20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Antalya18°C

ZENGİNLER PANDEMİ DÖNEMİNDE AİLE SERVETLERİNİ ARTIRDI

UBS'in raporuna göre dünyanın en zenginlerinin büyük bir kısmı koronavirüs pandemisi döneminde aile servetlerini artırdı

Zenginler pandemi döneminde aile servetlerini artırdı

28 Temmuz 2020 Salı 12:00

LONDRA- UBS'in raporuna göre dünyanın en zenginlerinin büyük bir kısmı koronavirüs pandemisi döneminde aile servetlerini artırdı Koronavirüs pandemisinin yol açtığı şoka rağmen, dünyanın en varlıklı insanlarının dörtte üçünden fazlası şimdiden aile servetlerini artırmış durumda.
Süper zenginlerin aile ofisleriyle ilgili yapılan bir araştırmada büyük çoğunluğunun finansal piyasalarda bu yıl yaşanan fırtınayı atlatmayı başardığı ortaya çıktı. Varlıklı insanların çok azı işlerini kaybederken, tasarrufları ve emeklilik hesapları nadiren kayda değer bir zarar gördü.

İsviçre bankası UBS'in çalışmasına göre finans piyasalarının en volatil anlarından biri yaşanırken, 1.6 milyar dolarlık ortalama servete sahip en zengin ailelerin yüzde 77'sinin yatırım portföyleri hedeflerine paralel ya da daha iyi performans gösterdi.

Ankete dahil olan 121 aile ofisinden 93'ü bu yıl, Mayıs 2020'ye kadar geçen sürede finansal hedeflerini tutturdu ya da aştı. Buna karşın birçok ülke on yıllardan beri görülmemiş ölçüde bir ekonomik küçülme kaydetti. Ankete katılan 24 aile ofisi 3 milyar doların üzerinde bireysel servet yönetiyor.

zenginler-.jpgUBS'in yüksek kişisel servet biriminin yöneticisi Josef Stadler, dünyanın en zenginlerinin kriz döneminde servetlerini artırabildiğini, “çünkü riski karşılamak ve yönetmek için yeterli paraları olduğunu” belirtti.

Stadler, “Volatilite rahatsız edici olduğu zaman bile planlarına sadık kalıyorlar. Pozisyonlarını koruyorlar. Disiplinliler. Onların başını ağrıtan şey kısa vadeli kayıp değil, fırsatı kaçırmak.” dedi.

Kaynak: the guardian
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA