• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Motokrosun yıldızları Afyon’un gizemini keşfettiler

Motokrosun yıldızları Afyon’un gizemini keşfettiler
İlk kez aynı haftada iki yarışın yapıldığı Afyonkarahisar’a Bitci MXGP of TURKEY ve Bitci MXGP of AFYON için gelen dünyanın en iyi motokrosçuları ve takımları şehrin gizeminin misafiri oldu.

AFYONKARAHİSAR- İlk kez aynı haftada iki yarışın yapıldığı Afyonkarahisar’a Bitci MXGP of TURKEY ve Bitci MXGP of AFYON için gelen dünyanın en iyi motokrosçuları ve takımları şehrin gizeminin misafiri oldu.

8 gün süren 16 büyük konserin ardından Türkiye MotoFest’in ardından MXGP, MX2, WMX ve EMXOpen yarışçıları özel bir gezi ile Afyonkarahisar’ı tanıma fırsatı buldu.

motokros.jpg

motokros-001.jpgBinlerce yıllık tarihiyle ziyaretçilerini büyüleyen Ayazini ve Emre Gölü’nü keşfeden sporcular ve takımlar hayran kaldılar. “Gizemli Şehir” sloganıyla bütünleşen Afyonkarahisar’ın en önemli tarihi yerlerinden biri olan dünyanın ilk apartmanının da yer aldığı Ayazini’ye hayran kaldılar. Restore edilerek turizme kazandırılan Ayazini Köyü’nü gezen sporcular ve teknik ekipler, Afyonkarahisar’ın özel mutfağını tanıma şansına sahip oldular.

Tam bir doğa harikası olan Emre Gölü’nde sultan kayığının keyfini çıkaran sporcular, manzaranın keyfini çıkardılar.

MXGP’nin gelecek yıl için hazırlayacağı yapımın da çekimlerinin yapıldığı Ayazini ve Emre Gölü, 180 ülkede tanıtılmış olacak.

motokros.JPG

motokros.JPGmotokros-001.JPGCONGOST: İNANILMAZ BİR ORTAM

MX yarışçılarından İspanyol Gerard Congost, Türkiye’ye ilk kez geldiğini belirterek “MX2’de ilk yılım. Türkiye çok güzel bir ülke. Sadece burası değil, bir çok yeri var. İnanılmaz bir ortam” şeklinde konuştu.

motokros-002.jpg

motokros-002.JPGOSTLUND: AFYON PİSTİ KEYİFLİ VE EĞLENCELİ

Afyonkarahisar Motorsporları Pisti’nin büyük rampalarıyla özel bir yer olduğunun altını çizen MXGP yarışçısı İsveçli Alvin Östlund şöyle konuştu: “Pist harika ve zorlu. Böyle olduğunda mükemmel hissediyorum ve sürmesi inanılmaz eğlenceli oluyor.”

motokros-003.jpgBOSCHI: İKİ ETABI BİR ARADA BURADAYAŞAMAK ÇOK ÖZEL

JK Racing Yamaha’nın takımının sahibi Riccardo Boschi ise, tarihi yerlerin çok özel olduğunu ve harika hisler bıraktığını söyledi. 

2019 yılındaki MXGP of TURKEY için geldiğini söyleyen Boschi, “Pist çok iyi görünüyor. Türkiye’de olduğumuzdan çok mutluyuz ve bir de Dünya Şampiyonası’nda iki tur bir arada yaşamak, bu özel bir şey.” diye devam etti.

motokros-004.JPGPANCAR: ÜÇÜNCÜ GELİŞİM İLK KEZ GEZİYORUM. İLGİ ÇEKİCİ

MX2 yarışçılarından Sloven Jan Pancar ise, Türkiye’ye üçüncü gelişinin olduğunu belirterek şöyle konuştu: “İlk defa Afyon’da yarış pistinden dışarıdayım. Bu ülke çok güzel. Buradaki mağaraları ve dünyanın ilk çok katlı binasını görmek çok ilginçti. Üç bin yıl önce bu yerde insanların nasıl yaşadığını izlemek çok ilgi çekici. Bu çok hoş bir duygu.”

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.