• BIST 9552.43
  • Altın 2485.243
  • Dolar 32.5068
  • Euro 34.8706
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Nehir gemisi Vasco da Gama’yı COVID-19 salgını durdurdu

Nehir gemisi Vasco da Gama’yı COVID-19 salgını durdurdu
Portekiz merkezli CroisiEurope’un, Vasco da Gama adlı nehir gemisinde iki yolcu ve beş mürettebat üyesinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

LİZBON - Geçtiğimiz aylarda Avrupa'da operasyonlarına yeniden başlayan birkaç düzine nehir gemisi bulunan CroisiEurope’da COVID-19 salgını yaşanıyor. Portekiz tvi24, Portekiz merkezli CroisiEurope’un, 138 yolcu kapasiteli Vasco da Gama adlı gemisinde iki yolcu ve beş mürettebat üyesinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

vasco-da-gama.jpg
IKI YOLCUDAN BIRI HASTANEYE KALDıRıLDı.

Portekiz haber kuruluşu olan Expresso'ya göre, iki yolcudan biri hastaneye kaldırıldı. Diğer yolcunun bir otelde izole edildiği bildirildi. Expresso, test sonucu pozitif çıkan beş mürettebatın, Portekiz'in Douro Nehri kıyısındaki Castelo de Paiva kasabasında demirleyen gemide izole edildiğini yazdı.

nehir-gemisi-vasco-da-gama’.jpg

DİĞER YOLCULAR AYRILMIŞTI
Böylece salgın, Douro Nehri’nde gemide ortaya çıktı. Birkaç medya kuruluşuna göre, pozitif test yapan iki kişi dışında yolculuktaki tüm yolcular, sağlık yetkilileri onları durdurmadan önce gemiden ayrılmıştı. Şimdi, Avrupa'daki kendi ülkelerine geri dönüyorlar.

nehir-gemisi-vasco-da-gama’-001.jpg

vasco-da-gama-001.jpgTOPLAM 67 YOLCU VARDı.
Haberlere göre gemi, şu anda gemide karantina altına alınan 20 mürettebatla seyir halindeydi. Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir CroisiEurope sözcüsü, durum hakkında hemen bir açıklama yapmadı.

CroisiEurope, Avrupa'nın en büyük nehir gezisi şirketlerinden biri. Geçtiğimiz aylarda birçok Avrupa ülkesinde nehir gezilerine yeniden başlamıştı.

Hat çoğunlukla Fransızca konuşan gezginlere hitap ediyor, ancak geleneksel olarak bazı Amerikalıları çekiyor.

Amerikalıların şu anda hattın Avrupa nehir gezilerine çıkmalarına izin verilmiyor, çünkü bunlar şu anda ABD'deki tatil amaçlı seyahat edenler için yasak olan ülkelerde gerçekleştiriliyor.

vasco-da-gama-002.jpgVasco da Gama, şirketin kruvaziyer hatlarında bu yazın başlarında sefere başladığından beri önemli bir COVID-19 salgını yaşayan ikinci yolcu gemisi oldu.

BÜYÜK ŞİRKETLER DURMUŞTU
Norveçli keşif gemisi şirketi Hurtigruten tarafından işletilen 535 yolcu kapasiteli Roald Amundsen, Temmuz ayında seferlerine yeniden başlamasından birkaç gün sonra büyük bir COVID-19 salgını yaşadı. Olay, Hurtigruten'i üç gemide seferleri iptal etmeye sevk etti.Diğer üç gemide Temmuz ayından bu yana COVID korkusu yaşandı. Her üç durumda da, sadece bir yolcu hastalık için pozitif çıktı.

Yeni koronavirüsün pandemi ilan edilmesinin ardından dünyadaki her büyük kruvaziyer hattı Mart ayında tüm kalkışları iptal etti. Ancak Avrupa'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde artan sayıda hat, Haziran ayından bu yana sınırlı operasyonları yeniden başlatıyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin 250'den fazla yolcu taşıyan kruvaziyer gemileri için "yelken yok" emri verdiği Kuzey Amerika'da seyir devam ediyor.

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.