• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Sağlık turizmine THY'den destek

Sağlık turizmine THY'den destek
Midwest Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Prof.Dr.Sevil Kutay ve THY Şikago Bürosu Müdürü Reyhan Akıllıoğlu başarılı bir kongre yaptılar.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM


ŞİKAGO / AMERİKA - Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi, Türk Hava Yolları ve Midwest Türk Amerikan Ticaret Odası'nın Şikago'da düzenlediği Sağlık Turizmi Konferansı'nda Türkiye  ile Amerika arasında sağlık turizminin geliştirilmesi ve iki ülke arasında sağlık işbirliği kurulması için öneriler sunuldu. Şikago Başkonsolosu Kenan İpek ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Candan Karlıtekin toplantının açılış konuşmalarını yaptılar. Midwest Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Prof.Dr. Sevil Kutay kongreye katılan konuklara teşekkür plaketleri sundu.


THY"DEN HASTALARA İNDİRİM
THY Şikago Bürosu Müdürü Reyhan Akıllıoğlu, THY"nin Sağlık Turizmi hastalarına yüzde 25, refekatçilere yüzde 50 indirim yaptığını, bavullarında ağırlık sınırını yükselttiklerini belirterek sağlık turizmini desteklediklerini söyledi. Akıllıoğlu, indirimlerden yararlanmak isteyen ve Türkiye"de muayene olacak hastalar ABD"de veya Türkiye"deki  doktorlardan alacakları yazı ile bu indirimden faydalanabileçceklerini sözlerine ekledi.

 



FLANİGAN: TÜRKİYE"DE KALP AMELİYATI ONDA BİR ORANINDA UCUZ
Brian E. Flanigan (Principal, Life Sciences & Healthcare Practice) her yıl ABD"de deki pahalı sağlık harcamaları yüzünden çok sayıda hastanın yurtdışına gittiğini ve bu sayının 2010"da 6 milyonu bulacağını söyledi. Hastaların temel çıkış sebepleri ise kalp, ortopedi gibi pahalı ameliyat gerektiren cerrahi müdahaleler. Türkiye"de ise bu tarz ameliyatların maaliyeti 1/10"a kadar düşebiliyor. Genellikle ABD"li hastalar öncelikle kalite ve güvenliğe daha sonra ise maliyete bakıyorlar.

 



HOEBERECHTS: TÜRKİYE"DE HASTANELER YETERLİ SERTİFİKAYA SAHİPLER

WorldMed Assist LLC"nin CEO"su Wouter Hoeberechts ise dünyada maliyeti düşük olduğu için ABD"den hemen sonra Hindistan"ın geldiğini ifade etti. Hindistan"ın hemen ardından gelen Meksika ise ABD"ye yakın ve ucuz olduğu için ABD"den çok sayıda hasta çekti. Türkiye"nin bu konuda en büyük sorununun imaj olduğunu belirten Mr. Hoeberechts, Sağlık Turizmi için geçerli sertifika olan JCI (Joint Commision International Quality Association) sertifikasına Türkiye"de birçok hastanenin sahip olduğunu belirtti. Özellikle hastane personelinin dil eğitimine önem verilmesini tavsiye eden Mr. Hoeberechts, bu sürece ABD"li doktorlarında dahil edilmesini de tavsiye etti.

 



BOUCHER: ABD'DE 103 BİN DOLAD OLAN AMELİYAT TÜRKİYE"DE 10.400 DOLAR

Companion Global Healtcare"in CEO"su David Boucher ise ABD"de 103 bin dolar olan bir ameliyatın Türkiye"de 10.400 dolara yapıldığına dikkat çekti.

 



LEVENT BAŞ: 2008"DE 300 BİN YABANCI HASTA TÜRKİYE"Yİ TERCİH ETTİ

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi başkanı ve Sağlık Turizm danışmanlık şirketi sahibi Levent Baş'ta 2003"te 100 bin kişinin sağlık turizmi için Türkiye"yi tercih ettiğini 2008"de ise 300 bin kişinin tercih ettiğini söyleyerek, pazardaki Türkiye"nin büyümesine dikkat çekti.

 

DR. SERTAÇ ÇİÇEK: TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE KALİTESİNİ KORUYOR
Dr. Sertaç Çiçek ise 95"de tek yönlü Türkiye"den ABD"ye olan sağlık turizminin bugün giderek Türkiye lehine çift taraflı işlemesinden ve bunda fiyattan çok Türkiye"nin sağlık turizminde kalitesini korumasına dikkat çekti.

 

ABD"NiN SAĞLIK TURİZMİNE İHTİYACI VAR

Amerika Birleşik Devletleri"nde başlayarak tüm dünyaya yayılmış olan global kriz ortamında öncelikle seyahat harcamalarının kısıntıya uğradığı gözlenmektedir. Bununla birlikte, bugüne kadar yaşanmış olan krizlere bakıldığında insanların öncelikle hayatta kalmaya yönelik harcamalarının krizden en son etkilendiği görülmekte; dolayısıyla krizden en son etkilenecek sektörün sağlık sektörü olacağı beklenmektedir. 

ABD SAĞLIK SİGORTALARI YURT DIŞINA YÖNELDİ
Yapılan araştırmalar göstermektedir ki gelismis ulkelerde ve ozellikle ABD"de sağlık hizmetleri maliyetlerine kıyasen Türkiye"deki maliyetler yaklaşık ABD"nin onda biri düzeyinde olup daha avantajlıdır. Amerikan sağlık sigortalarının ise son yıllarda yurtdışında yapılan tedavi masraflarını da karşılamaya yönelik ılımlı yaklaşımları gündeme gelmektedir.

YURTDIŞINDA TEDAVİ ABD'YE TASARRUF SAĞLAYACAK
Tedaviye ihtiyaci olan Amerikan halkının sadece %10"unun Türkiye ve Hindistan gibi düşük maliyetli ancak yüksek kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanmaları durumunda, Amerikan Sağlık Sigortası sektörünun yıllık yaklaşık 1.4 milyar dolar tasarruf sağlayacagi tespit edilmiştir (The Economic Times). Amerika"da yaklaşık 50 milyon insan sigortasız yaşamakta olup, düşük maliyetli yurtdışı tedavi imkanları bu kesim için cazip hale gelmektedir.

2010'A KADAR 6 MİLYON ABD'li HASTA YURTDIŞINA ÇIKACAK
2007 yılında 750 bin Amerikalının tedavi amaçlı yurtdışına seyehat ettiği tespit edilmiş olup 2010"a kadar bu sayının 6 milyon"a çıkması beklenmektedir. 60 milyar dolarlık dünya saglık turizm harcamalarının 2010 yılında 100 milyar doları bulması beklenmektedir (Deloitte Report). Bu markette Amerika"nın payı % 44, Hindistan"ın payı %9, Kanada"nın payı %6, Türkiye"nin payı bazı operasyonlarda fiyatları Hindistan"ın altında olmasına rağmen sadece %1,87"dir (Trends in Medical Travel 2007 Report).
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.