• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Ordu'da kruvaziyer turizmi için hazırlık

Ordu'da kruvaziyer turizmi için hazırlık
Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’yu deniziyle barıştırarak denizcilik faaliyetlerinin canlanmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

ORDU- Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’yu deniziyle barıştırarak denizcilik faaliyetlerinin canlanmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Ordu’ya kruvaziyer turizmini kazandıracaklarını belirten Başkan Güler, “Ordu’muzun kruvazör limanına ihtiyacı var. Ordu’da bulunan iskelenin uzatılarak gezinti teknelerinin kıyıya rahatlıkla yanaşmaları sağlanacak. Ordu’ya kruvaziyer turizmini kazandıracağız” dedi.

orduda-kruvaziyer-.jpg
ORDU’NUN EKONOMİSİ DE CANLANACAK
Kruvaziyer turizmiyle Ordu’nun ekonomisine de katkı sağlayacağını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İskelemizle alakalı çalışmalarımız var. İskeleyi uzatmayı düşünüyoruz. Böylece denize kıyısı olan Ordu’muzun kruvaziyer turizminden pay almasını hedefliyoruz. Kruvaziyer turizmi ile şehrimize gelen misafirlerimiz ulaştırma, konaklama, yeme-içme, eğlence gibi gereksinimlerini karşılayacaklar. Şimdi buraya gelen gemilerdeki misafirlerin Ordu sahillerinde yürüyüp şehre geleceğini düşünün. Müthiş bir şey olur. İlimizdeki tarihi yerleri de genişletebilirsek buraya gezmeye gelebilirler. Ordu’nun ekonomisinin de buna çok ihtiyacı var. Ordumuza böyle bir turizm potansiyelini arttıracak bu yatırımı kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK MEMNUNİYET
Yapılacak proje ile ilgili olumlu dönüş yapan vatandaşlar ise, “Hem görsel hem turizm açısından Ordu için faydalı bir proje olur. Gittiğimiz şehirlerde böyle bir projeyi gördüğümüz zaman hoşumuza giden bir durum ortaya çıkıyor. Teleferik zaten Ordu’ya canlılık katıyor. Bunun yanında bir de bu proje gerçekleştirilirse harika bir şey ortaya çıkar. Bu projeyle vatandaş olarak bizim de keyfimiz yerine gelir. Yapılan her şey Ordu’muza yakışır” şeklinde konuştular.

Kaynak: Ordu Büyükşehir Belediyesi
Bu haber toplam 1595 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.