• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Nestle, Damak'ı dünyaya tattırıyor

Nestle, Damak'ı dünyaya tattırıyor
Nestle Türkiye Çikolata Grubu Genel Müdürü Oben Akyol, Damak markalı çikolatalarını yurtdışına açtıklarını söyleyerek, bununla ilgili yatırımları olduğunu açıkladı.

İSTANBUL- Damak markasını yurtdışına açtıklarını söyleyen Nestle Türkiye’nin Çikolata Grubu Genel Müdürü Akyol, “ABD ve Suudi Arabistan’ın perakende zincirlerinde satış yapıyoruz” dedi. Nestle Türkiye Çikolata Grubu Genel Müdürü Oben Akyol, Damak markalı çikolatalarını yurtdışına açtıklarını söyleyerek, bununla ilgili yatırımları olduğunu açıkladı.

Nestle’nin 1933 yılında ürettiği Damak’ın dünyanın ilk Antep fıstıklı çikolatası olduğunu hatırlatan Akyol, “Biz bunu ‘çikolata ile fıstığın efsanevi aşkı’ olarak tanımlıyoruz. Damak, Türk tüketicisinin tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. bugün Türkiye’de, her saniyede bir paket Damak tüketiliyor” dedi.

Damak’ın bir dünya markası olmaya aday olduğunu ifade eden Akyol, “Damak’ın, yurtiçindeki başarısı ülke sınırları dışına da taştı. Kısa bir süre önce yurtdışındaki birçok havalimanı ile birlikte, Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi arabistan’ın önde gelen perakende zincirlerinde de Damak’ı çikolataseverlerle buluşturduk” diye konuştu.

Çift haneli büyüme

Mevcut markalarına yatırım yapmaya devam edeceklerini kaydeden Akyol, Nestle’nin 2015 hedeflerini şöyle anlattı: “2014 bizim açımızdan olumlu geçti. Çift haneli büyümeye devam ettik.Pazar büyümeye devam ediyor. Tüketicilerin kaliteli çikolataya olan ilgisi artıyor, tüketimin artması damak zevkinin gelişmesini de beraberinde getiriyor. Örneğin tablet çikolata kategorisinde Nestle 1927 ürünümüz pazara yeni bir soluk getirdi. Bulunduğumuz kategorilerde güçlenmeye ve markalarımıza değer katmaya devam ediyoruz. 2015’te de bu ivmeyi sürdürmeye devam edeceğiz.”


Bursa’da kurulu tesislerinde 50’ye yakın markası var

1909 yılında, Türkiye’deki ilk satış ofisini açan Nestle Türkiye’nin en köklü gıda firmalarından birisi. 1927’de Türkiye’deki ilk çikolata fabrikasını kurarak üretime başlayan firma, bugün 12 kategoride 800’ün üzerinde ürün ve 50‘ye yakın markayla faaliyet gösteriyor. Üretimini Bursa karacabey ve Bursa Kestel’deki fabrikalarında gerçekleştiren Nestle, Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere bölge ülkelerine ihracat yapıyor

Çikolatanın yerli tarihini yazdılar

Çikolatanın ilk ortaya çıkışı, tahminlere göre MÖ 1500’lere, Meksika Körfezi kıyısında yaşayan halklara dayanıyor. Günümüzde bir haz nesnesi, bir mutluluk mucizesi olarak kabul etdilen çikolatanın Osmanlı çocuklarının dünyasında, Osmanlı sarayında, ardından Cumhuriyet Türkiyesi’nde biriktirdiği, bugüne kadar anlatılmamış nice hikâyesi var. Oben Akyol, Nestle’nin de bu tarihe sahip çıkarak, Tarihçi ve yazar Saadet Özen’in kaleme aldığı, ‘Çukulata: Çikolatanın Yerli Tarihi’ kitabına destek verdiklerini söyledi. Akyol, “Çünkü gördük ki çikolatanın yerli tarihi aslında Nestle’nin de tarihi” dedi.

‘Kişibaşı 2 kilo çikolata tüketiyoruz’

Oben Akyol, Türkiye çikolata pazarının her geçen yıl daha da büyüyen bir pazar olduğunu söyleyerek, “Pazar yaklaşık 3.5 milyar TL’nin üzerinde bir büyüklüğe sahip” dedi.

Akyol, “Ülkemizde çikolata pazarı büyümeye devam ediyor, tüketicilerin kaliteli ve gurme çikolataya olan ilgisi artıyor. Bu gelişim bizi mutlu ediyor, zira kaliteli ve gurme çikolata uzmanlık alanımız” dedi.

Türkiye’de kişibaşı çikolata tüketiminin ortalama 2 kilogram civarında olduğunu kaydeden Akyol, “Yakın ülkelere baktığımızda ise örneğin Yunanistan’da bu miktar 9-10 kilogram düzeyinde iken İsviçre ve Belçika gibi pazarlarda bunun da üzerine çıktığını görüyoruz. Ülkemizde tüketici talebi her geçen yıl artıyor, bu artışın devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.