• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Londra WTM’de Türkiye gösterisi

Londra WTM’de Türkiye gösterisi
5 binden fazla şirket, 200'e yakın destinasyon ve 50 bin kişinin katılımcı olarak yer aldığı Londra Dünya Turizm Fuarı’nı Özkan Altıntaş izledi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE
- Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market), Londra'daki Excel Fuar Merkezi'nde başladı. 5-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve küresel seyahat sektörü adına katılımcılara tanışma, anlaşma ve iş geliştirme fırsatı tanımayı amaçlayan fuara dünyada turizme yön veren 5 binden fazla şirket, 200'e yakın destinasyon ve 50 bin kişi katılımcı olarak yer alıyor.

londra-wtm-2012-turkiye.jpg

TÜRKİYE’DEN BÜYÜK KATILIM

Dünya Turizm Fuarında 965 metrekarelik bir alana kurulan Türkiye bölümünde yaklaşık 60 katılımcı bulunuyor.
Kuşadası, Antalya, İzmir, Muğla, Bodrum, Marmaris, Didim, Bursa, Kapadokya, Hatay, İzmir, Aydın ve İstanbul gibi merkezler ile çeşitli oteller ve tur operatörlerinin katıldığı fuarda, standları ziyaret edenlere, tanıtım materyalinin bulunduğu broşür ve CD'lerin yanı sıra kestane şekeri, incir, leblebi ve lokum ikram ediliyor.

londra-wtm-2012-2.jpg
Türkiye'nin Londra Kültür ve Turizm Müşaviri Tolga Tüylüoğlu, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Başkan Yardımcısı Yunus Gürkan, Kültür ve Turizm Müsteşarı Özgür Özaslan,  Hello Turizm Genel Müdürü ve THTC Başkanı Emin Çakmak, Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar 

ÖZASLAN VE TAŞBAŞI FUARDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'ın başkanlık ettiği WTM Türkiye heyetinde, Antalya Valisi Dr Ahmet Altıparmak, Muğla Valisi Fatih Şahin, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, turizm birlik başkanları ve çok sayıda turizmci yer alıyor.
World Travel Market bu sene Eski Burger King Global CEO'su Barry Gibbons, TUI Travel Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Frenzel, TUI Travel CEO'su Peter Long, World Travel Market Danışma Kurulu Başkanı Baroness Morris, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNTWO) Genel Sekreteri Taleb Rifai, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı ve CEO'su Davis Scowsill gibi önemli isimleri konuşmacı olarak ağırlıyor.

londra-wtm-2012.jpg
THTDC'den Yunus Gürkan ile THTDC Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin Londra Kültür ve Turizm Müşaviri Tolga Tüylüoğlu'nu fuar çalışması için kutladılar.

PARTNER ÜLKE ABU DABİ

WTM'de bu sene engelsiz turizm başta geliyor. Ayrıca Mayıs ayında G20 ülkeleri tarafından imzalanan turist dolaşımının kolaylaştırılması, bu alanda iş yaratılması gibi konuların ön palana alınması için yapılan anlaşmanın ardından bu girişimin yankıları gündemi meşgul eden başlıklar arasında. Abu Dabi'nin özel partner olduğu WTM 2012 sırasında Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü bir 'Bakanlar Zirvesi' de düzenleyecek. Zirvede vize rejimleri ve dünya turizminin gelişmesi önündeki diğer engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalar üzerinde durulacak. Çalışmalar başarıyla tamamlanırsa G20 ülkeleri 2015 yılı itibarıyla 5 milyon yeni istihdam ve 206 milyar dolar gelir elde edecek.

