20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • Antalya17°C

'TURİZM, DÜNYA BARIŞI İÇİN EN BÜYÜK ELÇİ''

27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla açıklama yapan Belediye Başkanı Topaloğlu, açıklamasında, dünya barışı için turizmin en büyük elçi olduğunu ve turizmin barışın dili olduğunu söyledi.

'Turizm, dünya barışı için en büyük elçi''

27 Eylül 2022 Salı 17:05

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/ANTALYA -
Antalya'nın Kemer ilçesi Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 1980'den itibaren Dünya Turizm Örgütü tarafından belirlenen 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla açıklama yapan Belediye Başkanı Topaloğlu, açıklamasında, dünya barışı için turizmin en büyük elçi olduğunu ve turizmin barışın dili olduğunu söyledi.

 dunya-turizm-gunu.jpgANTALYA'YA GELEN RUS VE AVRUPALI TURİSTLERİN ÜÇTE BİRİ KEMERDE TATİL YAPIYOR
Başkan Topaloğlu, Kemer'de birçok kişinin geçim kaynağının turizm olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin ilk planlı turizm bölgesinde Kemer olduğunu hatırlattı.
Kemer'in son yıllarda en güzel turizm sezonlarından birini yaşadığını ifade eden Topaloğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Antalya'ya gelen turistin yaklaşık üçte birini ağırlayan Kemer, coğrafi yapısı itibarıyla gelen konukları büyülüyor. Dağ ve deniz konseptinin bir arada olduğu ilçemiz özellikle bu yıl Avrupa pazarının gözdesi oldu. Yükselişe geçen bu pazarda, Almanya başta olmak üzere, Polonya ve İngiltere pazarı da öne çıktı. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Rus misafirlerimiz de tatillerini burada geçirdi. Bu durumun gerçekleşmesi adına Kemer olarak tüm turizm paydaşlarımız ile birlikte hareket ettik.”

 dunya-turizm-gunu-.jpg ANTALYA'DA 240 BİN YATAK KAPASİTESİ İLE RUS VE AVRUPA TURİSTLERİN TERCİH ETTİĞİ DESTİNASYON KEMER
Başkan Topaloğlu, yaz sezonunun dışında Kemer bölgesinin kış, ilkbahar ve sonbahar dönemini de birçok etkinlik ve spor turizmi hareketliliği ile geçirdiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:
“Bu hareketlerin içerisinde Tour Of Antalya, Sky To Sea, MTB Dağ Bisikleti Yarışı, Akra Gran Fondo Yol Bisikleti Yarışı, Corendon Tahtalı Run To Sky Dağ Koşusu, Aquamaster Yüzme Yarışları, Kemer Sualtı Günleri, Likya Yolu Ultra Maratonu, Phaselis Festivali, Likya Cup Yat Ve Yelken Yarışları, Sea To Sky etkinliklerini söyleyebilirim. Yılın çeşitli dönemlerinde gerçekleşen bu etkinlikler ile binlerce sporcu Kemer'de buluşuyor ve bölgemizde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor.”
Bu yılki turizm sezonunun 2019 yılından sonraki en iyi sezonlardan birisi olduğuna işaret eden Topaloğlu, “2023 yılının daha iyi bir yıl olması için bölgemizin tanıtımına daha da önem veriyoruz. Başta yurt içi ve yurt dışı fuarlar olmak üzere, workshop ve acente buluşmaları ve diğer reklam çalışmaları ile Kemer'i ön plana çıkaracağız. Dünya barışı için turizm en büyük elçidir. Turizm, barışın dilidir. Barışın hep konuşulduğu bir dönem yaşanması dileğiyle tüm turizm sektör temsilcilerinin Dünya Turizm Gününü Kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA