı. Turizmde kalifiye elaman bulmak zor. Çalışan elemanın hayat standartlarını ileri seviyeye taşıyarak mevcut kalifiye elemanı elimizde tutmak zorundayız. Ayrıca sezonda otellerin kalifiye elaman transferi yapma Çalışma hiç etik değil. dedi.

kalifiye--eleman-002.jpg

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.