FUAR GÜNDEMİ SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM
WTM'nin üçüncü günü UNTWO ile birlikte 'sorumluluk sahibi turizm' günü kutlanacak. Sağlıklı ve sürdürülebilir turizm konuşulacak. Bunun dışında gelişmekte olan ekonomilerin turizmde son yıllarda yakaladığı büyük gelişme, Londra 2012 Olimpiyatları'ndan edinilen dersler ve 2013 öngörüleri de fuarın konu edindiği ana başlıklar arasında. Türkiye ise özellikle İngiltere pazarında son yıllarda yaşadığı gerilemeyi tersine çevirmeye odaklanmış durumda. Destinasyon odaklı bilgilendirme ve tanıtıma devam edecek olan Türkiye yüzde 7'lik düşüşü artışa çevirmeye çalışacak.

londra-wtm-2012-cemil-cornelia.jpg
BETUYAB Başkanı Cemil Uğurlu, Cornelia otellerinin genel müdürleri Zafer Alkaya, Hakan Duran ve ekibiyle fuarda birlikte oldu.

londra-wtm-2012-colossae.jpg
Pamukkale Colossae Oteli Genel Müdürü Şeref Karakan ve Satış Pazarlama Müdürü Recep Altuntaş fuarda oteli termal turizmindeki yerini tanıttılar.

londra-wtm-2012-elit.jpg
Van'da açtıkları otelle büyüyen Elite World otelleri Satış Müdürü Emel Elik ile Elite Wold Taksim Oteli Genel Müdürü Ziya Altınay fuarda tanıtım yaptılar.

londra-wtm-2012-emin1.jpg
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Haliç, Fez Travel'den Ekrem Usta, Gürel Aydın ve Hello Turizm'in Genel Müdürü Emin Çakmak

londra-wtm-2012-emin3.jpg
Ankara Hürriyet'ten Erdal İpekeşen, Yunus Gürkan ve Emin Çakmak

londra-wtm-2012-fez.jpg
Fez Travel'ın sahibi Ekrem Usta ile fuarda, iğer şirketi Advisor'un Genel Müdürü Cenk Kunter ile tanıtım yaptı.

londra-wtm-2012-gural.jpg
Güral Grubu Hediye Güral ve Kamil Berk ile birlikte yer aldı

londra-wtm-2012-kaan.jpg
Kappa Tur'dan Kaan İşçil, Hürriyet'ten İris Cingi ve Türsab'tan Gülberk Aşyapar ile fuarda

londra-wtm-2012-kadir.jpg
Kadir'in Ağaç Evleri'ni Kadir Kaya fuarda yeni yapacağı tesisleri tanıttı. Çamyuva Beach'den Hüseyin Er'de birlikteydi.

londra-wtm-2012-ozbi.jpg
ÖZBİ'nin yeni başkanı Alihan Akkoç ve üyeleri

londra-wtm-2012-ozkan-endal-ipekesen.jpg
Biri İstanbul'dan diğiri Ankara'dan iki Hürriyetçi bir arada... Özkan Altıntaş ve Erdal İpekeşen

londra-wtm-2012-pelin.jpg
Fuarda Ayasofya'nın karşısındaki Hürrem Sultan Hamamı'nı tanıtan Pelin Erbil, ile Neon seyahat acentesinden Pelin Satıcı fuardaydı.

londra-wtm-2012-sinan-ccr.jpg
Sinan Haliç dayısının Kapadokya CCR Oteli standı ile Türsab btandı arasında mekik dokudu.

londra-wtm-2012-tursab2.jpg
Türsab standında Sinan Haliç ve Bilge Karhan

londra-wtm-2012-veli-ani.jpg
Anı Tur'un sahibi Veli Çilsal Evliya Çelebi gibi. Geçen Hafta Antalya'da sahibi olduğu Kurşunlu Termal Oteli Sağlık Fuarı'nda tanıttı. WTM'de ise yeni arayışlar içindeydi.

londra-wtm-2012-yunanistan.jpg
Yunanıstan fuarda görkemli yer aldı

londra-wtm-2012-g-kibris.jpg
Güney Kıbrıs büyük bir standla fuardaydı

londra-wtm-2012-ispanya.jpg
İspanya tanıtıma hız verdi

londra-wtm-2012-kanarya.jpg
Kanarya Adaları güzel bir tasarımla fuardaydı.

londra-wtm-2012-misir.jpg
Mısır Arap Baharı'nın etkilerini güzel bir standla pekiştirerek kaybettiği potnsiyeli yalamaya çalışıyor.

londra-wtm-2012-azerbaycan.jpg
WTM'de Azerbaycan'da tanıtım yaptı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.