28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya19°C

TÜRSAB 24.GENEL KURULU TARTIŞMASIZ VE SESSİZ BAŞLADI

Türsab genel kurulu geçmiş dönemleri göre sakin bir şekilde devam ederken konuşmacılara müdahale olmadı ve sekin bir şekilde dinlendi.

Türsab 24.Genel Kurulu tartışmasız ve sessiz başladı

30 Kasım 2019 Cumartesi 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - Türsab 24. Genel Kurulu “Turizmin Geleceği” sloganıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla başladı. Genel Kurul’un açılışını Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya “Biz bir aileyiz ve Türkiye’yiz” diyerek kısa bir konuşma ile yaptı.

tursab-genel-kurulu-gecmis-donemleri-gore-sakin-bir-sekilde-devam-ederken-konusmacilara-mudahale-olmadi-ve-sekin-bir-sekilde-dinlendi..jpgToplantıya İBB Turizm Koondinatörü Cumhur Güven Taşbaşı, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TTYD Başkanı Oya Narin katıldı.

tursab-genel-kurulu-gecmis-donemleri-gore-sakin-bir-sekilde-devam-ederken-konusmacilara-mudahale-olmadi-ve-sekin-bir-sekilde-dinlendi.-001.jpgTürsab başkanlığı için aday olan Firuz Bağlıkaya, Davut Günaydın, Hasan Erdem, Tansu Demir salonda yer aldı. Türsab genel kurulu geçmiş dönemleri göre sakin bir şekilde devam ederken konuşmacılara müdahale olmadı ve sekin bir şekilde dinlendi.

tursab-genel-kurulu-gecmis-donemleri-gore-sakin-bir-sekilde-devam-ederken-konusmacilara-mudahale-olmadi-ve-sekin-bir-sekilde-dinlendi.-002.jpg

Yapılan oylama sonucu tüm adayların ortak kararı ile Divan Başkanlığı’na Deniz Tüfekçi seçilirken üyeliklere Salih Zeki Salihoğlu, Aylin Kopan Özsavaş, Güllü Alkurt seçildi

tursab-kongre-015.jpgTÜRSAB’IN BORÇLARI ALACAKLARINN YÜZDE 20’Sİ SEVİYESİNE İNDİ
Kongre Türsab Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri Faaliyet Raporu’nun acentelere verilen çantaların içinde bulunduğunu belirterek Divan Kurulu’nun izniyle film eşliğinde sundu. Mali tablolarda Türsab’ın yüzde 21 oranında büyüdüğünü belirteN Selçuk Boynuğri, borçların alacaklarının yüzde 20’si seviyesine indirildiğini belirtti.
Faaliyet Raporu üzerine söz alan Sibel Eronç, Serhad Uslan, Emin Çakmak, Ali Rıza Koç, Bilal Korkmaz konuşmalar yaptılar.

sibel-eronc.jpgERONÇ: MALİ TABLO YETERLİ DEĞİL
Sibel Eronç, yönetim kurulunda Hasan Erdem pasifize edilmesi konusunda açıklama beklediğini bildirdi. Çin Pekin Fuarı’na Türsab’ın yönetim kurulundan katılan olmadığını belirterek “Yönetim neredeydi?” diye sordu. Türsab’ın mali tablosunun yeterli olmadığını belirten Eronç, “Açıkları balonla mı kapatacaksınız? 1618 sayılı yasayı kimse görmedi ve taslam kimsede yok diyerek “Bu yasanın ortadan kaldırılacağına inanıyorum” dedi.

sibel-eronc-001.JPGUSLAN:HİÇ KİSME BİZE ŞAMAR OĞLANI MUAMELESİ YAPAMAZ
Serhad Uslan 4. Nesil turizmci olduğunu belirterek, geçmişe dönük konuşacağını söyledi. Uslan şöyle konuştu:
“Bize Çumhurbaşkanları, başbakanlar geldi, bakanlar geldi. Muhalefet liderleri geldi. Son 3 genel kurul hariç bütün turizm bakanları tam kadro geldi. Şimdi ülkeyi yönelten kadrolar ve yönetmeye aday kadrolar burada yok. Böyle tablo üzücü ve kaygı vericir. Ne oldu da böyle oldu? Sorusunun cevabını verin. Bu Türsab’ın başkanın kim olduğuyla ilgili değildir. Ortada itibar kaybı var. Kaynağının sebebi aranmalıdır. Hiç kimsenin bize şamar oğlanı muamelesi yapmasına izin veremeyiz. Türsabı yok saymak yanlıştır yanılgıdır. Zafiyeti mevcut yönetime baKarak işin içinden çıkamayız. Parası olan başkan olma sistemi bitmeli. Parası olanların birliğine dönüşmekten kurtarılmalı
Diğer bileşenleri içine katan yeni bir kanun çıkarılmalıdır. Tüm birimleri içine alması halinde sorunları kendi içimizde çözecek noktada olurduk.
Turizmcisiniz işler iyi gidiyor diyerek benden borç istiyorlar, Bu yalana kendisi de inananlar vergi üstüne vergi gelince isyan ediyorlar.”

emin-003.jpgEMİN ÇAKMAK: TGA ADAYI
Emin Çakmak, ekseninden kayan Türsab bu yönetmle yerine oturdu diyerek TGA adayı olara Türsab’ı temsil etmeye aday olduğunu söyled

emin-004.jpgALİRIZA KOÇ: DIRILIŞ BAŞLAYACAK
Ali Rıza Koç, daha önceki yönetimin ‘İstanbul’da güvenlik yok’ diye 3 ay ertelediğini belirterek “Üç ay içinde bir şeyleri örtbas etmeye çalıştı. Mevcut yönetim 21 ay fetret döneminden çıkış ve restorasyon dönemi olarak görüyorum. Restorasyon bitti tekrar dirilişe geçecek Türsab olacak diyorum” dedi.

emin-005.jpg
tursab-kongre-016.jpgDaha sonra söz alan konuşmacılar Bilal Korkmaz BTK’ların bağımsız hale geldiğini, Şensal Biçer kadın komitesinin kurulduğunu,Tayfun Akdeniz ise uzun surely koltuk işgalinin bitmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA