15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C
  • Antalya16°C

YUNANİSTAN, WTM LONDRA 2023'TE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SERGİLİYOR

Turizm Bakanı Olga Kefalogianni 6 Kasım Pazartesi günü WTM Londra'da UNWTO ve WTTC ile birlikte Dünya Seyahat Pazarında yapılacak Bakanlar Zirvesine katılacak.

Yunanistan, WTM Londra 2023'te Sürdürülebilirliği Sergiliyor

03 Kasım 2023 Cuma 16:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE -
Yunanistan, dünyanın en etkili seyahat ve turizm etkinliği olan World Travel Market London'da (6-8 Kasım 2023) yine yüksek bir profile sahip olacak çünkü destinasyon , Uluslararası Medya Merkezi sponsorluğunu yeniledikten sonra iddialı sürdürülebilirlik planlarını sergileyecek .

Yunanistan'ın katılımının önemine ek olarak, yeni atanan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni destinasyonun aktif tanıtımını yapmak üzere hazır bulunacak ve 6 Kasım Pazartesi günü WTM Londra'da UNWTO ve WTTC ile birlikte Dünya Seyahat Pazarında yapılacak Bakanlar Zirvesine katılacak. .

Ayrıca 6 Kasım Pazartesi günü Bakan , gazetecilerden oluşan bir dinleyici kitlesine hitap etmek üzere Uluslararası Medya Merkezi'nde Yunanistan Ulusal Turizm Örgütü'nün (GNTO) basın toplantısına katılacak. Basın Konferansı, Yunanistan'ın sürdürülebilirlik, turizm öncelikleri, ticari ilerlemeler, çeşitlilik stratejileri ve erişilebilirlik projelerine yönelik çok yönlü bağlılığı konusundaki önemli gelişmeleri ortaya çıkarmak için bir fırsat görevi görecek.

7 Kasım Salı günü , GNTO standındaki 72 katılımcının (Yunan bölgeleri, otelciler, dernekler, yeni kurulan şirketler, seyahat acenteleri, DMC'ler ve havayolları dahil) delegeler destinasyonun sürdürülebilirlik planlarını daha derinlemesine keşfetme fırsatına sahip olacak. 'Sürdürülebilirlik Maratonu'nun bir parçası olarak bir dizi kısa video aracılığıyla kendi ekolojik yeterliliklerini sergileyecekler.

Ayrıca, Yunanistan'ın sürdürülebilirlik çabaları, WTM'nin dünya çapında olumlu turizm girişimlerini öne çıkaran 'Değişim Gücü' kampanyasını da destekleyecektir.

Ayrıca 7 Kasım Salı günü destinasyon, Yunanistan'daki İş Dünyasında Kadınlara ilişkin Uluslararası Medya Merkezi'nde bir panel tartışması düzenliyor.

2024'e baktığımızda, Paris'teki Olimpiyat Oyunlarından önce Olimpiyat meşalesinin törensel olarak yakılması ve Mora Yarımadası'ndaki Olympia'da Olimpiyat meşalesi koşusu gibi kayda değer olaylar yer alıyor. Ayrıca Selanik, aynı yılın Haziran ayında Avrupa çapındaki yıllık LGBTİ+ etkinliği EuroPride'a ev sahipliği yaparak Yunanistan'ın çeşitli ve canlı turizm takvimine katkıda bulunacak.

GNTO Birleşik Krallık ve İrlanda Ofisi Direktörü Eleni Skarveli , GNTO'nun bir yıl önce sürdürülebilirlik merkezi SustainableGreece.co.uk'yi , yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlardan enerji tasarrufuna kadar uzanan "inanılmaz" girişimlere ışık tutmak için açıkladığını söyledi. tek kullanımlık plastikler.

“Yunanistan , iklim değişikliği nedeniyle destinasyonların karşılaştığı kritik zorlukları vurgulayan Değişim Gücü kampanyasını desteklemekten mutluluk duyuyor .

“Zil birçok kez çaldı ve sürdürülebilir bir seyahat endüstrisine yönelik anlamlı işbirliklerini ve ortaklıkları büyük ölçüde teşvik etmek bizim elimizde.

" SustainableGreece.co.uk platformu, İngiliz ticaretinin Yunanistan'ın sürdürülebilir en iyi uygulamalarını ve girişimlerini keşfetmesi için değerli bir araç olarak hizmet ediyor ve sürdürülebilirlik yolculuğumuzda bize yardımcı oluyor."

Skarveli'ye göre sıcak hava dalgaları ve orman yangınlarının yarattığı zorluklar, iklim krizine çözüm bulmanın önemini gösterdi.

Skarveli, ana akım tur operatörlerinin kapasitelerini nasıl genişlettiklerini ve turizm sezonunu nasıl uzattıklarını vurguladı; küçük uzmanlar ise Rodos ve İstanköy gibi daha büyük destinasyonlara uçuşlarla ulaşılabilecek daha küçük adaların açılmasına yardımcı oluyor.

Ayrıca Yunanistan Turizm Bakanı turizmde çeşitlilik, eşitlik ve erişilebilirlik konularında da konuşabilecek. Önemli erişilebilirlik projelerinden biri, tekerlekli sandalye kullanıcılarının Yunanistan'daki 280 plajda denizde yüzmesine olanak tanıyan Seatrac'ın geliştirilmesidir.

Londra World Travel Market Fuar Direktörü Juliette Losardo şunları söyledi:

“Özellikle öncü sürdürülebilirlik girişimlerinin pazarlamasında bu kadar hayati bir rol oynadığı bir dönemde, Yunanistan'ın Uluslararası Medya Merkezimize yeniden sponsor olmasından büyük heyecan duyuyorum.

“GNTO, WTM Londra'daki medya merkezine önceki sponsorluğundan büyük geri dönüşler aldı, bu nedenle yeniden önemli bir rol oynayacağı ve 'Değişim Gücü' mesajlarımızı güçlendireceği için heyecanlıyız.

"Dünyanın tanınmış ticaret ve tüketici gazetecileri ile sosyal medyanın önde gelen isimleri arasında bu kadar yüksek bir profile sahip olmak, Yunan turizm ticaretinin fikir alışverişinde bulunması ve yeniliği teşvik etmesi açısından çok önemli."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA