• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Moskova'da Türk sofrası

Moskova'da Türk sofrası
Moskova'nn merkezinde şık salonlarında Türk mutfağının lezzetlerini sunan Horoşıy God, makul fiyat ve tam lezzet dengesi ile müşterilerinden tam not aldı.

MOSKOVA-Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk girişimcilerin açtığı restoranlara bir yenisi daha eklendi. Kent merkezinde gürültüden uzak bahçede ve şık salonlarında Türk mutfağının lezzetlerini sunan Horoşıy God, makul fiyat ve tam lezzet dengesi ile müşterilerinden tam not aldı.

horosiy-god2.jpg

Başkent Moskova’nın dışında Kaluga ve Tula’da da yeni restoranlar açtıklarını belirten mekan sahibi İkbal Dürre, uzun yıllardır emlak işi ile uğraştığını, şimdilerde hizmet sektörüne de girdiğini söyledi. Türk mutfağının yanı sıra İtalyan mutfağından özel yemekleri de menülerine aldıklarını ifade eden Dürre, “Türk, Rus ve İtalyan aşçılarımız var. Bu sektörde yeniyiz. Buna rağmen aldığımız geri dönüşümler çok olumlu. Bu alanda zincir kurmayı planlıyoruz. Başta Türk mutfağı olmak üzere tüm dünya mutfaklarını sunacağız.” dedi.

KALİTEDEN ÖDÜN VERİLMEDEN FİYATLAR İNDİ
Rusya’da ekonomik durgunluk yaşandığını buna rağmen fiyatları düşürdüklerini, yeni menülerin yüzde 35-40 civarında daha makul rakamlara çektiklerini belirten Dürre, “Bizim için önemli olan müşteri memnuniyeti, bu yatırımlarımızın zamanla geri döneceğini düşünüyorum. Tabi fiyat düşürürken kaliteden de ödün vermiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

simit-1.jpg

SİMİTLİ KAHVALTI 750 RUBLE

Restoran işini çok severek yaptığını belirten Dürre, “Bir bağımlılık yaptı. Her detayı değerlendiriyorum. Buradan ayrılamıyorum. Türkiye’den işletme konusunda deneyimli arkadaşlarımız var. Bundan sonra bize yardımcı olacaklar. Önümüz yılbaşı beklentilerimiz yüksek. Firmaların özel programları ve toplu kutlamalar için mekanımız çok müsait. Ruslar genelde Türk mutfağı tercih ediyor. Pazar günleri de kahvaltılarımız var. Tüm malzemeler Türkiye’den geliyor. Türkiye’den simit ustası getirdik. Kahvaltı menümüz sadece 750 ruble.” bilgisini verdi.

horosiy-god6.jpg

MOSKOVA’DA İLK SEKİZDE

Restoranın yeni açılmasına rağmen, mekan ve yemek kalitesi açısından çok beğenildiğini ifade eden Dürre, Moskova’da yapılan restoran sıralamasında 8’inci olduklarını söyledi. Bahçeden girilen restoranda soğuk havaya rağmen şeffaf branda ve bahçe tipi ısıtma sistemleri ile açık havada yemek yeme imkanı mevcut. 4-5 kişilik ya da 15-20 kişilik ayrı salonların bulunduğu restoranda yemek yerken çok rahat Türk kanalları ya da spor karşılaşmalarını izleme imkanı var.

horosiy-god22.jpg

KENDİ EVİNİZDE RESTORAN KEYFİ

Restoranın müdavimleri sunulan hizmet kalitesi ve yemek lezzetlerinden hayli memnun. En çok da müşterilerin kendilerini ev rahatlığında hissetmeleri. Arap dili uzmanı Aleksey Novotoçnikov, evde yemek yenmesi gerektiğini düşünen biri olduğunu, ancak Horoşıy God’da sunulan imkanla kendisini evinde restoran keyfi sunuluyor gibi rahat hissettiğini söyledi.

horosiy-god8.jpg

Moskova’da böyle ev ortamı olan restoranların çok az olduğuna değinen Novotoçnikov: “İnsan her zaman rahat, huzur ve sıcaklık ister. Burada bunların hepsi var. Bir diğer olayda şu, Rusya çok soğuk, ama bu arkadaşlar düşündü ve bahçeyi branda ile kapattılar, ısıtma sistemi var, yağmur yağarken bahçede oturup yemek yenilebiliyor. Hatta kışın bile oturulabilir. Türk mutfağını seçiyorum genelde. Mercimek çorbası çok lezzetli, tavuk şiş, lüle kebap ve Türk salataları… ama en önemlisi de çay! Tatlılarda burada çok güzel hazırlanıyor. Burada birde çok zengin deniz ürünleri menüsü var. Türk mutfağı geleneğinin devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kalite ve fiyat dengesi çok iyi tutturulmuş. Bir uzman değilim ama şunu söyleyebilirim, Moskova’da böyle ikinci bir yer yok.”

horosiy-god44.jpg

MÜZİSYEN DMİTRİ RESTORANA BAĞIMLI OLMUŞ

Hemen her gün restoran uğradığını belirten Müzisyen Dmitri, “Türk ve Avrupa menüsü var, ben karıştırıp yiyorum sürekli. Türk menüsünde en beğendiklerim; patlıcan kebabı, alinazik, Urfa kebap, mercimek çorbası ve dana etinden çorba. Buraya geliyorum menüye bakıyorum ve herhangi bir Türk yemeği söylüyorum, genelde hepsi çok lezzetli. Ben iki ev ileride yaşıyorum buraya gelmek de benim için çok rahat. Et ile hazırlanan her şey çok lezzetli burada. Moskova’da diğer restoranlarla karşılaştırırsak çok iyi. Tek başıma yaşıyorum sadece restoranlarda yemek yediğim için her gün geliyorum. Bütün arkadaşlarımı davet ediyorum buraya, herkese de tavsiye ederim.” dedi.

horosiy-god7.jpg

Restoranın müdavimlerinden Tatyana Vasilyeva da arkadaşları ile sıklıkla restorana gelmeye başladığını, sakin ortam, fonda çalan müzik, canlı yayın maçlarla güzel bir ortam olduğunu belirtti. Garsonların çok güler yüzlü olduğunu kaydeden Vasilyeva, “Restoranın bulunduğu konum merkezde olmasına rağmen gürültüden uzak. Bu mekanı bütün tanıdıklarıma tavsiye ediyorum. Horoşiy God'a geldiğim zaman özellikle Türk mutfağını seçiyorum. Burada dolma, kuzu şiş, mercimek çorbası, sigara böreği sipariş ediyorum. Türk kahvaltılarını çok seviyorum.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.