28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • Antalya20°C

TURİZM SEKTÖRÜ 2021 YILINDA DİJİTAL REKLAMLARA ODAKLANDI

Son 2 yıldır her yıl ortalama yüzde 30 oranında büyüme gösteren, dijital pazarlama sektörünün 2022 yılında yüzde 35 büyüyeceği.belirtildi.

Turizm sektörü 2021 yılında dijital reklamlara odaklandı

24 Aralık 2021 Cuma 13:00

İSTANBUL- Pandemi ile birlikte yıldızı parlayan sektörlerin başında gelen dijital pazarlama sektörü, son 2 yıldır her yıl ortalama yüzde 30 oranında büyüme kaydetti.

Dijital pazarlama sektörünün 2022 yılında yüzde 35 büyüyeceği.belirtildi.
2021 yılı ilk 6 ayında dijital reklam harcamalarının 3.2 milyar TL’ye ulaştığını belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, şunları anlattı: “2021 yılının ilk çeyreği itibariyle özellikle e-ticaret siteleri için hacmi yüksek bir yılın başlangıcı oldu. Ardından kapanmalarının kalkmasıyla birlikte özellikle turizm sektörü, dijital reklam yatırımlarını artırdı. Oteller, turizm acentaları, hava yolu ve kara yolu taşımacılığı yapan şirketler, 2021 yılında dijital reklam harcamalarını önceki döneme göre yüzde 80 artırdı. 2022 yılında özellikle eğitim, perakende ve gayrimenkul sektörlerinin dijital pazarlamaya daha çok yatırım yapacağını düşünüyoruz. Dijital reklam alternatiflerinin artacağı 2022 yılında, sektör yüzde 35 oranında büyüme sağlayacak”

dijital-pazarlama.png2020 yılında büyük bir ivme kazanan dijital pazarlama sektörü, 2021 yılında da bu artışı sürdürdü. 2021 yılı ilk 6 ayında 3.1 milyar TL’ye rakama ulaşan dijital pazarlama yatırımları, özellikle oteller, turizm acentaları, hava yolu ve kara yolu taşımacılığı yapan şirketler özelinde arttı.

dijital-pazarlama-yasin-kaplan.jpg“Dijital Reklamlar Satışları Yüzde 30 Artıracak”

2021 yılının ilk çeyreği itibariyle özellikle e-ticaret sitelerinin dijital reklam harcamalarını artırdığını belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Kapalı ve kalabalık ortamlara girmeye çekinen kitle sayesinde artan e-ticaret satışları, şirketlerin dijital reklama yönelmelerini sağladı. Aynı zamanda kapanmalarının kalkmasıyla birlikte pandemiden en çok zarar gören turizm sektörü, bu açığını kapatmak adına dijital pazarlama alternatiflerini tercih etti. 2021 yılında turizm sektörünün yüzde 50 oranında artan dijital reklam harcamalarının, 2022 yılında da devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

2022 yılında dijital pazarlama sektörünün yüzde 35 oranında büyüme sağlayacağını söyleyen Kaplan, “2 yıldır istikrarlı şekilde büyüme kaydeden sektör 2022 yılında da bu büyümeyi sürdürecek. Önümüzdeki yıl özellikle eğitim, gayrimenkul ve perakende sektörlerinin büyük bir atağa geçeceğini düşünüyoruz. Google araştırmasına göre, 2022 yılında dijital reklam stratejileri ve akıllı reklam teknolojileri sayesinde dijital reklamların satışa etkisinin yüzde 30 oranında olacağı öngörülüyor. Bu yüzden 2022 yılında dijital pazarlama sektöründe rekor büyüme rakamlarına ulaşacağı bir yıl olacak” dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA