26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C
  • Antalya20°C

TURİZM ÇALIŞANLARINA MUTLAKA KİRA YARDIMI YAPILMALI.

CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, '' Ülkemizde dar gelirli, asgari ücretli ve emekli paranın sürekli değer kaybetmesi ve yüksek enflasyon karşısında ezilmesi nedeni ile temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi.

Turizm çalışanlarına mutlaka kira yardımı yapılmalı.

07 Haziran 2023 Çarşamba 09:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, Antalya'nın üç t sinin bulunduğunu bunların ise ''turizm,'', ''tarım '' ve '' ticaret'' olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihi süresince Türk Lirasının ABD doları, İngiliz Sterlini/Pound ve Avrupa Birliği(AB) para birimi Euro karşısında en fazla değer kaybının 21 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde olduğunu bildirdi.

Yaklaşık 700 bin yatak kapasitesi 450'nin üzerinde beş yıldızlı otelin bulunduğu Türkiye turizminin başkenti Antalya'nın bacasız sanayi ismi isimlendirilen turizm sektörünün 275 bin turizm çalışanını istihdam ettiğini belirten CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, '' Ülkemizde dar gelirli, asgari ücretli ve emekli paranın sürekli değer kaybetmesi ve yüksek enflasyon karşısında ezilmesi nedeni ile temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Antalya'da turizm çalışanlarının yüzde 90'nı asgari ücretle çalışıyor. Turizm çalışanı aldığı 8 bin 500 lira maaşının en az 6 bin lirasını ev kirasına veriyor. Turizm çalışanı geriye kalan 2 bin 500 lira ile nasıl geçinecek ? Turizm çalışanlarına devlet mutlaka kira desteğinde bulunulmalı.''dedi.
chp-antalya-milletvekili-av.-aliye-cosar.jpg

Antalya'da 125 bin ile en fazla turizm çalışanını istihdam eden turizm destinasyonu olduğunun altını çizen CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, '' Pandemi döneminde Akdeniz Çanağında turizm sektöründe isimlerini dünyada duyuran marka değeri yüksek Yunanistan, Fransa ,Portekiz, İtalya ve İspanya 'ya kendi turizm çalışanlarına sahip çıkarken bizde ise İşsizlik Fonunda çalışanlardan kesilerek biriken 120 milyar lira çarçur edildiği için turizm çalışanı işsizlik fonundan istenilen ölçüde yararlandırılmaması çok üzüntü vericiydi. ''
chp-antalya-milletvekili-av.-aliye-cosar-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA