20 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

YERLEŞİK ALMANLAR, '' YAŞ 70 İŞ BİTMİŞ'' SÖZÜNE KATILMIYOR!

Manavgat'ta 15 yıldır yerleşik yaşayan emekli Alman öğretim üyesi Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, 78 yaşında olduğunu herkesin Manavgat'ta 55-60 yaşında gösteriyorsun dediğini söyledi.

Yerleşik Almanlar, '' Yaş 70 iş bitmiş'' sözüne katılmıyor!

12 Temmuz 2020 Pazar 09:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
 Antalya'da yerleşik yaşayan yerleşik Almanlar, Türklerin '' Yaş 70, iş bitmiş '' sözüne katılmıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde 15 yıldır yerleşik yaşayan emekli Alman öğretim üyesi Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, 78 yaşında olduğunu herkesin Manavgat'ta 55-60 yaşında gösteriyorsun dediğini söyledi. Sağlıklı ve zinde olmayı 20 yaşından bu yana düzenli spor yapmaya borçlu olduğunun altını çizen Ottman,''Almanya'da akademisyenliğin yanı sıra, yüzme, bisiklet, uzun atlama , gülle atma, koşu ve Nordic Walkingle düzenli yürüyüş yaptım. Sadece pandemi döneminde Covıd 19'dan korunma tedbirleri kapsamında ev dışında düzenli spor yapamadım. Fakat ev içinde eşim İnge ile birlikte kültür fizik hareketleri yaptık.Türk dostlarımın'' yaş 70 iş bitmiş'' sözüne katılmıyorum. 78 yaşında olupta  dinç ve zinde görünmeyi düzenli spor yapmaya borçluyum. Düzenli spor yapmayıda yaşım 70'i geçti diyede bugüne kadar hiç aksatmadım. Yaş 70 yetmiştir ama;sağlıklı yaşam için spor yapma bitmemiştir. '' diye konuştu. 

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann.jpg
prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-001.jpgAntalya'da yerleşik yaşayan emekli hemşire Helga Sunter, 75 yaşında olduğunu düzenli olarak zinde kalmak için doğa yürüyüşü, Nordic Walking ve tenis oynadığını söyledi. Güne evinin havuzunda yüzdükten sonra başladığını dile getiren Sunter, 25 yaşından bu yana düzenli beslenme ile spor yaptığını kaydetti. Sunter şunları kaydetti:'' Yaş 70 iş bitmiş sözüne hiç katılmıyorum. Sağlıklı ve zinde olmayı düzenli tenis oynama ve yürüyüş yapmaya borçluyum. Bana göre yaş 70 iş bitmiş demek, ben bir işe yaramam evden dışarı çıkmamam demektir. Kalp ve vucüt sağlığını korumanın yolu düzenli spor yapma ile olur. Kalp sağlığımı düzenli spor yapmaya borçluyum.''

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-002.jpg
prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-003.jpgManavgat Özel Eslem Hastanesi kalp Doktoru Kardiyalog Dr. Fatih Demircioğlu, kalp sağlığı için günlük en az 45 dakika herkesin yürüyüş yapması gerektiğini söyledi. Antalya'da 70 yaş üstü erkekler vakitlerini kahvehane köşelerinde dedi kodu yaparak, kadınlarında televizyonda evlendirme, gelin kaynana yemek yapma yarışmalarını izleyerek kendilerini evlere haps ettiklerini belirten Demircioğlu, '', yaşı 70'i geçmiş yerleşik Almanları yürüyüş yaparak ve bisiklete binme ve tenis kortlarında raket sallayarak  spor yaptığını görünce Almanlarda yaş 70 ama sağlıklı kalmada iş bitmemiş diyorum. Bizim 70 yaş üstlerimiz kalp sağlığı için az yürüse öldüm bittim. Ayaklarıma kara sular indi diye serzenişte bulunur.'' şeklinde konuştu. 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA