20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C
  • Antalya19°C

TÜRSAB BAŞKAN ADAYLARI HEM AZALIYOR, HEM ÇOĞALIYOR

Yakında TÜRSAB’ın başkanlık koltuğu için bu sayının nereye varacağı bilinmiyor. TÜRSAB başkan adayları takvimine bakarsak birileri giderken, yerlerine yenileri geliyor.

TÜRSAB Başkan adayları hem azalıyor, hem çoğalıyor

02 Kasım 2022 Çarşamba 15:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
TKasım ayına girdik. 26-27 Kasım'da yapılacak TÜRSAB seçimleri yaklaşırken başkan adayları bir yandan azalıyor, diğer yandan ise çoğalıyor. Yakında TÜRSAB’ın başkanlık koltuğu için bu sayının nereye varacağı bilinmiyor. En büyük etken TÜRSAB Genel Kurul'unda başkan adaylarına söz hakkı verilmesi. Kürsüye çıkıp konuşabilmek isteyenler aday olunca bu hakkı elde ediyorlar. Bu durumda TÜRSAB başkan adayları takvimine bakarsak birileri giderken, yerlerine yenileri geliyor. Daha da gelecek gibi görülüyor.
TÜRSAB Başkan adaylığı kızışıyor ve Netice Günyeli, Bilal Korkmaz ile Eyüp Kartal son adaylar arasında yer aldı.
İlk önceleri ortaya çıkan 8 adaydan bazıları çekildi. Birisi ise mevcut başkanla birleşti. İlk listede başkanlık için ortaya çıkanlar arasında Kaan İşçil, Barış Öztürk, Davut Günaydın vardı. Barış Öztürk çekildi. Kaan İşçil'in durumu ise henüz ortada. Miami'deki işleri biter gelirse birdenbire aday olarak görebiliriz.
Davut Günaydın mevcut başkanın ekibine katılınca  adaylıktan çekilmiş oldu. Bu konuda iddialar ise havada uçuşuyor. Mevcut başkan 6 ay sonra milletvekili veya bakan olacak, Davut Günaydın ise TÜRSAB başkanı olacak.
Bakalım daha neler neler olacak? Yoksa eskiden gördüğümüz filmler yeniden mi oynanıyor. Bekleyeceğiz ve göreceğiz.

tursab,-ali-bilir-013.jpgsimdilik-mevcut-baskan-ve-ali-bilir-ile-aydin-yaylaciklilar-ilk-adayligini-aciklayanlarin-listesinden-adayliklarini-surduruyorlar..jpg

ADAYLAR ALİ BİLİR VE AYDIN YAYLACIKLILAR ACENTELERLE BULUŞUYORLAR
Şimdilik mevcut başkan,  TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir ve Gruptalepleri.com'dan Aydın Yaylacıklılar ilk adaylığını açıklayanlar olarak duruyorlar. Herbiri her türlü engellemelere ramen daha şimdiden Anadolu'da 60'a yakın şehri dolaşarak 1000'i aşkın acente ile buluşarak projelerini anlattılar. Ayrıca 4500 TÜRSAB üyesi acentenin bulunduğu İstanbul operasyonlarını sürdürüyorlar.

tamer-cicek,-008.jpg

TAMER ÇİÇEK: “ADALETSİZ SEÇİM” DEDİ
Son olarak herkesin umut bağladığı Tamer Çiçek “zehir zemberek“ bir açıklama ile “Adalet olmayan TÜRSAB seçimlerinden çekiliyoruz” dedi. Tamer çiçek Anadolu'da 60'a yakın şehri dolaşmıştı. Ancak her bölgede TÜRSAB genel merkez talimatlı olarak karşısına çıkan engeller onun seçime olan güvenini sarstı. Oynanan oyunlar karşısında acenteler adına yaptığı çalışmaların değersiz olduğu kanısına vardı. Kendi şirketinde başarılı olan ve bu başarısını ve çalışkanlığını hiçbir menfaat beklemedenacenteler adına kullanarak TÜRSAB'a itibar kazandıracak projelerle gelen Tamer Çiçek'i yapılanlar üzdü.

bilal-korkmaz-001.jpg

BİLAL KORKMAZ ADAY OLDU
Bu arada Alanya eski BTK seçimlerinde başkanlığı bir oyla rakibine kaptıran BTK eski Başkanı Bilal Korkmaz’da TÜRSAB başkan adayı olduğunu bildirerek çalışmalara başladı.

netice-gunyeli-002.jpg

NETİCE GÜNYELİ: TÜRSAB’A KADIN ELİ DEĞMELİ DİYEREK ADAY OLDU
Manavgat'tan Netice Günyeli TÜRSAB”a kadın eli değmeli ve ”Bizim Türsab” diyerek aday olduğunu açıkladı
“Benim projelerim var’ diyen Netice Günyeli , il il gezdiğinibelirterek TÜRSAB yönetiminden kongrede hesap soracağım diyerek aday olduğunu bildirdi.
Netice Günyeli’nin açıklaması şöyle

Sayın TÜRSAB Üyeleri,
1618 sayılı  Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Yasası ile kurumsal yapıyı kazanan Seyahat Acenteleri ne yazık ki geçen 50 yıl içinde hak ettiği saygınlığa ve gelire ulaşamamıştır.
Coğrafi konumu, tarihi, doğası, kültürü, akarsuları, dağları, ormanları, denizleri, müzeleri ile 12 bin yıllık insanlık tarihinin izlerinin bulunduğu Anadolu’muzda ne dün, ne de bugün Turizm ülkemizde ne yazık ki anlaşılmamıştır. Turizm istatistiklerine baktığımızda 2019 yılındaki turist sayısı 45.058.000 iken, 2020 yılında  salgın hastalık döneminde 12.734.000 düşmüş, 2021’de  24.712.000 olarak gerçekleşmiştir. 2021 yılında Turistin geldiği yerler itibariyle ilk beş sırayı Rusya, Ukrayna, Almanya, Bulgaristan, İran’ın olması, 2003 yılında ilk beş içinde bulunan Hollanda ve İngiltere’nin 2021 yılında 7. ve 13. sıraya gerilemesi eksik, yanlış turizm politikalarının sonucudur.
Seyahat acenteleri olarak bizler ne iç turizm, ne de dış turizm açısından hak ettiğimiz yerde değiliz. 6118 sayılı yasada Seyahat Acentesi: “Kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen ticarî kuruluşu ifade edeceği yazılıdır.
Covid-19 sonrası yeni Dünya düzeninde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

eyup-kartal.jpg

SÜRPRİZ ADAY EYÜP KARTAL
Son olarak İstanbul Asya yakasından Eyüp Kartal “Bende TÜRSAB başkan adayıyım” diyerek ortaya çıktı ve sosyal medya üzerinden projelerini açıklamaya başladı. Yani seçimler yaklaşırken daha bir çok adayın yolda olduğu görülüyor.
Eyip kartal heyecanlı ve her gün projelerini yazmaktan geri kalmıyor.

Eyüp Kartal’ın başkanlık açıklaması şöyle:

Bendeniz Eyüp KARTAL

Aziz Milletimizin huzurunda; siz değerli meslektaşlarımın teveccühüne itimat ederek 25.Dönem TURSAB Başkanlığına adaylığımı açıklamaktan memnuniyet duymakta olduğu bildirmek isterim.

Öncelikle durum tespiti yapmamız lazım;

Mesleğimizin birliği ve geleceği tehlikededir.Yani ortadan kalkmak üzeredir
Geleceğe yönelik kaygılarımız her geçen yıl daha da artmaktadır.Ve bu durum bizleri derinden etkilemektedir.
Meslek odalarımızın başında bulunanlar sıkıntılarımıza çözüm getirmek gibi bir amaçları olmadığı aşikardır.
Mesleğimizin geleceğini yine biz 12.000 acente el birliği azim ve kararlılığı ile kurtaracağız.
Bunun için her türlü fedakarlık ile canla başla mücadele etmemiz gerekmektedir.

Elde ettiğimiz başarılar üst yönetimler ve çevrelerindeki belli bir zümrenin menfaatine değil,bütün bu camianın tamamının fayda göreceği şekilde acentelerin hizmetine sunulacaktır.

Gelecekte mesleğimizi hem ülkemizde hemde dünyada saygın göz dolduran bir konuma getirmek için elde etmemiz gereken 1618 sayılı yasadan kaynaklanan haklarımızın acilen yürürlüğe konulmasını ve yasa ihlallerinin gerek hukuk ve gerekse Hükümet nezninde uygulamaya konulmasını sağlamak ve takibini ısrarla yapmak olacaktır.

Fakat bunun için 12.000 acentenin seçimlerde İstanbul'a gelip bu gidişi değiştirmemiz lazım.Çünkü 18 yıldan beridir bu camianın içinde olan bir kişi olarak gördüğüm şudur;seçimlere katılan 4000 acente yani 4000 oy var bunun 2500 bir tarafta 1500 ü diğer tarafta bunlardan 500 oy gezgin oy çıkan adaylar seçim sonunda bir şekilde anlaşıp aday sayısını 2 oluyor bir kişi seçiliyor ve #tursab kanalı ile elde ettikleri fırsatları kendi aralarında paylaşıyorlar.

Bunu önlemenin yolu 12.000 oy istanbul'a gelirse 20 yıldır uyguladıkları bu sistemlerini uygulanamaz hale getirmiş olacağız.

Duyuyor gibiyim siz seçilirseniz neyi nasıl değiştireceksiniz?

Eğer uygun görür beni seçerseniz.

Mesleğimizin geleceğini ve acentelerimizin gelirlerini ve gelir istikrarını kazandırmak için 8 farlı yöntemi derhal uygulama koyacağım.

Onlarda şunlardır;

1-Öncelikle her acentenin yıllık net gelirini bütün masrafları düştükten sonra en az 600 bin liraya çıkaracak bir sistem kuracağım ve bu sistemi 15 haziran 2023 yılına yetiştireceğim ve bundan sonra satacağınız otelleri %20-35 kar marjı ile satabilme imkanına sahip olabileceğiz.

Bunun için www.turkish.uniontravelcenter.com bu ve benzeri bir uygulama üzerinden 12000 acente olarak tüm dünyaya satış yapacağız

2-oniki bin acenteyi yapılarına bulundukları bölgelere ihtisas alanlarına göre organize edip yurt dışına tanıtım ve turistik faaliyetlerde bulunmak üzere

beş kıta da yerel acentelerle birlikte çalışıp ülkemize gelen turist sayısını 40 milyondan 160 milyon seviyesine çıkaracağız.

3-Hava yolu şirketlerine dava açıp yapmış müşteriye vermiş oldukları komisyonu hak sahibi olan acentelere verilmesini sağlayacağız ve bu davanın israrlı takipçisi olacağız.Ayrıca devlet nezninde girişimlerde bulunup idari yönden işlemin durdurulması için israrlı taleplerde bulunacağız.

3a- Belirli rotalarda 12000 acente toplu olarak grup rezervasyonları satın alıp satacağız

4-1618 sayılı yasa ihlal edildiği için 120000 acente Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız ve uygulamanın durdurulmasını isteyeceğiz

5-Yine Devletimiz idarecilerine aynı nedenlerle 12. 000 acente toplu olarak talepte bulunacağız ve devlet büyüklerimizle Ve bu ihlalini gidereceğiz.

6-Mesleğimizin gelişimi ve gelirlerimizin istikrarlı bir şekilde devamını sağlamak için her türlü önlemin alınacağı denetlenebilir bir yapı oluşturacağım.Her üye kullanıcı adı ve şifresiyle girerek devir teslim işleminde sonra devreden bakiye ve hangi tarihte hangi iş için yapılan harcamaları kendi ofisinden görebilecek bir sistemi uygulamaya koyacağım.

7-Ayrıca gerek webden ve gerek zoom ve benzeri organizasyonlarla sizlerin tecrübelerini aktarabileceği kanalları açık tutacağım ve bu kanallarda gelen bilgilerin bütün acenteler tarafından da görülmesine imkan sağlayacağım.Ve bu tecrübeleri işleyip sonuç çıkarıp elde edilecek yapılması gerekenleri kara alıp uygulamaya koyacağım.

8-Mesleğimizden sadece ağa babaların değil bütün acentelerin eşit bir şekilde yararlanmasını sağlayacağım.

Bunun için tur operatörlüğü kavramını hak ettiği yere getireceğiz

www.turkishtravelcenter.com uygulaması ile gerçek bir tur operatörlüğü kurup diğer opere edenlerinde ürünlerini bizden alıp satacağını göreceksiniz.

Değerli Meslektaşlarım/Arkadaşlarım,

.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ;Sizleri hep beraber bu kötü dayanılmaz artık katlanılamaz gidişata son verip bu kötü devri kapatıp yine hep beraber yeni bir çığır açmaya sizleri davet ediyorum.

Mesleğimizin birliği ve geleceği tehlikededir.Yani ortadan kalkmak üzeredir.

Geleceğe yönelik kaygılarımız her geçen yıl daha da artmaktadır.Ve bu durum bizleri derinden etkilemektedir.

Meslek odalarımızın ve TURSAB ın başında bulunanlar sıkıntılarımıza çözüm getirmek gibi bir amaçları olmadığı aşikardır.

1-Erken Rezervasyon dönemine yetiştireceğim ve bundan sonra satacağınız otelleri %20-35 arası kar marjı ile satabilme imkanına sahip olabileceğiz.

Bunun için www.turkish.uniontravelcenter.com bu ve benzeri bir uygulama üzerinden 12.000 acente olarak tüm dünyaya satış yapacağız

2-onikibin #seyahatacentesini yapılarına bulundukları bölgelere ihtisas alanlarına göre organize edip yurt dışına tanıtım ve #turistik faaliyetlerde bulunmak üzere beş kıta da yerel acentelerle birlikte çalışıp ülkemize gelen turist sayısını 40 milyondan 160 milyon seviyesine çıkaracağız.

2a-Her acente sahibinin ilgili sertifika ve mesleki yeterlilik ve yabancı dil bilenlerini yeşil pasaport sahibi olması için devlet yetkililerinden ısrarlı talepte bulunacağız

3-Hava yolu şirketlerine davalar açacağız.acentelerin hakkı olan komisyonu müşteriye indirim şeklinde yansıtmalarının önüne geçeceğiz.

Yürütmeyi durdurma davaları ile ısrarla takip ederek bütün bu işlemleri başarmış olacağız..Ayrıca #devlet nezninde girişimlerde bulunup idari yönden de bu haksız işlemlerinin durdurulması için ısrarlı taleplerde bulunacağız.


Seyahat acenteleri olarak belirli rotalarda ve güzergahlarda tıpkı umre biletlerinde olduğu gibi 12000 acente toplu olarak bilet satın alıp satacağız .


4-Ayrıca hali hazırda 1618 sayılı yasa ihlal edildiği için 12.000 acente Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız ve uygulamanın durdurulmasını isteyeceğiz Varsa uğradığımız zararlardan ötürü tazminat hakkımızı tazmin edeceğiz.


5-Yine Devletimiz idarecilerine aynı nedenlerle 12.000 acente toplu olarak talepte bulunacağız ve devlet büyüklerimizle ve bu hak ihlalinin giderilmesi gerektiğini ısrarla talep edip bu haksızlığa son vermelerini temin etmelerini isteyeceğiz.


6-Mesleğimizin onuru,şerefi,haysiyeti,gelişimi ve gelirlerimizin istikrarlı bir şekilde devamını sağlamak için her türlü önlemin alınacağı denetlenebilir bir yapı oluşturacağız.

Her üye kullanıcı adı ve şifresiyle girerek devir teslim işleminden sonra devreden bakiye ve hangi tarihte hangi iş için yapılan harcamaları kendi ofisinden görebilecek bir sistemi uygulamaya koyacağız.


7-Ayrıca gerek webden ve gerek zoom ve benzeri organizasyonlarla sizlerin tecrübelerini aktarabileceği kanalları açık tutacağız ve bu kanallarda gelen bilgilerin bütün acenteler tarafından da görülmesine imkan sağlayacağız.Ve bu tecrübeleri işleyip sonuç çıkarıp elde edilecek yapılması gerekenleri #karara bağlayıp uygulamaya koyacağız.


8-Mesleğimizden sadece ağa-babaların değil bütün acentelerin eşit bir şekilde yararlanmasını sağlayacağız.


8a-Hepsinden önemlisi Ülkemizde istihdama katkı sağlayacağız.

her acentede 5 kişi çalışacağını düşünürsek 60 bin personel Ülkemizin sayılı holdinglerinden daha fazla bir imkanla devletimizi güçlendireceğiz.


8b-Yurt dışından getireceğimiz nitelikli turist sayısı sayesinde ülkemiz bütçesindeki cari açığın kapanmasına en az %10 dan fazla katkıda bulunmuş olacağız.

Bunun için tur operatörlüğü kavramını hak ettiği itibarlı yere getireceğiz.

www.turkish.uniontravelcenter.com uygulaması ile gerçek bir tur operatörlüğü kurup diğer operatörlerin de ürünlerini bizden alıp satacağını göreceksiniz.

