20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C
  • Antalya21°C

UKRAYNALI LİDER YARDIM İÇİN YALVARIRKEN RUS BİRLİKLERİ KİEV'E İLERLİYOR

Zelenskiy, Rusya'nın 'bir numaralı hedefi' olduğunu söyledi Rus kuvvetleri Çernobil tesisini ele geçirdi, Kiev'e ilerliyorABD ve AB yeni yaptırım dalgasını duyurdu İngiltere, Rusya'nın ilk gün hedeflerine ulaşamadığını söyledi

Ukraynalı lider yardım için yalvarırken Rus birlikleri Kiev'e ilerliyor

25 Şubat 2022 Cuma 09:00

KYIV - Rus kuvvetlerinin ilerlemeye baskı yapması ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'in uluslararası topluma şu ana kadar açıklanan yaptırımların yeterli olmadığını söyleyerek daha fazlasını yapması için yalvarması üzerine Cuma günü füzeler Ukrayna başkentini vurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünyayı şoke eden bir işgal başlatmasından bir gün sonra, bazılarının yer altı metro istasyonlarına sığındığı 3 milyonluk şehirde hava saldırısı sirenleri duyuldu.
Ukraynalı bir yetkili, bir Rus uçağının düşürüldüğünü ve bir binaya çarptığını söyledi.Rus tankları, savaş 'en zor gününe' girerken bugün Ukrayna'nın başkentini vuracak, yetkili, askerlerin şehirde zaten savaştığı konusunda uyarıyor. ABD istihbaratı, 10.000 paraşütçüde uçma ve hükümeti 'başı kesme' planı konusunda uyardı
Ukraynalı yetkili Rus tanklarının bugün Kiev'e ulaşacağı konusunda uyardı, Rus kuvvetleri şimdi şehrin kuzeyinde savaşıyor. Hükümet yetkilisi, Ukrayna kuvvetlerinin Rus baskısını durdurmaya çalışırken, bugün savaşın 'en zor günü' olacağını söyledi.

rusya-ukrayna-savasi.jpg
ukrayna-zelensky-006.png
rusya-ukrayna-savasi-016.png
rusya-ukrayna-savasi-006.png
rusya-ukrayna-savasi-004.png
rusya-ukrayna-savasi-017.png
ABD istihbaratının şehri kuşatma, bir havaalanını ele geçirme ve 10.000 paraşütçüyle uçma planı konusunda uyardığı sırada geldi. Paraşütçüler daha sonra başkente girecek, Zelensky'yi yakalayacak ve onu ülkenin kontrolünü Ruslara veya bir kukla rejime geri veren ve savaşı fiilen sona erdiren bir barış anlaşması imzalamaya zorlayacaktı.
Ülkenin içişleri bakanının danışmanlarından Anton Herashchenko, Rusya zırhlılarının başkentin kuzey doğusundaki Çernihiv ve kuzeybatıdaki Ivankiv'den aşağı doğru inmesi nedeniyle Cuma gününün savaşın 'en zor günü' olacağını söyledi.

ukrayna-zelensky-005.pngBaşkan Volodymyr Zelensky'nin hala saklandığı şehri kuşatmak için. Ukrayna kuvvetleri, saldırıyı yavaşlatmak için erken saatlerde başkente giden birkaç köprüyü havaya uçurdu.

russian-tank-trops.png
rusya-ukrayna-savasi-005.png
Üst düzey bir Ukraynalı yetkili, Rus kuvvetlerinin Cuma günü daha sonra başkent Kiev'in hemen dışındaki bölgelere gireceğini ve Ukrayna askerlerinin sayıca az olmalarına rağmen dört cephede mevzileri savunduklarını söyledi.

Patlamalar ve silah sesleri büyük şehirleri sarsarken tahminen 100.000 kişi kaçtı. Düzinelerce kişinin öldürüldüğü bildirildi. Rus birlikleri, Belarus'tan şehre doğru ilerlerken Kiev'in kuzeyindeki Çernobil eski nükleer santralini ele geçirdi.

ukrayna-zelensky.pngABD'li ve Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Kiev'i ele geçirmeyi ve Putin'in ABD'nin kuklası olarak gördüğü hükümeti devirmeyi hedeflediğini söylüyor.

ukrayna-zelensky-001.pngZelenskiy, Rus birliklerinin kendisi için geldiğini anladığını ancak Kiev'de kalacağına söz verdiğini söyledi.

Zelenskiy bir video mesajında ​​"(Düşman) beni bir numaralı hedef olarak işaretledi" dedi. "Ailem iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar."

ukrayna-zelensky-003.png"Başkentte kalacağım. Ailem de Ukrayna'da."

Rusya, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir Avrupa devletine yönelik en büyük saldırı olarak, Putin'in savaş ilanının ardından Perşembe günü karadan, havadan ve denizden işgalini başlattı.

Putin, Rusya'nın Ukrayna hükümetinin "soykırım" yapmasını durdurmak için "özel bir askeri operasyon" yürüttüğünü söyledi - Batı'nın temelsiz bir uydurma olarak adlandırdığı bir suçlama. Ukrayna'nın, toprakları tarihsel olarak Rusya'ya ait olan gayri meşru bir devlet olduğunu ve Ukraynalıların bin yıldan fazla tarihlerini silme girişimi olarak gördükleri bir görüş olduğunu söylüyor.

ukrayna-zelensky-002.pngPutin'in tam amaçları belirsizliğini koruyor. Askeri bir işgal planlamadığını, yalnızca Ukrayna'yı silahsızlandırmak ve liderlerini ortadan kaldırmak için planladığını söyledi. Ancak Ukraynalılara devletlerinin gayri meşru olduğunu söyledikten sonra, nasıl basitçe yeni bir lider empoze edip geri çekilebileceğini anlamak zor. Rusya, kabul edilebilir göreceği bir rakamın adını vermedi ve hiçbiri öne çıkmadı.

