• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Muğla’nın hedefi sağlık, yemek ve spor turizmi

Muğla’nın hedefi sağlık, yemek ve spor turizmi
Muğla'nın antik çağlardan bu güne şifa merkezi olduğu, asırlık yemek kültürünün gelen misafirlere tanıtılması ve dört mevsim spor dört mevsim turizm spor turizmi çalışmaları anlatıldı.

MUĞLA - Muğla'da Türkiye Yüzyılında turizm verimliliğini artırarak kentin turizmin parlayan yıldızı olmasını sağlayacak projelerin görüşüldüğü turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.
Akyaka Yücelen Otel’de yapılan toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Murat Sarı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça, Muğla Valiliği AB ve Proje Ofisinden Buket Ballıel Ünal ve Dr. Çiğdem Demirci ile turizm sektöründe görev yapan genel müdürler katıldı.
Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında bir otelde gerçekleşen toplantıda Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Proje ofisinden Dr. Buket Ballıel Ünal, gastronomi turizmi ve spor turizmi konularında sunum yaptı.

Muğla'nın antik çağlardan bu güne şifa merkezi olduğunun belirtildiği toplantıda asırlık yemek kültürünün gelen misafirlere tanıtılması ve dört mevsim spor dört mevsim turizm mottosu ile başlatılan spor turizmi çalışmaları anlatılarak istişare edildi.

mugla,-turizm.jpgMuğla Valiliği Avrupa Birliği ve Proje ofisinden Dr. Çiğdem Demirci ise sağlık turizmi konusunda yapılan çalışmaları ve işbirliği imkanlarını anlattı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Muğla'nın turizm potansiyelinin geliştirilmesi konusunda yapılan çalışmaların sektör devlet işbirliğinde ivme kazandığını belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ege ile Akdeniz'in buluştuğu muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginliği ile öne çıkan Muğla'da, kıyı turizminin yanında alternatif turizm türlerinde eşsiz imkanlara sahip olduğunu söyledi.

Sektör temsilcilerinin de sorun, talep ve beklentilerini anlattıkları toplantıda 2022 yılının değerlendirmesi yapıldı. Önümüzdeki yıllarda ve Türkiye yüzyılında izlenecek turizm stratejileri konusunda istişarelerde bulunuldu.

mugla,-turizm-001.jpgToplantıya, Vali Yardımcısı Murat Sarı, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Gençlik ve Spor Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile turizm sektöründe görev yapan genel müdürler katıldı.

Bu haber toplam 2005 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.