• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Otelciler, personeli kaçırmamak için otelleri zararına açıyor

Otelciler, personeli kaçırmamak için otelleri zararına açıyor
MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, turizmin 12 aya yayılması ve personeli tutmak için otellerin zararına açık kaldığını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Antalya Manavgat- Side Turizm ve Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, her şey dahil sisteminin mecburiyetten doğduğunu belirterek , turizmin 12 aya yayılması ve personeli tutmak için otellerin zararına açık kaldığını söyledi.

mastob-baskani-cengiz-haydar-barut,.jpgOtel sahiplerinin kışın ölü sezon denilen dönemde otellerini açtığına dikkat çeken Mastob Başkanı Barut, şu bilgileri verdi: "Ben, geçen yıl 4 ay oteli kapattım, 140 personele ücret ödedim. Benim bildiğim 5 ay otelini kapatıp, 200 personeline, çalışanların yüzde 70'ine ücret ödeyen arkadaşımız var.”

mastob-baskani-cengiz-haydar-barut,-001.jpgKıŞıN OTELLERI UCUZA AÇıYORUZ
Personeli kaçırmamak için otelleri açık tuttukları için eleştiri aldıklarını söyleyen Barut şöyle devam etti: 'Kışın otelleri ucuza açıyoruz. Birçok otele Avrupalı evinde yaşadığından daha ucuza yaşadığı için geliyor. Kışın otel fiyatları rakip ülkelere göre ucuz olduğu için, başta yaşlı Alman turistler olmak üzere 30 - 45 -60 ve 75 gün tatil yapıyorlar. Kışın deniz ve güneş satamadığımız için turizmi 12 aya yayamıyoruz.

mastob-baskani-cengiz-haydar-barut,-002.jpg
mastob-baskani-cengiz-haydar-barut,-003.jpg
mastob-baskani-cengiz-haydar-barut,-004.jpgTEK GÜCÜMÜZ FIYAT
Turizmi 12 aya yaymak için tek gücümüz fiyat olarak görülüyor. Bu nedenle fiyat kırıyoruz. Emin olun, kasım ayından itibaren açık olan tesislerin tamamı zarar ediyor. Ama açık olduğu için hem personelin ücretini karşılıyor hem personelini tutmak için birçok tesis açık oluyor. Hedefimiz önümüzdeki günlerde hiç olmazsa turizm çalışanının 10 ayın üzerinde ücret almasıdır. Personele 10 - 11 ay ücret ödemeyi başarırsak, turizmi biraz daha mevsimlere yayarsak, daha çokkaliteli elemanı sektöre kazandırmış olacağız."

mastob-baskani-cengiz-haydar-barut,-005.jpg
 

Bu haber toplam 3442 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.