28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C
  • Antalya19°C

TURİZMİN GELECEĞİ İÇİN OTELCİLİK MESLEK YASASI ÇIKARILMALIDIR

TUROYD Başkanı Ali Can Aksu: Otelcilik Meslek Yasası ile mesleğe küsenler güven duyarlar ve turizmde yaşanan istihdam sorunu çözülebilir

Turizmin geleceği için Otelcilik Meslek Yasası çıkarılmalıdır

14 Ağustos 2022 Pazar 14:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, 2016 yılında kurulan Turizm Otel Yöneticileri Derneği - TUROYD’un 81 il 32 ülkede faaliyet yürüttüğünü belirterek “Turizmin geleceği ve 150 milyar dolarlık turizm yatırımını yönetenler için mutlaka Otelcilik Meslek Yasası çıkarılmalıdır. Deneyimli otel yöneticilerini kaybediyoruz. Otelcilik Meslek Yasası ile mesleğe küsenler güven duyarlar ve turizmde yaşanan istihdam sorunu çözülebilir. Bunun için Bakanlık, akademisyenler ve uzmanlarla işbirliğine hazırız” dedi.

turoyd-baskani-ali-can-aksu-006.jpg

DENEYİMLİ OTEL YÖNETİCİLERİNE GÜVEN VERMELİYİZ

TUROYD’u günümüzde yaşanan istihdam tehlikesini önceden görmelerinin sonucu kurduklarını belirten Ali Can Aksu şöyle devam etti: “Bu kadar değerli tesislerimize kaliteli otel yöneticileri gerektiğini biliyorduk. Üyelerimiz arasında çok deneyimli, kendilerini yurtdışı ve yurtdışında ispat etmiş otel yöneticileri bulunuyor. Hep birlikte istihdama katkı için hizmet içi eğitim programları başlattık.

OTEL YÖNETİCİLERİNİ KÜSTÜRMEYELİM
Ancak bu çalışmaların yasal bir zemine oturması ve otel yöneticilerine güvence vermek gerekiyor. Otelcilik Meslek Yasası otel yöneticilerinin meslekten uzaklaşmasını engelleyecek ve onlara güven sağlayacak bir güçtür. Türkiye’nin turizm politikalarında etkin olmak, yöneticilerin sorunlarına yakın durmak ve istihdamdaki kayıpların engellenmesi ancak bu şekilde mümkündür. Deneyimli otel yöneticilerini kaybediyoruz. Turizmin geleceği için sektöre karşı küskünlükleri ortadan kaldırıp turizme olan güveni yeniden kazandırmak, dayanışmayı artırmak zorundayız. . Bunu yaparken mutlak bir şekilde akademik ve bürokratik işbirliği içinde olmak ana prensiplerimizin başında yer alıyor.”

turoyd-baskani-ali-can-aksu-007.jpg

TGA’DA TURİZME PROFESYONEL KATKI SUNUYORUZ

Aksu, Türkiye’nin milyarlık tesislerini yöneten deneyimli kadronun uzun süre yok sayıldığını, turizm toplantılarında meslekleri adına söz sahibi olamadığını, önceden Bakanlık kapılarından giremediğini belirtti. Ancak Bakan Mehmet Ersoy'un kapıları açtığını ve yakınlığına teşekkür ederek, Turizm Otel Yöneticileri Derneği- TUROYD’un kuruluşu ile otel yöneticilerinin devlet ve bürokrasi nezdinde varlıklarını gösterdiğini anlatan Ali Can Aksu, TUROYD’un Turizm Geliştirme Ajansı – TGA’nın Danışma Kurulu üyeliğine seçilerek turizme profesyonel katkı sunduğunu bildirdi.

turoyd-baskani-ali-can-aksu-008.jpg

150 MİLYAR DOLARLIK SEKTÖRÜ YÖNETENLER

Ali Can Aksu sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye ve uluslararası arenada yöneticiler arasında hızlı iletişim kurarak sektöre yön vermeye çalışıyoruz. Amacımız boş ve anlamsız gala yemekleri düzenlemekten öte, 81 il 32 ülke otel yöneticileri arasında dayanışma ruhunu arttırmaktır. Bunu da başardık. Dünyada hızla gelişen turizm stratejilerine ayak uyduruyor sektörümüze katkı sağlıyoruz. Uluslararası birçok otel markalarının üst düzey yönetici ve iş geliştiricileri ile Türk yöneticiler buluşuyor. Bunlardan dolayı gurur duyuyoruz. Sonuç olarak yaklaşık 150 milyar dolarlık sektörü yöneten bizlerin mutlak şekilde bir Otelcilik Meslek Yasası ile güçlenmesi gerekiyor. Ayrıca turizm adına atılacak tüm adımlarda turizmin değerli akademisyenlerin katkısının alınması son derece fayda sağlayacaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA