15 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara1°C
  • Antalya15°C

WTM BAKANLAR ZİRVESİ 2023’TE TURİZMDE EĞİTİM KONUŞULACAK

Dünyanın en etkili seyahat ve turizm etkinliği olan WTM Londra 2023 Bakanlar Zirvesi'nde sektörde eğitimin önemine dikkat çekiyor.

WTM Bakanlar Zirvesi 2023’te turizmde eğitim konuşulacak

03 Kasım 2023 Cuma 11:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE -
Dünyanın en etkili seyahat ve turizm etkinliği olan WTM Londra 2023 Bakanlar Zirvesi'nde sektörde eğitimin önemine dikkat çekiyor.

Yüksek profilli yıllık zirvede bakanların tartışacağı konu “Gençlik ve Eğitim Yoluyla Turizmi Dönüştürmek” olacak.

Bu etkinlik, 6 Kasım 2023'te - WTM Londra'nın Birinci Günü - BBC Dünya Haberleri sunucusu Zeinab Badawi'nin, turizm bakanlarının yıllık en büyük yıllık küresel toplantısı arasındaki tartışmalara ev sahipliği yapmak üzere geri dönmesiyle gerçekleşecek .

17 yıldır dünyanın dört bir yanından turizm liderleri, politika, strateji, kalkınma ve yatırımı tartışmak üzere Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) ile birlikte Dünya Seyahat Pazarı'nda bir araya geliyor.

wtm-bakanlar-zirvesi.pngLondra World Travel Market Fuar Direktörü Juliette Losardo şunları söyledi:

“Eğitim sürdürülebilir turizm gelişiminin temel taşıdır. Turizm becerilerine ve eğitimine yatırım yapmak artık her zamankinden daha kritik.

"Zirvedeki Bakanlar, turizm ve eğitim politikalarının bireyleri ve toplulukları güçlendirmenin, yeniliği teşvik etmenin, sorumlu uygulamaları teşvik etmenin ve sektörümüzün dayanıklılığını ve başarısını desteklemenin yollarını keşfedecek."

UNWTO, önümüzdeki yıllarda uluslararası turist sayısında büyümenin devam edeceğini ve bunun da sektördeki istihdam fırsatlarında artışa yol açacağını tahmin ediyor.

2030 yılına kadar turizm sektörü dünya çapında 300 milyondan fazla kişiye istihdam sağlayabilir; ancak vasıflı ve bilgili bir iş gücü hayati öneme sahiptir ve sektörün eğitim ve öğretim alanında yatırım yapmasını ve mevcut boşlukları kapatmasını gerektirmektedir.

WTTC'ye göre seyahat ve turizm, diğer sektörlere kıyasla daha yüksek oranda genç işçi çalıştırıyor ve gençlere yönelik işler pandemiden sonra hızla toparlanıyor.

Rakamlar, seyahat ve turizmin genç istihdamındaki payının 2010'da %6,5'ten 2021'de %8,2'ye çıktığını gösteriyor.

Zirve, turizm eğitimi ve öğretimindeki beceri boşluklarını kapatmanın yollarına bakmanın yanı sıra, kaliteli eğitime erişimi artırmak için kamu-özel sektör ortaklıklarının nasıl güçlendirilebileceğini ve eğitim kurumlarının kurslarını toplumun gelişen ihtiyaçlarına göre nasıl uyumlu hale getirebileceğini soracak. Turizm sektörü.

Bakanlar en iyi uygulama örneklerini paylaşacak ve dünya çapında turizm eğitiminde başarılı stratejileri teşvik etmek için uluslararası işbirliğinin nasıl geliştirilebileceğini inceleyecekler.

Bu yıl Bakanlar Zirvesi'ndeki konuşma, sürdürülebilirlik, çeşitlilik ve katılım konularına büyük önem verilerek, Değişimin Gücü etrafındaki genel Dünya Seyahat Pazarı kampanyasıyla uyumlu olacak.

Losardo şunları ekledi:

“Zirve, paydaşların bir araya gelmesi, fikir alışverişinde bulunması ve turizm sektöründeki eğitim yolculuğunun şekillenmesine katkı sağlayacak yenilikçi çözümler üretmesi için eşsiz bir platform sunacak.

“Yeni gelecekler yaratmak için küresel diyalogda üzerimize düşeni yaparken, 'Gençlik ve Eğitim Yoluyla Turizmi Dönüştürmek'in Bakanlar Zirvemizin teması olacağını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.”

• UNWTO ve WTTC işbirliğiyle World Travel Market'te düzenlenecek Bakanlar Zirvesi, WTM Londra'nın Birinci Gününde (6 Kasım) Elevate Sahnesi'nde 11:00 – 13:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

WTM Takımı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA