20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C
  • Antalya19°C

YERLEŞİK ALMANLARIN BİSİKLET TUTKUSU ÖRNEK OLUYOR

Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik yabancıların ailecek bisiklete binmesi , yerli halkında bisiklet kullanımında rol model oluyor.

Yerleşik Almanların bisiklet tutkusu örnek oluyor

04 Mart 2023 Cumartesi 16:20

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA-
Manavgat’a yaşayan yerleşik yabancıların ailecek bisiklete binmesi , yerli halkında bisiklet kullanımında rol model oluyor. Başta Alman ve Avrupa ülke vatandaşlarının bisiklete binme ulaşımlarını pedal çevirerek yaparken bizde ise 500 metre ve 1 kilometrelik yeri otomobille gidilmesi yaşamın her alanında karbon kullanımı azaltmak ve sağlıklı yaşam için yürüyüş yapma ile bisiklet kullanması yaygınlaşması bekleniyor.

almanlar,-bisiklet-.jpgAlmanya ve Hollanda da ulaşımın her alanda olmada bisiklet kullanımı yüzde 85 olurken bizde bu rakam yüzde 3 seviyesinde. Hollanda, Belçika, ve Almanyada üniversite öğrencilerinin bisikletle gidip gelme oranı yüzde 93 olurken bizde 2,5 oranında.

almanlar,-bisiklet--001.jpgManavgat ilçesi Side Mahallesinde 20 yıldır yerleşik yaşayan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, Almanya'da anne ve babaların çocuklarına doğum günü hediyesi olarak bisiklet olduğunu söyledi. Almanyada çocukların bisiklet kullanımı 4 yaşından itibaren başladığını vurgulayan Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, '' Almanya'da sağlıklı yaşam için ailecek bisiklete binilir. 2 yıl önce kaybettiğim bisiklet sporcusu Dana Ottmann bisiklet kullanıma 4 yaşında başladı.Hayatını kaybeden psikolog bisiklet sporcusu kızı Dana ile birlikte 25 yıl aralıksız bisiklete binerek pedal çevirdik. Almanya'da bisiklete binme bir yaşam biçimidir. Bir bakan, bir milletvekilini, üniversite rektörünü, eyalet başbakanı yada bir belediye başkanını Almanya ve Avrupa ülkelerine işlerine gidip gelirken çoğu bisiklet kullanır. Çocuklarımıza yeşil bir çevre ve bozulmamış bir gelecek için karbon kullanımı azaltmak zorundayız. Bu nedenle pedal çevirmek zorundayız.'' diye konuştu.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA