20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C
  • Antalya19°C

TUROYD BAŞKANI AKSU: BAKANLIK MESLEK YASASI’NE GÜNDEME ALDI

TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başından beri bizimle birlikte savunduğu meslek yasası ile ilgili çalışmaları başlattı.

TUROYD Başkanı Aksu: Bakanlık Meslek Yasası’ne gündeme aldı

28 Mart 2022 Pazartesi 17:00

İSTANBUL- Turizm Otel Yöneticileri Derneğinin- TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başından beri bizimle birlikte savunduğu meslek yasası ile ilgili çalışmaları başlattı. Turizm Geliştirme Ajansı- TGA’da Otel Yöneticilerine ‘Danışma Kurulu Üyelik Koltuğu’ verdi” dedi.

Ali Can Aksu, TUROYD’unTürkiye’de 81 ilde ve dünyada 23 ülkedeki tüm yönetici üyelerimiz ile beyin fırtınası yaparak turizmde geleceği tasarladığını belirterek “Türkiye turizminin geleceği hepimiz için çok önemlidir. Bu nedenle TUROYD’un üyesi otel yöneticilerinin sahada etkin rol almasıyla Türkiye turizminin geleceğinin çok daha iyi olacağını biliyoruz. Bu nedenle Türkiye turizminin geleceği için yapılan tüm çalışmalarda yer alıyoruz”dedi.

turoyd-baskani-aksu.jpg
135 MİLYARLIK TURİZM YATIRIMINI YÖNETİYORUZ
TUROYD Başkanı Ali Can Aksu,TUROYD’un kuruluşu ile otel yöneticilerinin özgüveninin yükseldiğini belirterek, Türkiye'de yaklaşık 135 milyar dolarlık yatırımı oluşturan, bakanlık ve belediye işletme belgeli tesisler bulunduğunu söyledi. Aksu, yaklaşık 19 bin otel, 1,5 milyon çalışan ve 54 yan sektörü besleyen otelcilik sektörünün eğitimli ve dünyanın dikkatini çekecek ölçüde başarılı Türk otel yöneticileri tarafından yönetildiğini bildirdi.

turoyd-baskani-aksu-001.jpgOTEL YÖNETİCİLERİNİN “MESLEK KİMLİĞİ YASASI”
Ali Can Aksu şöyle devam etti: “Otel yöneticilerinin "meslek kimliği kazanmaları" için tek mücadele veren TUROYD’dur. Diğer otel yöneticisi STK’ların hiç birinin türkiye turizminin en önemli konularından biri olan “meslek kimliği” oluşturma konusunda mücadelesi yoktur. Okel yöneticilerinin Bakanlık nezdinde var olmaları yine TUROYD un etkili mücadelesi sonucu oldu. Tüm TUROYD üyeleri bu mücadelede ortak hareket edererek büyük katkı verdiler.

turoyd-baskani-aksu-002.jpg
TUROYD’A TGA’DA KOLTUK VERİLDİ
Geçmişte varlığı ve etkisi öne çıkarılmayan, değeri anlaşılmayan otel yöneticileri

TUROYD’un varlığı ile Türkiye’nin turizminin planlanması ve gelişiminde etkin rol üstlenmeye başladı. Otel yöneticileri varlığını bir türlü kabul ettirememiş, zorlamaya rağmen bakanlık kapıları bir türlü açılmamıştı.

Otel yöneticileri Mehmet Nuri Ersoy'un "Turizmde profesyoneller olmadan olmaz " anlayışı ile otel yöneticilerinin değeri ortaya çıkmaya başladı.

Bakanı biraz daha ileri gidip Turizm Geliştirme Ajansı- TGA’da Otel Yöneticilerine "Danışma Kurulu Üyelik Koltuğu" vermesi bizleri daha da onore etti. Bundan dolayı Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür ederiz. “

TESİSLERE RUH VE CANLıLıK VEREN OTEL YÖNETİCİLERİDİR

Ali Can Aksu, TUROYD’un "Sermaye ve Bilgi" uyum ve işbirliği misyonu üzerine kurulduğuun belirterek şunları anlattı: “TUROYD’a göre: ‘Sermaye bilgiyi asla ezmemeli ! Bilgi sermayeyi iyi yönetmelidir.’ Bakıldığında otel yatırımları dört duvardan ibaret birer beton yığınında ibarettir. Bu tesislere ruh ve canlılık veren Türkiye turizminin değerli, deneyimli yöneticileri ile çalışanlarıdır.

Otelcilik Meslek Yasası’nın hayata geçirilmesiyle bu değerli turizm tesisleri yöneticilerinin “meslek kimliği” ve “tanımı” daha belirgin olarak ortaya çıkacaktır. TUROYD, kuruluşundan bu yana Otelcilik Meslek Yasası’nın çıkarıması için mücadele etmektedir.

TUROYD, üyesi bulunan çok değerli turizm tesislerinin yöneticileri ile her konuda yatırımcının menfaati doğrultusunda çalışmaktadır. Otel yöneticileri, yatırımcı ile işbirliği içinde tesisleri en iyi şekilde işleterek Türkiye turizminin kalitesini yükseltmek ve ülkemize turizmden gelen gelirin artması için her türlü çalışmayı sürdürüyor.”

.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA