28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • Antalya20°C

TÜRSAB KONGRESİNDE DİVAN KURULU İSTİFAYA ÇAĞRILDI

TÜRSAB Genel Kurulu’nda yanlı davrandığı ileri sürülen Divan Kurulu’nun istifa etmesi istendi ve Duvan'ın önündeki kongre sahnesi yaklaşık 45 dakika acentelerin işgaline uğradı.

TÜRSAB Kongresinde Divan kurulu istifaya çağrıldı

26 Kasım 2022 Cumartesi 20:09

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB Lütifi Kırdar Kongre Merkezi’nde tarihinde görülmeyen olaylarla başlayan 25’in Genel Kurul’un olaylar hiç bitmedi. Yanlı davrandığı ve görevini yapamadığı ileri sürülen Divan Kurulu’nun istifa etmesi istendi ve Divan Kurulu’nun önü yaklaşık 45 dakika acentelerin işgaline uğradı.
Geç saatlere kadar süren kongrede TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya’nın sartettiği “S…. git!”, “Beslemeler” gibi yakışık almayan sözleri ortamı gerdi ve tartışmalara yol açtı. Divan Kurulu’nun yanlı davranışı ise olayları yeniden tırmandırdı.
TÜRSAB Başkan adaylarından Netice Günyeli Divan Kurulu'nun görevini yapamadığını ve TÜRSAB'ın mevcut yönetiminin TÜRSAB'ın tüm imkanlarını kullanarak adayların çalışmalarının önünü  kestiğini, etik davranmadığını, adil bir seçim olmadığını belirterek adaylıktan çekildiğini bildirdi.

tursab’in-25’ci-genel-kurulu-007.jpg-001.jpg
tursab’in-25’ci-genel-kurulu-007.jpg.jpg
tursab-25.-genel-kurulu-008.jpg

BAĞLIKAYA’NIN PROPAGANDA FİLMİNE DİVAN GÖZ YUMDU
Diğer adaylara 20+10 dakikalık konuşma süresi verildiği halde TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya’nın konuşmasının ardından ayımcılık yapılarak propaganda filminin oynatılmasına Divan kurulu göz yumunca işyler karıştı. Şaşkına dönen diğer adaylar, Divan Kurulu’nun masasına doluşarak filmin oynatılmasını engellediler. Ancak Divan Kurulu’nun bu davranışı diğer adayların tepkisini çekmişti.

unal-ulucay.jpg
tursab’in-25’ci-genel-kurulu-007.jpg-001.jpg-002.jpg

ÜNAL ULUÇAY “YANLı” DIYEREK DİVAN’DAN ISTIFA ETTI
Firuz Bağlıkaya’nın filminin oynatılmasına ses çıkarmayan TÜRSAB eski başkanlarından ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel’in başkanlığını yaptığı Divan Kurulu’nun adaletsiz ve yanlı davrandığını ileri sürerek üye Ünal Uluçay istifa edince olaylar daha da tırmandı.

tursab’in-25’ci-genel-kurulu-007.jpg
tursab’in-25’ci-genel-kurulu-007.jpg-001.jpg-001.jpg

DIVAN KURULUNU ISTIFAYA DAVET ETTILER
TÜRSAB Başkan adaylarından Bilal Korkmaz konuşmak için sahne aldığında kendini tanıttı. Arkasından TÜRSAB’ta BTK başkanlıkları yaptığını ve böyle adaletsiz kongreye şahit olmadığını belirterek Divan’ı yanlı olmakla ve göreveni layıkıyla yapmamakla suçlayarak istifaya davet etti. Onun bu isteğine salonda bulunan acenteler de katılarak “Divan istifa” diye bağırarak, sahneyi doldurdular. Bilal Korkmaz Divan Kurulu’nun değiştirilmesi için yeniden oylama yapılmasını istedi ve salonda bulunan acenteleri bu karara davet etti.
Acenteler bu isteğe uyarak Divan'ın önünü kapatıp kürsüyü terketmeyen Bilal Korkmaz’ın yanında yer aldılar. Bu arada giderek artan tepkiler arasında TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya’nın sessizce salonu terkettiği bildirildi.

eyup-kartal-001.jpg

DİVANI PROTESTOLARDAN EYÜP KARTAL KURTARDI

Divan Başkanı Bahattin Yücel’in uyarıları sahnenin boşalmasına yetmedi. Yaklaşık 45 dakika sahnenin işgali ve acentelerin “divan istifa” sesleriyle protestoları sürdü. Divan salondakileri susturamayınca adaylardan Eyüp Kartal’a söz verdi. Eyüp Kartal, gürültü ve patırtıya aldırmadan heyecanlı bir şekilde, yüksek sesle yaklaşık 10 sayfalık seçim beyannamesini okumaya başladı. Konuşmasında en çok dikkat çeken "Sizlerden yarın 7 bin oy istiyorum" şeklindeki sözleri oldu.
Divan konuşmacıları 20+10 dakika süre tanırken fırsatı değerlendiren Eyüp Kartal bir saat konuşma fırsatı buldu ve beyannamesini okudu. O konuştukça Divan nefes aldı ve müdahale etmedi. Ortalık sakinleşirken tartışmayı başlatanlar yerlerine oturdular. Böylece Eyüp Kartal “divanı kurtaran adam” olarak TÜRSAB tarihine geçti.
Neden sonra ortalık sakinleşince Divan Başkanı Bahattın Yücel, bir saat konuşan Eyüp Kartal’a “20 dakikalık sürenizin dolmasına az kaldı” diyerek salondakilerin “uzay saatiyle 20 dakika” diyerek gülmelerine yol açtı.

netice-gunyeli-003.jpg

NETICE GÜNYELI: 'TÜRSAB’TAN UTANDıM" DEDİ VE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Daha sonra söz alan başkan adaylarında Netice Günyeli “TÜRSAB kongresinde şahit olduğum olaylar karşısında birikte geldiğim çocuklarımdan utandım. Görevini yapmayan Divan Kurulu’nu kınıyorum” dedi.
Netice Günyeli Divan Kurulu'nun görevini adaletli bir şekilde yapamadığını, taraflı davrandığını söyledi. Ayrıca TÜRSAB'ın mevcut yönetiminin adayların çalışmalarının önünü kestiğini belirterek adaylıktan çekildiğini bildirdi.

mualla-alpaslan.jpg

Son anda konuşmak için adaylığını açıklayan Mualla Alpaslan söz aldı ve TÜRSAB’ın mevcut yönetimi eleştirdi.

ali-bilir,-005.jpg

ALİ BİLİR: FİRUZ BEY KENDİ İHALELERİNİ ANLATSAYDI

Daha önce Firuz Bağlıkaya sataşma yaptığı için söz alan adaylardan Ali Bilir, kendisinin TÜRSAB yönetiminde yer verilmediği için aday olduğu iddialarının doğru olmadığını söyledi. Bağlıkaya’nın ihale aldığı iddialarına ise 20 yıldanberi özel ve kamu sektöründen ihaleler aldığını, bunun TÜRSAB'taki göreviyle ilgisinin bulunmadığını, kendi ticari hayatı olduğunu bildirerek “Firuz Bağlıkaya kendi aldığı büfe ve maden ihaleleri için cevap verseydi” şeklinde konuştuktan sonra “Seçildiğimizde TÜRSAB kongresine gelip oy kullanan acentelere şartsız şurtsuz, amasız 5000 TL vereceğiz” dedi.

ÖNERGELER KABUL OLUNMADI
Divan Başkanı Bahattin Yücel önüne gelen önergeleri değerlendirirken yönetmelik değişikliği ve acentelere 5000 TL ödenmesi taleplerinin salonda bulunan acente sayısından yeterli oy sağlanamadığı için yerine getiremeyeceğini söyledi. Yücel, salonda 800 kişi bulunduğu ancak oylama için katılan 2600 kişinin yarıdan bir fazlası olan 1301 kişinin oylama yapması gerektiğini belirterek önergeleri reddetti.

TGA ADAYLARI KENDİLERİNİ TANITTI
Son olarak söz verilen TGA adayları Emin Çakmak, Mete Vardar ve Nezih Hacıalioğlu kendilerini tanıtarak projelerini anlattılar. Adaylardan Abuzer Aydın, Mete Vardar lehine adaylıktan çekildiğini bildirdi.

emin-cakmak-080.jpgmete-vardar-005.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA