TRABZON - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Muammer Demeli, yaptığı açıklamada Ak Parti ile Türk Hava Yolları adasındaki ilişkiye sert eleştiriler yaptı.
Demeli, THY'nin 6 aydır yaptığı havaalanı açılışlarına tepki göstererek,"Yaklaşık 6 ay önce THY tüm Trabzon basınını Kocaeli İzmit Cengiz Topel Havalimanı açılışına davet ediyor. Kalabalık bir basın ordusu Cengiz Topel Havalimanı'na iniyor. Bu ülkenin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün İzmit Belediyesi'ne ait otobüslerle toplayıp getirdiği yüzlerce insanı pistin üzerine dikmiş ve uçaktan inenleri karşılıyor. Bir tek 41 pare top atılmıyor. Kürsü kurulmuş, THY Genel Müdürü Hamdi Topçu, Kocaeli (İzmit) Büyükşehir Belediye Başkanı, Kocaeli Valisi ve Bakan Nihat Ergün konuşuyor. Uzun bir plaketleşmenin ardından 40 yıl önce yaptırılan Cengiz Topel Havalimanı yeniden açılıyor. Bakan Ergün,Kocaeli Belediye Başkanı Karaosmanoğlu,Kocaeli Ak Parti İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri aynı uçakla Trabzon Havalimanı'na iniyor. Bu zatı muhteremleri, Trabzon Valisi ve Trabzon Belediye Başkanı mehteran takımıyla karşılıyor. Burada kurulan kürsüden Bakan Ergün ve iki şehrin üst düzey zevatları konuşuyor." diye konuştu.
TRABZON'A TEK BİR UÇAK GELMİYOR
Türk Hava Yolları'nın, havaalanı açılışlarının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen neden uçuş olmadığına değinen Muammer Demeli,"Şimdi aradan 6 ay geçiyor,İzmit Cengiz Topel Havalimanı'ndan Trabzon'a tek bir uçak gelmiyor. Yalnız bu kadar mı, değil. Zonguldak - Trabzon uçak seferleri bu dönem 7. kez TBMM'ye giren eski başkan Köksal Toptan tarafından başlatılıyor. Sayın başkan Toptan, uçakla Trabzon'a iniyor. Törenle karşılanıyor ve yine Zonguldak'tan Trabzon'a tek bir uçak gelmiyor. Aynı törenler Trabzon - Van, Van - Erivan uçak seferleri için yapılıyor ve 6 ay sonra kapatılıyor." dedi.
THY YÖNETİMİ BU İŞİN HESABINI SORMAZ MI?
Demeli, THY Genel Müdürlüğü'nün de bu işten kazançlı olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde noktaladı:
"Peki THY Genel Müdürlüğü bu işin fizibilitesini yapmaz mı, THY yönetim kurulu üyeleri bu işin hesabını sormaz mı? Sormaz. Çünkü onlar bu devletin kasasından Rize Ayder Yaylası'nda kamp yapıyor yiyip içip geziyor. Ben şimdi soruyorum, Teknoloji, Bilim Ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, TBMM eski başkanı Köksal Toptan bu milleti aldatıp kandırdığını mı zannediyor?"



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.