• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Muğla'da 1/100' binlik tartışması

Muğla'da 1/100' binlik tartışması
Muğla'da, İl Genel Meclisi Aralık ayı birinci toplantısında 1/100.000 ölçekli çevre imar planı görüşmesinde yine tartışma yaşandı.

MUĞLA -Muğla'da, İl Genel Meclisi Aralık ayı birinci toplantısında 1/100.000 ölçekli çevre imar planı görüşmesinde yine tartışma yaşandı.

Muğla İl Genel Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. İl Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı'nın başkanlığını 1. Başkan Vekili Talha Koçar yaptı. Toplantıda gündemin 5. maddesinde yer alan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının tekrar görüşülmesi CHP ve AK Parti grupları arasında tartışma yaşanmasına neden oldu.

 



CHP adına gündemin 5. maddesi ile ilgili söz alan Dursun Kaplan yaptığı konuşmada, "Bakanlık tarafından red kararı verilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Muğla'yı kilitlemiştir. CHP grubu olarak biz bu planı karşı çıkmıştık, fakat AK Parti grubu o zaman kabul etmişti. Bakanlıkta şu an bu 1/100 binlik Çevre Düzeni planına red kararı verdiğine göre iktidar partisi o zaman yasalara aykırı bir iş yapmıştır. Muğla'da ÖÇK, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Milli Parklar ve Orman Arazilerini Koruma Kurulları vardır. Muğla'nın yüzde 65'i ormanlarla kaplı. Yüzde 26'sı ÖÇK korumasında ve arkeolojik sit alanları var. Geriye yüzde 7 gibi hareket alanı kalıyor. Onun içindir ki 1/100 binlik plan yüzde 7'lik alan ile hareket alanı kilitlenmiştir. Köy yerleşik alanının dışında kalan yerlere ev ve mevzi imar planı mümkün görülmemekte. Tüm İl Genel Meclisi'nin yanı sıra Muğla'nın da bu plana karşı çıkmasına rağmen Ak Parti'nin Muğla halkına dinlememesi düşündürücüdür" İfadelerini kullandı.

 

AK Parti Grubu adına söz alan Musa Doğan ise, "İnsanların mağduriyetini gidermek için böyle bir karar alınmıştır. Aynı zamanda imar plan ön izinleri de alınmıştı. İktidar partisinin yasaya uygun iş yapmadığı sözlerinizden dolayı sizi kınıyorum" şeklinde cevap verdi. Daha sonra gündemin 5. maddesinde yer alan 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı yeniden görüşülmesi için İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.