• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Noel çılgınlığı Çin'i de sardı

Noel çılgınlığı Çin'i de sardı
Noel'in ve yeni yılın yaklaşmasıyla birilikte, başkent Pekin başta olmak üzere Çin'in büyük şehirlerinde büyük hazırlıklar yapıldı.

PEKİN -54 milyon'dan fazla Hristiyan'ın yaşadığı Çin'de Noel kutlamalarının coşkusu yaşanıyor.

Dünyanın her yerinde kutlanan Noel bayramı, Çin'de de kendine has etkinliklerle kutlandı. Noel'in ve yeni yılın yaklaşmasıyla birilikte, başkent Pekin başta olmak üzere Çin'in büyük şehirlerinde büyük hazırlıklar yapıldı.

 



Evler, sokaklar, alışveriş merkezleri ve oteller Noel ağacı ve Noel Baba resimleriyle süslendi. Bazı otellerin lobilerinde Noel ağacının boyu 9 metreye ulaştı. Partiler de Pekin'deki kutlamalarda dikkat çeken bir başka etkinlikti.

 

Hristiyan Çinliler, 1870 yılında Pekin'de inşa edilen Chongwenmen Kilisesi'ne giderek ayin yaptı. Burada, Hazreti İsa'nın kutsal milâdı şükran ilahileri söylenerek kutlandı. Çin basınında yer alan yorumlarda, Noel'in artık Çinlilerin de bir bayramı haline geldiği ve bu bayramın özellikle gençler arasında büyük ilgi gördüğü belirtildi.

 

Bazı yorumlarda, Noel'in Çin'in en büyük geleneksel bayramı olan Çin Yeni Yılı yada Bahar Bayramı'nı geride bırakabileceği kaydedildi.

 

Çin Uluslararası Radyosu'nun yorumunda, ''Noel kutlaması artık Yeni Yıl kutlamalarının da önemli bir ögesi hâline geldiği için, bu özel bayram pek çok Çinli tarafından, dinsel bir anlam ifade etmenin ötesinde, stres atmak ve zevk alınan özel bir havayı hissetmek için önemli bir fırsat olarak görülüyor'' denildi.

 

Satışlarda da patlama yaşanıyor. Alışveriş yerlerinde halk en çok çeşitli büyüklüklerdeki Noel baba resimleri ve çam ağaçları ve değişik bitkilere ilgi gösterdi.

 

Gece boyunca ışıklandırılmış Noel ağaçları da Çin'deki caddeeleri süsledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.