İngiltere, Moskova'nın amacının tüm Ukrayna'yı fethetmek olduğunu ve ordusunun ilk gün ana hedeflerine ulaşamadığını, çünkü Ukraynalıların direneceğini tahmin edemediğini söyledi.

ukrayna-zelensky-004.pngSavunma Bakanı Ben Wallace Sky'a verdiği demeçte, "Bizim görüşümüz kesinlikle Rusların tüm Ukrayna'yı işgal etme niyetinde" dedi.

"Rusya'nın büyük iddialarının ve gerçekten de Başkan Putin'in Ukraynalıların bir şekilde özgürleşeceği ve kendi davasına akın edeceğine dair vizyonunun aksine - bunu tamamen yanlış anlamış ve Rus ordusu, birinci günde asıl amacını yerine getirmeyi başaramadı. amaç."

rusya-ukrayna-savasi-007.pngUkrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, 25 Şubat 2022'de Ukrayna'nın Kiev kentinde bir açıklama yapıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi/REUTERS aracılığıyla bildiri

rusya-ukrayna-savasi-001.jpg
Ukrayna sivil halkı silahlandırıyor

Ukraynalılar Cuma günü bir Rus savaş gemisinin Karadeniz'deki bir karakoldaki Ukrayna birliklerine teslim olma emri verdiğine dair doğrulanmamış bir kaydı dolaştırıyorlardı. Ukraynalılar cevap verir: "Rus savaş gemisi, git kendini becer." Zelenskiy, 13 kişinin bir Rus saldırısında öldürüldüğünü ve ölümlerinin ardından onur ödülü alacaklarını söyledi.

rusya-ukrayna-savasi-008.pngrusya-ukrayna-savasi-009.pngİçişleri bakanının danışmanı Anton Herashchenko, Ukrayna kuvvetlerinin Cuma günü erken saatlerde Kiev üzerinde bir düşman uçağını düşürdüğünü ve ardından bir konut binasına çarparak onu ateşe verdiğini söyledi.

Uçağın insanlı olup olmadığı veya bir füze olup olmadığı belli değildi. Kiev belediye yetkilileri, cismin bir apartman bloğuna çarpması sonucu en az sekiz kişinin yaralandığını söyledi.

rusya-ukrayna-savasi-010.pngrusya-ukrayna-savasi-011.png'KORKUNÇ'

Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Twitter'da "Kiev'e Rus roketleri korkunç saldırılarda bulundu" dedi. Başkentimiz en son 1941'de Nazi Almanyası tarafından saldırıya uğradığında böyle bir şey yaşadı.

Yetkililer, kuzeydoğudaki Sumy kentinde yoğun çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Güneydoğudaki bir sınır karakoluna füzeler isabet ederek sınır muhafızları arasında ölüm ve yaralanmalara neden oldu ve ülkenin batısındaki Lviv kentinde hava saldırısı sirenleri çaldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Zelenskiy'in güvenliğinden endişe duyup duymadığı sorulduğunda, CBS'ye şunları söyledi: "Bildiğim kadarıyla Başkan Zelenskiy Ukrayna'da görevine devam ediyor ve elbette tüm arkadaşlarımızın güvenliğinden endişe duyuyoruz. Ukrayna'da - hükümet yetkilileri ve diğerleri."

rusya-ukrayna-savasi-013.pngrusya-ukrayna-savasi-014.pngrusya-ukrayna-savasi-015.pngYAPTIRIM YAPTIRIMI

44 milyonluk demokratik bir ulus olan Ukrayna, Sovyetler Birliği'nin çöküşünde bağımsızlık için oy kullandı ve son zamanlarda Moskova'yı çileden çıkaran özlemleri NATO askeri ittifakına ve Avrupa Birliği'ne katılma çabalarını hızlandırdı.

Batılı ülkeler, Moskova'ya yönelik bankalarını kara listeye almak ve teknoloji ithalatını yasaklamak da dahil olmak üzere, önceki önlemlerden çok daha güçlü bir şekilde faturalandırılan mali yaptırımları açıkladılar. Ancak, en ciddi adımların şimdi atılması gerektiğini söyleyen Kiev'den sert sözler alarak, Rusya'yı uluslararası banka ödemeleri için SWIFT sisteminden çıkarmaya zorlamadılar.

BM Güvenlik Konseyi, işgali kınayacak ve Moskova'nın veto edeceği kesin olsa da Moskova'nın derhal geri çekilmesini gerektirecek bir karar taslağını Cuma günü oylayacak. Rusya ile üç hafta önce dostluk anlaşması imzalayan Çin, Moskova'nın eylemlerini işgal olarak tanımlamayı reddetti.

Rusya dünyanın en büyük enerji üreticilerinden biridir ve hem Rusya hem de Ukrayna en büyük tahıl ihracatçıları arasındadır. Savaş ve yaptırımlar dünyadaki ekonomileri bozacak .

Petrol ve tahıl fiyatları yükseldi. Çoğu Perşembe günü savaşın patlak verdiği haberleriyle düşüşe geçen dünya çapındaki hisse senedi piyasaları, esas olarak Cuma günü toparlandı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA