28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C
  • Antalya21°C

YİYECEK-İÇEÇEK SEKTÖRÜNDE İKİ AYDA 1.561 İŞLETME İFLAS ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren on binlerce işletmenin mali dar boğaza girdiğine dikkati çekerek, bu sektördeki işletmelerin tek tek iflas ettiğini kaydetti.

Yiyecek-içeçek sektöründe iki ayda 1.561 işletme iflas etti

05 Nisan 2021 Pazartesi 11:00

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirlerden en fazla lokanta, kafe ve restoranların etkilendiğini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren on binlerce işletmenin mali dar boğaza girdiğine dikkati çekerek, bu sektördeki işletmelerin tek tek iflas ettiğini kaydetti.

Ramazan ayında restoran ve lokantaların kısıtlamalar kapsamında kapatılarak 1 milyondan fazla kişinin açlığa terk edildiğini belirten Ağbaba, “Ticaret Sicil Gazetesi verilerine göre, lokanta ve seyyar yemek faaliyeti hizmetleri ile belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalarda gıda, içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticareti yapan 495 iş yeri bu yılın ocak ayında, 1.066 iş yeri ise şubat ayında kapandı. Sadece ocak ve şubat aylarında yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren toplam 1.561 işletme iflas etti.” dedi.

“1 MİLYONA YAKIN İŞÇİ AÇLIĞA MAHKÛM EDİLDİ”

Ağbaba, “İktidar lokanta ve restoranların faaliyetlerini tekrar kısıtlarken, bu sektörde çalışan 1 milyona yakın işçiyi de günlük 50 lira, aylık 1.500 liraya mahkûm ederek açlığa terk etmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, 2020’de Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi verilerine göre, kepenk kapatan esnaf sayısının en az 99 bin 588 olduğuna işaret etti.

Ağbaba şunları dile getirdi: “Bu yılın ilk iki ayında Esnaf Sicili Gazetesi ve Ticaret Sicil Gazetesi verilerine göre, iflas eden esnaf sayısı 25 bin 322’yi bulurken, son 14 ayda iflas eden esnaf sayısı ise en az 124 bin 910 oldu. Bu, söz konusu dönemde her ay ortalama 8 bin 922 esnafın iflas ederek kepenk kapattığı anlamına geliyor.”

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA