• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Orman yangını alternatif turizm konseptini zor durumda bıraktı

Orman yangını alternatif turizm konseptini zor durumda bıraktı
Antalya Manavgat orman yangınında köy turlarına çıkan bisikletçilerin bisiklet yollarının yanması köylere pedal çevirme turlarını olumsuz etkiledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya - 
Antalya Manavgat orman yangınında köy turlarına çıkan bisikletçilerin bisiklet yollarının yanması köylere pedal çevirme turlarını olumsuz etkiledi.
Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, 10'ncu gününde söndürülen Manavgat orman yangının Antalya'nın alternatif turizmde ayrıcalıklı destinasyonu Side-Manavgat doğa sporları, dağ ve yol bisikleti ile köy turlarına çıkma, oryantiring (koşarak yön bulma, doğa ile başbaşa kalma, tarihi İpek Yolu üzerinde at safari, jeep safari, doğa yürüyüşü, ATV quart  ve Nordic Walking (İskandinav Yürüyüşü) turlarının olumsuz etkiledi. 
alternatif-turizm-005.JPG
alternatif-turizm.JPGalternatif-turizm-001.JPG

Turizmci Aziz Günyeli, bölge turizminin yangından büyük zarar gördüğünü belirterek şunları anlattı: ''Başta Belçika, Lüksemburg, Avusturya, Çekya ve Almanya'dan doğa ile baş başa kalma köy hayatını sevme kapsamında defne yetişmesinde Türkiye'ye öncü olan Manavgat'ın Sevinç, Sırtköy, Tilkiler köyü ile İbradı'nın Ormana, Ürünlü, Başlar ile Ürünlü Mahallesi'nde bulunan Altınbeşik Mağarasını pedal çevirerek görme turlarını zora soktu. Ayrıca jeep safari turları ile Orman Eynif Ovası'nda vahşi doğada yaşayan yılkı atlarını görme turlarıda bitti. Manavgat yangını alternatif turizm kapsamında tatil yapmayı zorlaştırıyor.

alternatif-turizm-007.JPGEn büyük kaybımız Kuzey Avrupa ülkeleri Finlandiya, İsveç, Norveç ve Danimarka dan Oymapınar Bölgesine oryantiring yapmaya gelen oryantiring takımlarında olacağa benziyor. Pandemi ile 2020 yılı turizm sezonunda çok büyük sıkıntı yaşayan Manavgat'taki turizm sektörü yangınla daha da zor duruma düştü. 2022 turizm sezonuna kadar devlet desteği ile sorunların çözüme kavuşması gerekir. Çözülmezse Antalya turizmi Covid 19'da aldığı yarayı orman yangınları ile birlikte turizm sektörünün önümüzdeki 10 yılı çok zor geçer.''     

alternatif-turizm-001.jpg
alternatif-turizm-004.JPG
alternatif-turizm-002.jpg

 

Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.