15 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara19°C
  • Antalya23°C

TÜRKİYE’NİN SEYAHAT ACENTELERİ ATM 2023’TE YER ALMALIYDI

ATM 2023’e katılan bir avuç seyahat acantesi Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ümitlerini turizme bağlarken Türkiye’nin 7 bölgeden seyahat acenteleri ile bu fuarda yer alması gerekiyordu” dediler.

Türkiye’nin seyahat acenteleri ATM 2023’te yer almalıydı

02 Mayıs 2023 Salı 18:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
DUBAI-
Dubai ATM 2023’te Türkiye’nin turizm değerlerinin satış ve pazarlamasından sorumlu olan seyahat acentelerinin yeterli sayıda olmayışı tepki çekti. Fuara katılan turizmciler “Bugüne kadar kapılarını kapatan Suudi Arabistan turizm için katı kurallardan vazgeçerek kapılarını açtı ve fuarda büyük vaatlerle kalabalık bir şekilde yer aldı. Dubai’yi örnek alan Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ümitlerini turizme bağlarken Türkiye’nin 7 bölgeinden fuarın hedef kitlesiyle ilgilenen seyahat acentelerinin bağlı bulundukları birlik ile bu fuarda yer alması gerekiyordu. Bu fuarın hedef kitlesi Türkiye’nin tüm bölgeleri için potansiyeldir ve önemli sayıda turist çekiyor. Seyahat acntelerinin asli görevi Türkiye'nin turizm değerlerinin satış ve pazarlamasını yaparak, otel, uçak, lokanta yanında tarihi ve kültürel değerleri turistlere sunmaktır.” dediler.

dubai-atm-2023-002.JPG

OTELLER MACBUREN ACENTELERI BY-PASS EDIYOR
Acentelerin yeterli sayıda katılmayışı üzerine otellerin adeta “iş başa düştü” diyerek bütçelerinden önemli pay ayırarak ATM2023 Fuarı’na katıldıklarını belirten turizmciler “Bu fuarda oteller de olmalıdır. Ancak onları pazarlamak için sürekli çalışan seyapat acentelerinin yanlarında olması gerekir. Seyahat acentelerinin yükünü alan, oteller mecburen acenteleri by-pass ediyor ve bütçelerine böylesine büyük yük biniyor. Acenteler bütün otelleri pazarlıyor. Ancak oteller sadece kendilerini pazarlıyor. Bu ise pazarı daraltıyor” şeklinde konuştular.
dubai-atm-2023-001.JPG
TÜRKİYE’DEN KATILIM
Dünya turizminin sezon öncesi son buluşması olan ve pandemi sonrası ülkelerin kıran kırana turizme yönelerek ekonomilerine katkı yapmak ve pazardan pay almak için yaptıkları mücadelede Türkiye önemli turizm firmaları ile Dubai ATM 2023’te yer aldı. Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı-TGA’nın standında bazı acenteler ve oteller tanıtım yaptı.
Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB üyesi olan kuruluşlar için standında hizmet verdi. Türk Hava Yolları-THY kendi standında bölge temsilciliklerini toplayarak projelerini tanıttı. İzmir Turizm Bürosu özel bir stand alarak turizmciler ile tanıtım yaptı. Mercan Turizm DMC, Valley Of Travel, Adonis Turizm kendi standları ile iş ortakları otellerin katılımıyla tanıtımlar yaptılar.
dubai-atm-2023-031.jpg

Valey of Travel sahibi Muhanned Qarashuli standında bayan turizmcileri ağırlarken "Her yıl sektörün hanımları bizi ziyaret eder. Çarli ve Melekleri görünümünrden memnunum" dedi.

dubai-atm-2023-032.jpg

Black Bird Hotel'in sahibi Muhammet Topaloğlu, kardeşi Faik Topaloğlu ile ATM 2023"ü ziyaret etti.Webbeds Türkiye Kontrat Müdürü Mehtap Atkin Büyükşahin ve Sherwood Hotels Satış Müdürü birlikte oldu.

dubai-atm-2023-033.jpg

Bursa ATM 2023'te hem sağlık turizmi hem de acente ile yer aldı. Abbasi Tour'un sahibi Abbas Mahmutoğlu ve Hayat Hastanesi Sağlık Turizmi Müdürü Yasemin Gilaner Acı Bursa'yı tanıttılar.

dubai-atm-2023-034.jpg

Plaza DMC Turizm Genel Müdürü Engin Yemenici ile Satış Sorumlusu Kerem Özenli, Crown Plaza İstanbul Otel Müdürü Metin Kışçı ve Satış Müdürü Hülya Akın ATM2023'te önemli görüşmeler yaptılar.

dubai-atm-2023-035.jpg

Miracle İstanbul Asia Airport Hotel & SPA Genel Müdürü Cumali Yıldırım ve Satş Müdür Didem Keskin ATM 2023'te görüşmeler yaptı.

dubai-atm-2023-036.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı birleşik Arap Emirlikleri Kültür Müaşeviri Salih Özer, Türkiye'den gelen turizmcimlerin yanında oldu. TÜROB standında All Seasons Hotel İstanbul sahibi Mustafa Topaloğlu, harbiye Crow Plaza Oteli Sahibi Hakkı Yüksel, Salih Özer, Afyonkarahisar İkbal Oteli Genel Müdürü Ali Gümüşhan ile birlikte oldular.

dubai-atm-2023-037.jpg

Barcelo Hotel Group Türkiye Bölge Madürü Hasan Ekmen ile Bölge Satış Müdürü Nuriye Çeliker, Divan İstnbul Citp Genel Müdürü Adem Amusen ATM2023'te görüşmeler yaptılar.

dubai-atm-2023-038.jpg
Mercan DMC Turizm Genel müdürü Mehmet Mengü liderliğinde ekibi özel bir stand ile ATM2023'te yer aldı
atm23.jpg
Regie Ottoman Hotel İstanbul Genel Müdürü Hatice Özcan, Bodrum Bodrium Otel Genel Müdürü Yiğit Girgin, Karnak Turizm Satış Müdürü Adnan Uzan, Point Hotel İstanbul Müdürü Nuri Kalyoncu, Sharjah Bin Otaiba Hotels Group Genel Müdürü Mehmet Satar ATM2023’te buluştuk.
atm23-001.jpg
 Afyonkarahisar Korel Termal Oteli Genel Müdürü Ümit Uysal, Manavgat Berry Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Türker Morova ile ATM2023’te turizmi konuştuk.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA