27 Temmuz 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara19°C
  • Antalya30°C

TURİZME DEĞERLİ HİZMETLERDE BULUNAN YALÇIN MANAV’I KAYBETTİK

Türk turizminin duayenlerinden, 16 yılı İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü olmak uzere toplam 37 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığında çeşitli kademelerde görev alan Yalçın Manav’I kaybettik

Turizme değerli hizmetlerde bulunan Yalçın Manav’I kaybettik

10 Mayıs 2024 Cuma 11:23

İSTANBUL- Türk turizminin duayenlerinden, 16 yılı İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü olmak uzere toplam 37 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığında çeşitli kademelerde görev alan bir süre hem Havalimanı Turizm Ofisi Müdürlüğünü, aynı zamanda Tercüman Gazetesi Havalimanı Muhabirliğini yapan gazeteci arkadaşım Yalçın Manav’I kaybettik.
Yalçın Manav, 2002 yılında başladığı Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden 2003 yılında emekli olduktan sonra 2006-2019 yılları arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yalçın Manav bu süre içinde Türkriye’yi Dünya Aşçılar Feredanrsoyun_WACS’a üye yaparak Türk Aşçılar Milli Takımı’nı kurdu, Türkiye’ye yarışmalarda ödüller kazandırarak Türk aşçılığının dünyaya tanıtılmasında önemli görevler yaptı.
Yalçın Manav uzun süredenberi rahatsızlık yaşıyordu. Vefatı ile turizm ve aşçılık dünyası büyük bir değer kaybetti. Yalçın Manav’ın vizyoner kişiliği ve bürokrasiden uzak, pratik, çözüm odaklı çalışmaları ve turizme yaptığı hizmetleri daima hatırlanacaktır.
Yalçın Manav’ın cenazesi 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü (yarın) İkindi Namazını müteakip Ataköy 5’inci Kısım Camii’nden kaldırılıyor.
Turkiyeturizm.com olarak önemli hizmetlerde bulunan değerli devlet insanı Yalçın Manav’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve turizm camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

yalcin-manav.jpg

YALÇIN MANAV HAKKINDA
1941 Yılında Malatya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. 1968 yılından itibaren 37 yıl 9 ay Turizm Bakanlığı’nda çeşitli kademelerde hizmette bulundu 16 yıl İstanbul Turizm İl Müdürü olarak görev yaptı. 2002 yılında Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlendi bu görevinden 2003 yılında emekli olup ayrıldı.
Bu sürede 34 Turizm Bakanı değişti. Müsteşar Yardımcılığı görevini de üstlendikten sonra yaş haddinden emekli oldu.  Yalçın Manav 38 yıllık devlet memurluğundan sonra turizm ve dış ticaret şirketi SYYM"yi kurdu. Yurtdışına kayısı ihracatı yapmaya başladı. Bu arada Mutfak Profesyonelleri Derneği"nin de başkanlığını üstlendi. Yurtdışı gezilerinde hediye olarak kayısı götürme alışkanlığını sürdürdü. Bir gün arkadaşı Yaşar Öncan"la sohbet ederken "kayısıyı çikolatayla kaplasak nasıl olur" sorusu geldi gündeme. "İlk denemeyi sıradan kayısılarla yaptık. İstediğimiz sonuca ulaşamadık. Naturel kayısı denedik. Aroması bozulmamış kayısı çikolatayla birleşince çok güzel bir lezzet kazandı. Önce İstanbul"daki 5 yıldızlı otellere satmaya başladık. Sonra Avrupa"ya açıldı.
Türk turizm sektörünün adını çok yakından tanıdığı biri olan Yalçın Manav Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanlığını üstlendi. Yalçın Manav’ın Türk aşçılarının dünyanın en saygın meslek kuruluşlarından biri olan Dünya Aşçılar Birliği (WACS) üyeliğine Dubai Kongresinde kabul edilmesinde büyük payı oldu. Yalçın Manav’ın başkanlığını yaptığı, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunun, 7400 üyesi ve 21 üye derneği bulunuyor. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, 114 ülkenin üye olduğu, on bir milyon yedi yüz bin üyeli Dünya Aşçılar Birliği’nin (WACS) tek ulusal üyesidir. Yalçın Manav’ın Başkanı bulunduğu Federasyon, 2003 yılından bu yana her yıl aralıksız olarak İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali düzenledi. 229 şef aşçısı Uluslararası jürilik diplomasına sahip bulunuyor. Yarışmalara 30-35 ülkeden aşçılar, Milli Takımları ve şefleri katılıyor. International Istanbul Gastronomy Festivali ülkeler arasında birinci sıradadır. TAŞFED bünyesindeki Türkiye Aşçılar Milli Takımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen yarışmalarda Türkiye’ye birçok madalya kazandırdı.
Türk Aşçılarına kendini adamış olan Yalçın Manav, en büyük arzusu olan TAŞFED Aşçılık Okulunu faaliyete geçirerek aşçılık sektöründe hizmetlerine devam etmek istiyordu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA