• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

MOSDER, Atatürk Havalimanı’na talip oldu

MOSDER, Atatürk Havalimanı’na talip oldu
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, mektubun son paragrafında Atatürk Havalimanı'na talip olduklarını belirtti.

İSTANBUL- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sektörün sorunlarını ve taleplerini dile getiren bir mektup yazan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, mektubun son paragrafında Atatürk Havalimanı'na talip olduklarını belirtti.
MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektupta mobilya sektörünün son dönemde yaşadığı sıkıntıları dile getirecek çözüm önerilerini sundu.

mosder)-yonetim-kurulu-baskani-mustafa-balci.jpgMobilya sektöründe KDV oranının yüzde 10’a sabitlenmesini isteyen Balcı, bu sayede kayıt dışı işlemlerin azalması ve sektördeki haksız rekabetin önüne geçilmesinin sağlanacağına dikkat çekerek mevcut çalışma koşulları nedeni ile peşin ödenen %18 KDV tutarının 12 ile 18 taksit olarak kendilerine dönmesinin firmaları finansal krize soktuğunu belirtti.

Sektörün yapı taşlarından birinin de hammadde konusu olduğuna değinen Balcı; “Hammadde alımlarımızda KDV oranı yüzde 18 oranındadır, satışlarımızda ise bu oran yüzde 8’dir. 6 ile 18 taksit arasında satılan mobilya ana hammaddesi sunta ve türevleri, nakit veya 3 aylık vade ile alınmaktadır. Aradaki fark mobilya firmaları için çok ciddi bir problem oluşturmaktadır. Yüksek fiyatlar ve sektörümüze göre ağırlaştırılmış ödeme koşulları bizleri zorlamaktadır. Bu doğrultuda hem üreticiyi, hem satıcı, hem de tüketiciyi desteklemek için KDV indiriminin yüzde 10 bandında sürekli olması sektörümüz adına çok olumlu bir adım olacaktır ve ekonomimizi güçlendirmeye devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanına yazdığı mektupta mobilya sektörünün sorunlarını aktarmaya devam eden Balcı, “Sektörümüzde risklerimizi minimize etmek için yurt içi müşterilerimizden teminat olarak gayrimenkul ipoteği almaktayız. Fakat bankaların ipotek alımlarında tapu harcından muaf olmaları bizlerden ise ipotek miktarı üzerinden %1,4 oranında harç alınması özel şirketlere yapılan haksızlıktır bu haksızlığın düzeltilerek özel şirketlerinde ipotek alımlarında harçtan muaf tutulmasını talep etmekteyiz” şeklinde açıklamalarına devam etti.

Atatürk Havalimanı’na talibiz!

MOSDER Başkanı Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubu, “Sektörümüzün dünyaya açılan kapısı olan fuarlar hakkında talebimizi dile getirmek istiyorum. İstanbul’da ki mevcut CNR Fuar alanı kapasite yetersizliği nedeniyle beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir hale gelmiştir. Siz Sayın Cumhurbaşkanımızdan sektörün neredeyse tamamının beklentisi olan eski Atatürk Havalimanı’na ait terminal binalarının revize edilerek fuar alanı olarak sektörümüzün hizmetine sunulmasını talep etmekteyiz” diyerek noktaladı.

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.