01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • Antalya21°C

TÜRK HAVA YOLLARI’NIN İPTALLERİ MECLİS'E TAŞINDI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Türk Hava Yolları’nın sık sık uçuşları iptal etmesi ve uçuşları ertelenmesini Meclise taşıdı.

Türk Hava Yolları’nın iptalleri Meclis'e taşındı

29 Haziran 2019 Cumartesi 11:00

ANKARA - Türk Hava Yolları’nın yeni uçakları filosuna katmasına rağmen son dönemde sık sık uçuşları iptal etmesi ve uçuşları ertelenmesi kamuoyunda tartışma yaratmıştı. CHP Konuyu Meclise taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Türk Hava Yolları’nın, toplam 30 Airbus 350-900 uçağı; 25 adeti kesin 5 adeti de opsiyonlu olmak üzere de 30 adet Boeing 787-9 uçağı satın aldığını belirterek “ Türk Hava Yolları yeni uçaklar almasına rağmen ülke genelinde uçuşlarda sıkıntılar ve aksamalar yaşanmaktadır. Birçok yolcu konuyla ilgili mağduriyet yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir” dedi.

thy-ucak-022.jpgAntmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Türk Hava Yolları ve bağlı firmalar 2019 Ocak ayı başından bu yana kaç tane uçak almıştır? Bu uçakların maliyetleri ne kadardır?

– Türk Hava Yolları ve bağlı firmalarda 2019 Ocak ayından itibaren; önergenin yanıtlandığı tarih arasında kaç uçuş iptal edilmiş kaç uçuş geciktirilmiştir? Bu iptallerin gerekçesi nedir?

– Özellikle son günlerde bu kadar yeni uçak alınmasına rağmen neden halen uçuşlar ertelenmekte ya da iptal edilmektedir?

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA