• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Noel Baba'nın hediye getireceğine inanan çocuklar gibiyiz

Noel Baba'nın hediye getireceğine inanan çocuklar gibiyiz
Esnaf Hacı Çayır: Kapalı Çarşı Noel Tatili öncesi Alman turist kaynardı Ama şimdi Kapalı Çarşı bomboş. Esnafın durumu bir çocuğun Noel Baba'nın getireceği hediyeyi bekleyen cocuk durumundadır"

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nin Manavgat ilçesinde tatile gelen turistlerin alışveriş yapmada yoğun ziyaret ettiği Manavgat Kapalı Çarşı, yılbaşı öncesi  en düşük profilli turist düşüklüğü yaşıyor.
Manavgat Kapalı Çarşı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı  Muzaffer Büyük, 2020 yılında pandemi kısıtlama kapsamında son 20 yılın en kötü urizm sezonunu yaşadıklarını söyledi.

kapali-carsi-noel-tatili.jpg2021 yılında pandemi kısıtlamaları nedeniyle turizm sezonunun 1 Temmuzdan sonra başladığını belirten Başkan Muzaffer Büyük şunları anlattı: "Pandemi õncesi Manavgat Kapalı Çarşı'sında yılbaşı öncesi turist yoğunluğu yaşanındı. Şimdi ise sürekli tatile gelen yaşlı Alman turistler var.  Onlarda bir ürün satacak olsan 'Almanya'daki evde Manavgat'tan aldığımız 10 çift ayakkabı, şu kadar gömlek, kazak var' diyorlar. Yine de esnafla kurduğu dostluk nedeniyle esnafı kırmamak için ürün alan vefakar Alman turistler oluyor."

kapali-carsi-noel-tatili-.jpgKapalı Çarşı da 30 yıldır restoran işletmeciliği yaptığını belirten Hacı Çayır pandemi döneminde 2020 yılının kayıp olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu senede  Alman ve Avrupalı turistler 15 Temmuzdan sonra gelmeye başladı. Turizmci esnafı temmuz, Ağustos,Eylül ve Ekim ayında Alman turistlerin gelmesine bağlı kısmen iş yapabildi. Bir Rus turist Adana Kebap, Ali Nazik,İskender, Kuzu şiş ve değişik ızgara çeşitlerini yemez.Pazara geldiğinde en fazla tavuk dürüm yer.Onun için bizim için Alman, İskandinav ve Avrupalı turist lazı m. Pandemi öncesi Kapalı Çarşı Noel Tatili öncesi Alman turist kaynardı Ama şimdi Kapalı Çarşı bomboş. Esnafın durumu  bir çocuğun Noel Baba'nın getireceği hediyeyi bekleyen cocuk durumundadır"

kapali-carsi-noel-tatili-001.jpg

kapali-carsi-noel-tatili-002.jpg

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.