20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • Antalya18°C

TÜRSAB KONGRESİNE BASIN KART'LI GAZETECİ ALINMADI

TÜRSAB’ın 25’ci Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ne Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan verilen Basın Kartlı “Gazeteci Özkan Altıntaş’ın salona alınmayışı” üzerine skandal ile başladı.

TÜRSAB Kongresine Basın Kart'lı gazeteci alınmadı

26 Kasım 2022 Cumartesi 10:20

İSTANBUL- Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB’ın 25’ci Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ne “Gazeteci Özkan Altıntaş’ın salona alınmayışı” üzerine skandal ile başladı. Böylece Genel Kurul TÜRSAB tarihine “kara bir leke” olarak yazıldı.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen Basın Kartı sahibi Özkan Altıntaş’a yaptığı başvuru ‘Yönetim Kurulu Kararı” denilerek geri çevrildi. Gazeteci yönetim kurulu kararının gösterilmesini istediğinde ise böyle bir kararın olmadığı ortaya çıktı.
TÜRSAB Kongresi'nde TÜRSAB Başkan adaylığı için, Ali Bilir, Aydın Yaylacıklılar, Bilal Korkmaz, Netice Günyeli ve Firuz Bağlıkaya'nın listeleri yarışıyor. Ayrıca kongreye katınlar TGA yönetim adaylığı için Emin Çakmak, Mete Vardar, Abuzer Aydın arasından bir ismi seçecekler.

tursab’in-25’ci-genel-kurulu-002.jpg

FİRUZ BAĞLIKAYA TALİMATI İLE SALONDAN KOVMA HASTALIĞI
TÜRSAB’ın mevcut yönetimi “toplantılardan adam kovma” hastalığını bu kez TÜRSAB Genel Kurulu’na taşıdı. Bilindiği gibi daha önce TÜRSAB Asya BTK Başkan Adayı Murat Güleryüz’ün İstanbul Elite World Hotel’de yaptığı toplantıda 41 yıllık seyahat acentesi Tamgör Turizm’in sahibi Orhan Değirmenci ve eşi Serap Değirmenci Firuz Bağlıkaya’nın talimatıyla kovulmuştu.
Daha sonra ise TÜRSAB Asya BTK Seçimleri sırasında sırasında Özkan Altıntaş aynı otelde Asya BTK seçimleri sırasında kongrede TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer tarafından çıkarılmıştı.

tursab’in-25’ci-genel-kurulu-003.jpg

ACENTELERE BASKI, BAĞıMSıZ GAZETECILERE ENGELLEME

Şimdi ise Özkan Altıntaş, TÜRSAB Genel Kurulu’na “akreditasyon başvurusu’ yaptığı halde, aslında Firuz Bağlıkaya’dan gelen talimat üzerine “yönetim kurulu kararı” mazeretiyle alınmadı. Böylece mevcut TÜRSAB yönetimininkötü davranışının, üyesi olan acentelere yaptığı baskı, görevini yapmak isteyen bağımsız gazetecileri engelleme şeklinde sürdüğünü gösterdi.

tursab’in-25’ci-genel-kurulu-004.jpgCUMHURBAŞKANı’NA DOLAYLI KARŞI ÇIKMA
Bu davranışın TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya’nın ‘şahsi tasarrufu’ olduğunu belirten seyahat acenteleri “Gazetecinin Anayasal hakkı olan haber alma ve Cumhurbeşkanlığı tarafından verilen basın kartı ile görev yapmasını engelleyen zihniyet TÜRSAB’ı daha kötü günlere taşıyor” dediler.

-tursab’in-25’ci-genel-kurul-divan.jpgGAZETECİ OLMAYANLAR SALONA ALINDI
Öte yandan TÜRSAB Kongresi’nin yapıldığı salonda meslekleri gazeteci olmayan ve basın kartı taşımayan kendilerine ‘gazeteci süsü veren’ bir çok kişi yer aldı. Ayrıca yönetemeliğe aykırı olarak Divan Başkanlığı seçiminde el kaldırarak oy kullananlar arasında TÜRSAB personelinin bulunduğu görüldü.

TÜRSAB 25. GENEL KURUL PROĞRAMI ŞÖYLE
tursab’in-25’ci-genel-kurulu-005.jpgtursab-asya-btk-046.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA