• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

MSC Cruises, Türkiye’ye 55 milyon euro kazandıracak

MSC Cruises, Türkiye’ye 55 milyon euro kazandıracak
MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro ile MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Burak Çalışkan: Türk limanlarına harcama ortalaması yüksek, üst segment 280 bine yakın turisti getireceğiz.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro ile MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Burak Çalışkan dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminaline sahip olan Galataport İstanbul’a gelen, MSC Fantasia gemisinde yapılan tanıtımda “Türk limanlarına gerçekleştireceğimiz seferlerimizle harcama ortalaması yüksek, üst segment 280 bine yakın turisti ülkemize getireceğiz. Bu da ülkemiz için 55 Milyon Euro’luk bir turizm geliri anlamını taşıyor” dedi.

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan.jpgangelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-001.jpg

VENEDİK YASAKLADI, İSTANBUL’UN YILDIZI PARLADI

Venedik başta olmak üzere Avrupa’da bazı limanların kruvaziyer gemilerinin yanaşmasına izin vermediğini sözlerine ekleyen Capurro şöyle devam etti: “Galataport kruvaziyer gemilerine alternatif rota vermedi. Venedik’in yasaklanması İstanbul’a yaradı. Böylece bizim hedefimiz şehrin içine gemi giren İstanbul oldu. 24 yıllık genç bir şirket olarak bir an önce İstanbul’a gelmek istedik. Ama bu kolay olmadı. Ama Galataport gibi muhteşem bir liman yapılınca Venedik kapandı İstanbul Galataport’un yıldızı parladı. Galataport, İstanbul gibi tarihi bir şehrin göbeğinde yer alıyor. Alışveriş bölgelerine çok yakın ve Galataport’ta sunulan imkanlar dünyanın hiçbir limanında yok. Bu yüzden MSC başta olmak üzere Galataport dev kruvaziyer şirketlerinin gözdesi oldu. Biz de yeniden döndük ve braktığımız yerden başladık. MSC Fantasia ile haftada 3 sefer yapacağız.”

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-002.jpg

MSC CRUISES, 2023 YıLı HEDEFLERINDE TÜRKIYE İLK SIRADA


Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi olan MSC Cruises’a ait MSC Fantasia gemisi bugün dünyanın değişik ülkelerinden getirdiği turistleriyle Galataport İstanbul limanına geldi. Harcama ortalaması yüksek, üst segment turistleri ülkemize getirecek olan dev kruvaziyer şirketi, 250 seyahat acentesi, tur operatörleri ve basın mensuplarının katılımı ile Galataport İstanbul limanına yanaşan MSC Fantasia gemisinde özel bir kutlama etkinliği düzenledi.

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-011.jpg
MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Burak Çalışkan, Özkan Altıntaş'a "Venedik yasaklandı, İstanbul gemileri çekiyor" dedi

Ziyarette basın mensupları ile seyahat acentelerini MSC Fantasia gemisınde ağırlayan MSC Cruises, 2023 yılı hedefleri, yatırımları ve Türkiye limanlarından yapılacak gemi seyahatlerini açıkladı.
2022 Yaz sezonu boyunca Kuşadası’ndan her hafta hareketli gemi turlarını başlatan dev kruvaziyer şirketi, en büyük gemilerinden biri olan üç futbol sahası boyutundaki MSC Fantasia ile gövde gösterisi yaptı. 2023 yılında da Mayıs ayından itibaren her hafta Türkiye limanlarından hareketli gemi seyahatleri başlayacağı belirtildi.

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-003.jpgangelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-004.jpg

İTALYAN ZERAFETİ SUNUYORUZ


Galataport’a yanaşan MSC Fantasia gemisi ünlü İtalyan film yıldızı Sophia Loren tarafından denrize indirilişi ve lobide salona giren basamakları ileduvarları Svarovski taşları ile döşeli olmasıyla tanınıyor. MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro MSC Fantasia’nın ilk seferinin pandeminin etkilerinin azalması üzerine yapıldığını belirterek, MSC Cruises, eskisi gibi istikrarlı bir şekilde Türkiye limanlarına daha yoğun gelineceğini bildirdi.
Angelo Capurro şunları anlattı: “Global kruvaziyer pazarında önemli bir konuma sahip olan şirket, MSC Lirica gemisi ile 2022 Nisan - Ekim ayları arasında Kuşadası’ndan başlayan ve her hafta gerçekleşen rotasında İsrail’de Haifa; Güney Kıbrıs’ta Limassol; Yunanistan’da Rodos, Santorini ve Pire/Atina’dan sonra tekrar Kuşadası’na dönen uğraklarıyla 29 sefer yapmış ve yedi gecelik keyifli programlara imza atmıştı.

Pandemi nedeniyle geçen uzun bir aradan sonra MSC Fantasia, misafirlerimize unutulmaz bir gemi tatili vadeden, en büyük sınıf gemilerimizden biri. İtalyan zerafetini, gemilerimizin sunduğu uluslararası ambiyansla birleştirip Türk misafirlerimize yönelik, kendilerini yurt dışında evinde gibi hissedecekleri hizmetlerle birleştirdik.

msc-cruises-yonetici-direktoru-angelo-capurro-ile-msc-cruises-turkiye-ulke-muduru-burak-caliskan.jpg
"Paralar bitti" diye Casıno nostaljisi yaptım. Casinolar uluslararası sularda açılıyor.

Misafirlerimiz en kaliteli restoranlarda dünya mutfağından lezzetler, birinci sınıf bir eğlence, alternatifli canlı müzik yayını yapan barlar ve farklı konseptte salonlar, butikler, SPA ve fitness merkezlerinin yanı sıra küçük çocuklardan gençlere kadar hitap eden bir su parkı ve çocuk-gençlik kulüplerinin tadını çıkarabilirler. Ebeveynlerin de çocukları ile keyifle tatil deneyimi yaşayabileceği gemilerimizde 7’den 77’ye herkesin mutlu olacağı bir ortam yaratıyoruz. Seyahat ve keşif tutkusu olan Türkiyeli seyahatseverleri gemilerimizdeki bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet ediyoruz.”

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-006.jpg

TÜRKIYE, HER ZAMAN EN IYISINI HAK EDIYOR

Türkiye’ye yıllardır turistik anlamda en çok yatırımı yapan marka olduklarını aktaran Capurro, şunları anlattı: “Pandemi öncesinde her hafta İstanbul ve Türk limanları hareketli alternatifli gemi seyahatlerimizde her an Türkiye ile bağlantıda olduk. En çok ilgi gören programlarımız arasında çoğunlukla İstanbul ve Türk limanlarını içeren programlarımız oldu

Türkiye’ye duyduğumuz güven çok yüksek. MSC Cruises olarak gelecek hayalimiz arasında, Galataport İstanbul limanını gemi seyahatlerimizin ana limanı yapmak bulunuyor. Doğası, misafirperver insanları, eşsiz kültürü-sanatı, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan bir kültür geçişine sahip tek ülke oluşu ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim tarihe sahip olan Türkiye, her zaman en iyisini hak ediyor.”

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-007.jpg
 
MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Burak Çalışkan 2022 ve 2023 programları hakkında şu bilgileri verdi:
“MSC Lirica gemisi Kuşadası hareketli 2022 yaz programlarına 15 Ekim’e kadar devam edecek iken, MSC Fantasia gemisi Eylül ve Ekim aylarında İstanbul’a toplamda 3 sefer gerçekleştirecek. MSC Fantasia gemisi İstanbul’dan sonra Korfu, Trieste, Zadar, Bari, Pire ve İzmir’in ardından İstanbul rotasını takip edecek.

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-008.jpg

MSC Cruises’un 2023 planlamasında; MSC Fantasia gemimizin ikiz kardeşi MSC Splendida gemisi ile 05 Mayıs – 23 Ekim 2023 arasında her hafta hareketli 9 gecelik program yapılacak. MSC Splendida ülkemize toplam 19 sefer gerçekleştirecek. Programda, İstanbul’un yanı sıra Kuşadası limanı, İtalya’nın Trieste, Bari limanları, Yunanistan’ın da Korfu Adası, Katakolon ve Pire(Atina) limanlarını içeren bir seyahat deneyimi yaşatacak. Yine 2023 planlamaları kapsamında, MSC Musica gemisi ile Kuşadası hareketli 7 gecelik bir program olan Yunanistan’ın Mykonos, Santorini, Pire(Atina) limanları, İsrail’in Hayfa ve Kıbrıs’ın Limassol limanı da yer alacak. MSC Musica, Kuşadası’ndan hareketle 25 Nisan-17 Ekim 2023 arasında toplamda 26 sefer gerçekleştireceğiz. Ayrıca MSC Poesia gemimiz ile hem İstanbul hem de Kuşadası hareketle 11 gecelik keyifli programlar yapıp, limanlarımıza toplamda 5 sefer yapacaktır.

MSC Fantasia'nın Teknik Özellikleri şöyle:

Gemi adı MSC Fantasia

Brüt tonaj 137.936 GT

Maksimum yolcu kapasitesi 4.363

Mürettebat 1.370

Kabin sayısı 1.637

Uzunluk / Kiriş / Yükseklik 333,30 m / 37,92 m / 67,69 m

Maksimum hız 23,64 knots

MSC FANTASIA HAKKıNDA:

Ünlü İtalyan Sinema Yıldızı Sophia Loren tarafondan denize indirilen ve basalamları ile duvarları Svaroski taşları ile döşeli MSC Fantasia, 1.637 misafir kabini ile zarafet, konfor ve misafirperverliği merkeze alan özgün-keyifli bir seyir deneyimi sunuyor. Fuayeden muhteşem iç manzaralar ve salonların tavandan tabana pencerelerinden görüş engelsiz okyanus manzarası ile rahatlama atmosferi hakimdir.

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-009.jpgmsc-cruises-turkiye-ulke-muduru-burak-caliskan.jpg
Svaroski taşlarla döşeli merdivende zengin okuruş yaptım ve geminin tasarımına dokunuşlar yapan Sophia Loren'in ne kadar zevkli olduğunu düşündüm.

Gösterişli L’insolito Lounge veya tiyatro öncesi bir içecek için mükemmel bir mekan olan, göz alabildiğine deniz manzarası ile Top Sail Bar da dahil olmak üzere çeşitli salonlar ve barlar bulunmaktadır. Il Transatlantico Bar’da gecelere keyifli piano dinletileri eşlik ederken, Piazza San Giorgio’da İtalyan zarafetinin olduğu keyifli meydan üzerine kurulu barda kahveler içilip, keyifli sohbetler yapılırken, Sport Bar’da değişik spor dallarına yönelik özel tasarımlı bir ortamda LCD ekranlardan farklı spor müsabakalarını da izlemek mümkündür.

angelo-capurro,-msc-cruises,-burak-caliskan-010.jpg

Aileler için, F1 Simülasyonu, 4D Sinema deneyimi, Il Polo Nord, Video oyun odası, havuzlar ve tenis kortu da bulunuyor. Çocuk oyun alanlarının yanı sıra yüzme havuzları ve her yaştan çocuklar-gençler için eksiksiz bir aktivite programı da bulunmaktadır.

MSC Aurea Spa, rahatlamak isteyenler için en güzel seçenek olarak misafirlerimizin hizmetinde olacaktır. Akşamları Teatro l’Avanguardia’da, Broadway şovlarını aratmayan, her gece zengin bir eğlence programı sunmaktadır. Ayrıca dört alakart restoran ve bir açık büfe restoran ile konuklar resmi veya daha rahat yemek seçenekleri arasından seçim yapabilmektedir.

msc-cruises-turkiye-ulke-muduru-burak-caliskan-001.jpg

MSC CRUISES HAKKıNDA


MSC Cruises, dünyanın en büyük üçüncü kruvaziyer markasıdır ve Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu ve Güney Afrika pazarlarındaki tüm oyunculardan daha fazla kabin kapasitesine ek olarak daha fazla pazar payı ile liderdir. Aynı zamanda Karayipler, Kuzey Amerika ve Uzak Doğu pazarlarında güçlü varlığı ile en hızlı büyüyen küresel kruvaziyer markasıdır.

Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan MSC Cruises, 300 yılı aşkın denizcilik mirasına sahip, önde gelen özel İsviçre merkezli nakliye ve lojistik şirketler grubu olan MSC Group'un, Cruise Bölümü bünyesinde yer alan iki markadan biridir. Çağdaş bir marka olan MSC Cruises, 19 gemiden oluşan modern bir filoya ve oldukça büyük küresel yeni gemi yatırım portföyüne sahiptir. Filonun 2025 yılına kadar 23 yolcu gemisine ulaşması ve 2030'a kadar altı yeni gemi siparişi daha olması bekleniyor.

MSC Cruises, misafirlerine, uluslararası mutfakların, birinci sınıf eğlencenin, ödüllü aile programlarının ve en son kullanıcı dostu teknolojinin keyfini çıkarabilecekleri, Şirketin Avrupa mirasından ilham alan zenginleştirici, sürükleyici ve güvenli bir seyir deneyimi sunuyor. MSC Cruises'ın seyahat programları ve gemilerindeki deneyimler hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Şirketin bir numaralı önceliği, her zaman misafirlerinin ve mürettebatın yanı sıra gemilerinin hizmet verdiği destinasyonlardaki toplum sağlığı ve güvenliği olmuştur. Ağustos 2020'de MSC Cruises, denize dönen ilk büyük kruvaziyer şirketi olmak üzere, kapsamlı ve güçlü bir sağlık ve güvenlik protokolü uyguladı. MSC Cruises'ın sağlık ve güvenlik protokolü hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

MSC Cruises, 2050 yılına kadar, operasyonlarında net sıfır emisyon elde etmek için uzun vadeli bir hedefle uzun süredir çevre yönetimine kendini adamıştır. Şirket ayrıca, sektör genelinde hızlandırılmış gelişimlerini ve kullanılabilirliğini desteklemek amacıyla yeni nesil çevresel deniz teknolojilerinde önemli bir yatırımcıdır. Şirketin çevre taahhüdü hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Son olarak, MSC Group'un koruma, insani ve kültürel taahhütlerine liderlik etme, odaklanma ve ilerletme kolu olan MSC Foundation bulunuyor.
 

Bu haber toplam 2658 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.