19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C
  • Antalya18°C

TÜRKİYE, RUS TURİST İÇİN 40 ÜLKE ARASINDA İLK SIRADA

ATOR Başkanı Maya Lomidze, Rus turistler için Türkiye'de tatile yönelik talep çok yüksek “Yıl sonuna kadar yaklaşık 4 ila 4,5 milyon Rus turist Türkiye’de tatil yapacak” dedi.

Türkiye, Rus turist için 40 ülke arasında ilk sırada

07 Eylül 2021 Salı 23:30

MOSKOVA- Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin tatil yapan Rus turistler için ilk sırada geldiğini ve Türkiye'de tatile yönelik talebin başka ülkelerle kıyas edilemeyecek boyutta olduğunu söyledi. Lomidze, “Yıl sonuna kadar yaklaşık 4 ila 4,5 milyon Rus turist Türkiye’de tatil yapacak” dedi.
Lomidze, dünyada Rus turistlerin ziyaret ettiği 40 ülke bulunduğunu belirterek “Ancak Türkiye’de tatil yapmak Rus turist için ilk sırada geliyor. Rus turistin Türkiye’de tatil talebi diğer ülkelerle kıyas edilmeyecek boyuttadır” dedi.

ator-baskani-maya-lomidze.jpgRus turisterin seyahat alışkanlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunan ATOR Başkanı Maya Lomidze, 2021’de yaklaşık 20 milyon vatandaşın Rusya içerisinde tatil yaptığını söyledi. Bütçesi uygun olanların Rusya'da tatil yapmayı en uygun fiyatlı seçenek olarak tercih ettiklerini bildirdi.

ator-baskani-maya-lomidze,-001.jpgLomidze, Türkiye’nin yurt dışı tatilde açık ara ilk tercih edilen ülke olduğunu ve Rus turistler için Türkiye’nin en popüler tatil noktası olduğunu anlattı. 2019'da yaklaşık 6 milyon Rus turist Türkiye'yi ziyaret ettiğini, 2021'de ise 2020'ye göre sayının arttığını belirten Lomidze, yıl sonuna kadar Türkiye'yi yaklaşık 4 ila 4,5 milyon Rus turistin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA