• BIST 10895.25
  • Altın 2506.967
  • Dolar 32.1861
  • Euro 34.95
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 25 °C

Nezih Demirkent Basın Ödülleri

Nezih Demirkent Basın Ödülleri
Nezih Demirkent Basın Ödülleri Batman Çağdaş Gazetesi’ndeh Barış Arslan ile Referans Gazetesi’nden Kenan Başaran’a verildi.

İSTANBUL- Nezih Demirkent Basın Ödülleri Batman Çağdaş Gazetesi"nde “Ekonomi bakanı"nın ablasına yeşil kart” haberiyle Barış Arslan ile Referans Gazetesi"nde “büyüklere forma reklamı verenlerin yarısı tarihe karıştı” haberiyle Kenan Başaran"a verildi.
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi"nde Dünya gazetesinin iftarı ile birlikte yapılan törene Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç Dünya Gazetesi sahibi Diddem Demirkent ile çok sayıda gazeteci ve yazar katıldı.
Nezih Demirkent Basın Ödülleri Genel Sekreteri Rüştü Bozkurt"un rahmetli Nezih Demirkent"le ilgili anılarını anlattı. Daha sonra Dünya Gazetesi Genel Yönetmen Yardımcısı Hakan Güldağ. Türk basının kötü günler geçirdiği günlerde Nezih Demirkent gibi birinin eksikliğinin çekildiğini belirterek “Hem usta hem de denge unsuruydu. Gazetecilere yol gösterirdi. Onu çok arıyoruz. Onun adına konulan ödüllerle onu anmaktan mutlu oluyoruz” dedi. 
Konuşmalardan açış sonra ödüller verildi. Ödül alan Barış Aslan “Yazdıkça mutlu oluyorum” derken, Kenan Başaran “Sporun ekonomisini yazıyorum ve ilgi çekiyor” dedi.


Barış Arslan'ın ödülünü Osman Saffet Arolat verdi


Kenan Başaran'ın ödülünü Orhan Erinç verdi



Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, ödüllerle mesleğin temeli olan muhabirliğin özendirilmesinin amaçlandığını belirtirken, Demirkent dostları olarak bir araya gelmenin, onu anmanın, gazetecilik ahlakı ve meslek sevgisini yeniden anımsamanın heyecanını yaşadığını söyledi. Güldağ, 2002 yılından bu yana 13 gazetecinin bu ödüle layık görüldüğünü ifade ederek, “Bugünlerde, hepimizin Nezih Demirkent"in öğütlerine çok ihtiyacı var. Demirkent, bir okuldu ve görüyoruz ki, bu okul yeni mezunlar vermeye devam ediyor. Bu ilkelere sahip çıkmak pek çok gazetecinin ortak tutkusudur. Tüm gazetecilerin çalıştıkları kurumlarda, ödülleri teşvik etmek için gönülden çaba göstermeli. Sevgili ustamız rahat uyusun, emaneti emin ellerde” diye konuştu.
Dünya Gazetesi Yazarı ve Nezih Demirkent Ödülleri Genel Sekreteri Rüştü Bozkurt ise konuşmasında, ünlü yazar George Orwell ile AİHM"de yargıç olarak görev yapan Rıza Türmen"in “niçin yazıyoruz?” sorusuna verdikleri cevaba kendisinin de bir ilave yaptığını söyledi. “Yazmak, içimizi kazmaktır. İçimizi kazdıkça, güçlerimizi ve zaaflarımızı daha iyi anlarız” ifadelerini kullanan Bozkurt, bu düşüncelerini uzun yıllar önce Nezih Demirkent ile de paylaştığını belirtti.
Barış Arslan ödülünü Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat'tan alırken, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat'tan ödülün alan Barış Arslan, gazeteciliğin her yerde sıkıntılı bir meslek olduğunu belirterek, “Gazetecilik mesleği, geçmiş yıllara göre kabuğunu kırmasına rağmen, Batman"da daha da zor. Yine de gazetecilik çok güzel bir meslek” dedi.
Kenan Başaran'a ise ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç verdi. Başaran, bu ödülün yazılı basındaki ilk ödülü olduğunu ifade ederek, ödülün, Nezih Demirkent adına olmasının ise çok büyük bir gurur olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.