8c-Tur operatörlerinin uygulamış olduğu komisyon oranını kendi inisiyatiflerinden alacağız.Her operatör ürününü satan acenteye tıpkı asgari ücret de olduğu gibi devlet tarafından belirlenmiş asgari komisyon oranı ile satış yapma imkanına kavuşturacağız


8d-Hiç bir tur operatörü sistemini kapatır korkusuyla başkalarına oy vermeye zorlanamayacak. Verilen şifre ancak kişinin rızası ve mahkeme kararıyla acente sahibinin suç işlediği ve misafiri zarara uğrattığı tespit edilen durumlarda kapatılabilecektir.


Değerli meslek taşlarım beni seçmekle hiç bir şey kaybetmezsiniz.

Neden mi çünkü zaten her şeyimizi kaybetmiş durumdayız.

Beni seçmezseniz yine bundan sonraki 3 yılınızı şimdiden kaybetmiş olacaksınız

Bunu yılardır esnaf arkadaşlara söylüyorum.

Beni seçerseniz en azından bir ümidiniz olur.

Ayrıca biz bu imkansızlıklar içinde ayakta kalmayı başarmış bir esnaf camiası olarak varımızı yoğumuz ortaya koyup yeniden canlanma cesaretini kendimizde bulmuş olacağız.Bu fena mı?

Çünkü bizler tuttuğunu koparan müteşebbis bir ruha sahip esnaflarız.

Bizi baskılayan;piyasayı elinde bulunduran ağababaların engellemeleridir.

25.Dönemde 50 yıldan beri uygulanan ve etrafımızı saran bu zinciri kırmış olacağız gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir.

Yoksa biz 160 milyon turisti ülkemize getirebilecek #kapasiteye zaten sahibiz.

Dikkat ederseniz onlar hala değişim dönüşüm tursab etiket vs den bahsediyorlar.

Biz bir tespitte bulunuyoruz bu arabanın #motoru bozuk. rektifiye olması gerekiyor.

Onlar ise; arabanın radyosunun antenine bir kurdele takarsak hem araba daha güzel görünür hem de radyodan daha güzel ses çıkar diyorlar.


Olay bu kadar vahim işte...

Siz bunları söyleyen bir yönetimden yüz yıl bile geçse bir çözüm beklerseniz bu kocaman bir hayal olmaz mı?

Şimdiye kadar olduğu gibi elbette bundan sonra da bir hayal olacaktır.

Bütün bu yanlışlıkları düzeltmenin tek yolu var o da yine sizsiniz.

Hiç kimseden gidip de bir ricada bulunmaya gerek yok.

Biz her şeyi yasal olarak yapma hak ve yetkisine sahibiz.

Tek yapmamız gereken bunu bir görev bilip seçim günü İstanbul'a gelmektir

On iki bin seyahat acentesi ne olur seçim günü İstanbul'a gelin bu yanlışı hep beraber düzeltelim.

Önce kendi ülkemizin ve çocuklarımızın nafakasına geleceğine katkı sunmak için bunu yapalım.

Eğer sizler İstanbul'a gelmezseniz bu anlattıklarımı genel kurulda beni dinleyenler belki alkışlayıp geçip giderler.

Neden mi? herkes birbirinin adamı kemikleşmiş bir oy durumu söz konusu.

Lütfen İstanbula'gelin bu durumu değiştirelim. Eğer bu mevcut durumdan kurtulmak istiyorsanız bunu yapmamız ve mutlaka başarılı olmamız lazım

Değerli meslektaşlarım sizlerden. ricam sizlerinde katkı sunarak bu yazının bütün seyahat acentesi esnafı tarafından okunmasını sağlayınız. What's up ve diğer sosyal mecralardan elinizden geldiğince acente esnafına duyurmanızı özellikle istirham ediyorum.

Çünkü ben de sizler gibi küçük bir esnafım.

Otellerde dolaşacak trilyonlar harcayacak imkanım yok.

Bizim güvendiğimiz bir Allah bir de siz değerli esnaf ağabeylerimiz ve kardeşlerimizsiniz.

Bizim amacımız hepimiz bir araya gelip aynı anda aynı imkanlarla kalkınmamızı sağlamaktan ibarettir.

Bu duygu ve düşünceler içinde hepinizi saygılarımla selamlıyor.

Hepinizle İstanbul'da buluşmak dileğiyle...Kalın sağlıcakla ....

Saygılarımla,

Eyüp KARTAL

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA