• BIST 9543.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • Antalya 23 °C

Otel sahipleri kurtuluş için '10 bin mektup' kampanyası başlattı

Otel sahipleri kurtuluş için '10 bin mektup' kampanyası başlattı
Hacizlerle karşı karşıya kalan Amerika otel işletmecileri, "Tek Amaç için 10.000 Mektup" kampanyası ile Beyaz Saray’ı mektup bombardımanına tuttu

ATLANTA- Asian American Hotel Owners Association (AAHOA) üyesi olan ve pandemi nedeniyle haciz riski altında bulunan Amerika otel işletmecileri, "Tek Amaç için 10.000 Mektup" kampanyası ile Beyaz Saray’ı mektup bombardımanına tuttu. Amerika otel işletmecileri, otel sahipleri ve otelcilik endüstrisi üyeleri internet üzerinden Beyaz Saray’a gönderecekleri mektup ile Trump yönetimi ve kongreyi likidite krizini hafifletmeye yardımcı olacak bir teşvik paketini hayata geçirmeye çağırıyorlar. AAHOA üyeleri, yetkililere mektup yazma kampanyasına için otel sahipleri yanında turizm endüstrisi ortaklarının da katılmalarını bildirdi.
Otelciler ve konaklama sektörü üyelerinin aahoa.com/10000letters adresine girerek kampanyaya katılmaları için çağrı yapıldı..

otel-sahipleri-.jpg

BEYAZ SARAY'A MEKTUP BOMBARDIMANI
Otel sahipleri ve otelcilik endüstrisi üyeleri, otel endüstrisini saran benzeri görülmemiş likidite krizi için bir teşvik paketini geçirmeleri için milletvekillerine ve Beyaz Saray'a yazı yazmaları istiyor. Kampanyanın başlamasından sonraki saatler içinde ulaşılan ilk hedefle, AAHOA, katılım miktarını iki katına çıkarma umuduyla daha fazla üyeye seslerini duyurmaları için çağrıda bulundu.

otel-sahipleri--001.jpg

OTELLER HACİZ RİSKİ ALTINDA
AAHOA Başkanı ve CEO'su Cecil Staton, kampanya hakkında şunları söyledi: “Amerika'daki otellerin yarısından fazlası salgın nedeniyle haciz riski altında. Amerika'nın otelcilerinin ve küçük işletmelerinin bir cankurtaran halatına ihtiyacı var. Amerika'nın otel sahiplerinin 'Tem Amaç için 10.000 Mektup’ kampanyasına verdiği tepkiyle gurur duyuyorum. Geçim kaynaklarının çoğu risk altında. Washington politikacıları hayati fonlarla oyunlar oynarken otelciler uçurumun eşiğine geliyor. Her geçen gün misafirperverlik çalışanları ve otel sahipleri işlerini kaybediyorlar. Ülke yönetiminin, salgından etkilenen küçük işletmeler ve çalışanları için adım atma ve anlamlı bir teşvik paketi sunma zamanı geldi. "

İSTEKLER ŞÖYLE SIRALANDI

Otel yöneticileri, teşvik paketinde beş belirli alana öncelik verilmesini istiyorlar. En çok etkilenen küçük işletmeler için ikinci bir Maaş Çeki Koruma Programı finansmanı turuna izin vermek, Ekonomik Yaralanma Afet Programı için daha fazla kaynak sağlamak, borçlular üzerindeki baskıyı azaltmak için 1 Ocak 2023'e kadar sorunlu borç yeniden yapılandırmalarından geçici muafiyetin uzatılması, ticari ipoteğe dayalı menkul kıymet kredisi krizini çözmek ve otel sahiplerinin Ana Borç Verme Programına kullanmasına izin verilmesi.

houston-oteller.jpgHouston'da otellerin yüzde 72'si otel kredileri yüzünden haciz tehlikesi yaşıyor.

HACIZ DALGASı GELIYOR
Menkul kıymetler veri şirketi Trepp'e göre, bölgedeki menkul kıymetleştirilmiş kredilerin yüzde 72’si, ülke geneline bakılırsa yüzde 23'ünü oluşturuyor. Önümüzdeki dönemde haciz dalgası geliyor
COVID-19'un yayılmasını önlemeyi amaçlayan sosyal mesafe önlemleri, otel endüstrisini sert vurdu. İş seyahatinde olanlar kahve yerine Zoom üzerinden buluşuyor. Bir zamanlar ziyaretçileri çeken kongreler, spor etkinlikleri ve festivaller iptal edildi. Eğlence amaçlı seyahatler geri dönmeye başlamış olsa da, insanların çoğu şehirleri ziyaret etmek yerine kaçmayı tercih ediyor.

Kaynak: HotelBusiness, HospitaliyNet, Houston Cronicle
Bu haber toplam 2534 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.